Η Ελένη Ρουσσινού για το «Αυτή η νύχτα μένει»: Οι λόγοι που είπε το «ναι», οι ανατροπές κι ο χαρακτήρας που τη γοητεύει

Η Ελένη Ρουσσινού για το «Αυτή η νύχτα μένει»: Οι λόγοι που είπε το «ναι», οι ανατροπές κι ο χαρακτήρας που τη γοητεύει

Διαβάστε τη συνέντευξη της ταλαντούχας ηθοποιού στο protothema.gr

eleni-roussinou-12
Η τηλεοπτική σειρά του Alpha, «Αυτή η νύχτα μένει», έχει εντυπωσιάσει από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, ενώ κρατάει σταθερά, μία υψηλή θέση στον πίνακα τηλεθέασης.

Μία από τις ταλαντούχες ηθοποιούς που βλέπουμε στο καστ της σειράς, είναι η Ελένη ΡουσσινούΗ ηθοποιός υποδύεται τoν ρόλο της Μαρίνας. Πρόκειται για την πρώην γυναίκα του δημάρχου (Γιάννης Στάνκογλου), όμορφη, ευγενής, απόκοσμη και μεθυστική, που άσκησε μία σχεδόν μεταφυσική επιρροή σε όποιον συνάντησε στη ζωή της…

Η Ελένη Ρουσσινού, σε συνέντευξη που έδωσε στο protothema.gr, μίλησε μεταξύ άλλων, για τον ρόλο της στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, τους λόγους που την κέρδισε η υπόθεση, τις ανατροπές στο σενάριο, ενώ αποκάλυψε και ποιος άλλος ρόλος τη γοητεύει στη «Νύχτα».
Ελενη_Ρουσσινου
Τι σας κέρδισε στη συγκεκριμένη σειρά, προκειμένου να πείτε το «ναι»;
Έζησα τα παιδικά μου χρόνια τη δεκαετία αυτή. Για μένα ήταν πολύ όμορφα χρόνια, παρ’ όλο που όπως συνειδητοποίησα μεγαλώνοντας, η Ελλάδα βρισκόταν σε μια μεταβατική περίοδο αναζητώντας την θέση και την ταυτότητά της μέσα στην Ευρώπη. Επίσης ο ρόλος της Μαρίνας έχει ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πάντα με αφορά. Μιλάει για την καταπίεση των γυναικών σε μια κοινωνία που φαινομενικά εξελίσσεται αλλά που στην πραγματικότητα δεν θέλει να αποκοπεί από τις συμβάσεις και τις ευκολίες της. Μια κοινωνία ανδροκρατούμενη, που ο ρόλος της γυναίκας είναι στα όρια του “διακοσμητικού”. Η Μαρίνα τόλμησε να “επαναστατήσει” διεκδικώντας τον απόλυτο έρωτα κάτι που μου φαίνεται πολύ γοητευτικό.

Στη σειρά εμφανίζεστε μέσω φλας μπακ. Υπάρχει ωστόσο κάποια ανατροπή στον ρόλο σας που θα συμβάλλει στην εξέλιξη της ιστορίας;
Η Μαρίνα έρχεται να φέρει όλους τους χαρακτήρες γύρω της αντιμέτωπους με τις αποφάσεις τους και τις προσωπικές τους επιλογές. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να σας αποκαλύψω με ποιο τρόπο συμβαίνει αυτό, αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι η “επανάσταση” της μόνο γλυκανάλατη δεν θα είναι. Τίποτα άλλωστε δεν είναι όπως φαίνεται και ειδικά στην εποχή του 80’ που η αλήθεια ήταν πάντα καλά κρυμμένη.

Πώς είναι η συνεργασία σας με την σκηνοθέτη της «Νύχτας» και τους υπόλοιπους ηθοποιούς;
Σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή όπως αυτή καταλαβαίνετε ότι όλοι κάνουν την δουλειά τους όσο καλύτερα μπορούν, παρά την μεγάλη χρονική πίεση. Η Κατερίνα Φιλιώτου είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, που καταφέρνει να καθοδηγήσει τους ηθοποιούς και το συνεργείο με ηρεμία και αγάπη, δημιουργώντας την αίσθηση ασφάλειας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς.

Υπάρχουν κοινά στοιχεία με τον ρόλο σας στη σειρά;
Όπως κάθε γυναίκας που μεγάλωσε στην Ελλάδα. Για να είμαι ειλικρινής νοιώθω πως έχω κάποια κοινά με την Μαρίνα, ως γυναίκα που ένοιωθε πως δεν ανήκει στην εποχή της.

Ποιος άλλος ρόλος σας γοητεύει στο «Αυτή η νύχτα μένει»;
Ο ρόλος του Γιώργη. Είναι ίσως ο πιο θετικός χαρακτήρας που εκφράζει όλη τη ζεστασιά και τα θετικά στοιχεία του Έλληνα. Ένας άνθρωπος φιλότιμος και ανοιχτόκαρδος.

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Miss Violence», όλα τα φλας στράφηκαν πάνω σας, με τον διεθνή Τύπο να σας αποκαλεί «ελληνίδα Αντζελίνα Τζολί». Πώς νιώσατε με αυτόν τον χαρακτηρισμό;
Για να ‘μαι ειλικρινής δεν με απασχόλησε καθόλου.

Πιστεύετε πως η εξωτερική εμφάνιση βοηθάει στην καριέρα ενός ηθοποιού;
Και ναι και όχι. Δεν υπάρχει εξωτερική εμφάνιση ηθοποιού που να μπορεί να ταιριάζει σε όλους τους ρόλους. Άρα πάντα υπάρχει κάποιος ρόλος που δεν μπορείς να παίξεις. Θυμάμαι κάποτε που με κάλεσαν στο κάστινγκ μιας ταινίας, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που τελικά δεν πήρα, διότι ο σκηνοθέτης πίστευε πως ήμουν πολύ όμορφη. Λυπήθηκα πολύ, οφείλω να ομολογήσω, γιατί η ταινία είναι μια από τις αγαπημένες μου.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα σκοτεινά μυστικά της ιέρειας του «οργασμικού διαλογισμού» και η έρευνα του FBI

Με στιλέτο «πεταλούδα» επιχείρησε να μπει στη Βουλή ο 14χρονος μαθητής

Στο σφυρί 30 «επώνυμα» ακίνητα σε Μύκονο και Αράχωβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης