Netflix - Orgasm Inc: Στο φως τα σκοτεινά μυστικά της «ιέρειας» του «οργασμικού διαλογισμού»

Netflix - Orgasm Inc: Στο φως τα σκοτεινά μυστικά της «ιέρειας» του «οργασμικού διαλογισμού»

Η αλλόκοτη ιστορία πίσω το ντοκιμαντέρ του Netflix για την εταιρεία OneTaste και τη Νικόλ Ντεντόν - Sex trafficking, κακοποίηση και πρακτικές... αίρεσης

nikol_d
Τα σκοτεινά μυστικά μιας εταιρείας που πουλούσε ως κύριο προϊόν τον γυναικείο οργασμό και της αμφιλεγόμενης ιδρύτριάς της, Νικόλ Ντεντόν, «ξεδιπλώνει» το ντοκιμαντέρ «Orgasm Inc: The Story of OneTaste». Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Netflix τα προηγούμενα 24ωρα, παρά τις νομικές επιπλοκές που προκάλεσαν μηνύσεις από πρώην εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι ήθελαν να «μπλοκάρουν» την προβολή βίντεο με... ασυνήθιστες πρακτικές της OneTaste, ισχυριζόμενοι ότι είναι κλεμμένα.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix που έχει ήδη προκαλέσει αίθηση περιλαμβάνει πλάνα που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας και συνεντεύξεις από πρώην μέλη με σοκαριστικές λεπτομέρειες για τη δράση της Νικόλ Ντεντόν. Η ιδρύτρια της OneTaste, μια γοητευτική γυναίκα που στο παρελθόν εργαζόταν ως στρίπερ και call girl πολυτελείας κατάφερε χάρη στο επιχειρηματικό της δαιμόνιο να εξελίξει την ομάδα «οργασμικού διαλογισμού της» σε μια εταιρεία με υπέρογκα κέρδη και παραρτήματα ανά τον κόσμο, την οποία έφτασαν να διαφημίζουν μέχρι και... σελέμπριτις, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Orgasm Inc: The Story of OneTaste | Official Trailer | Netflix


Τι κρυβόταν όμως πίσω από την υπόσχεση της εταιρείας OneTaste για ευεξία, σεξουαλική πληρότητα και πραγματική σύνδεση μέσω της προσφοράς και της λήψης ερωτικής ηδονής;


«Από ουτοπία... κόλαση»

«Αυτή η χώρα πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής ηδονής... και η θεραπεία είναι ο γυναικείος οργασμός». Αυτή η φράση ανήκει στη Νικόλ Ντεντόν, συνιδρύτρια της αμερικανικής εταιρείας οργασμικού διαλογισμού OneTaste, και ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας TED της το 2011.

Κλείσιμο
H OneTaste, που ιδρύθηκε από την Ντεντόν και τον Ρόμπερτ Κάντελ, ξεκίνησε ως μια start-up ευεξίας στη Σίλικον Βάλεϊ το 2015 και προωθήθηκε από σελέμπριτις όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου (η οποία πήρε συνέντευξη από την Ντεντόν για το podcast του Goop) και την Κλόε Καρντάσιαν.

Μέσα στα χρόνια ωστόσο, φαίνεται πως εξελίχθηκε σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό και βλαβερό, τουλάχιστον σύμφωνα με καταγγελίες που σκιαγραφούν την οργάνωση ως μια «σεξουαλική αίρεση» με κύριο στόχο το κέρδος. Σύμφωνα με την Independent, παρόλο που η Ντεντόν παραιτήθηκε από τη θέση της CEO το 2017, το βιβλίο της με τίτλο Slow Sex πωλείται ακόμη μέσω του ιστότοπου ευεξίας Goop.

Ένα αποκαλυπτικό άρθρο του Bloomberg το 2018 είχε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για την εταιρεία. Βασιζόμενο σε εμπειρίες μελών, περιέγραφε πώς η οργάνωση δίδασκε τους υπάλλήλους να εργάζονται αμισθί για να δείχνουν την αφοσίωσή τους, και να χρησιμοποιούν το φλερτ ή το σεξ για να δελεάσουν συναισθηματικά ευάλωτους πελάτες. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προϊστάμενοι έδιναν συχνά εντολή σε μέλη του προσωπικού να κάνουν σεξ μεταξύ τους ή με πελάτες ή να προσφέρουν σε πελάτες οργασμικό διαλογισμό, μια διαδικασία που περιλάμβανε το χάιδεμα των γεννητικών οργάνων μέχρι την κορύφωση.



Στο ντοκιμαντέρ του Netflix φιλοξενούνται νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες από πρώην υπαλλήλους της OneTaste, όπως π.χ. «master strokers» που βοηθούσαν με τα χέρια τους τις γυναίκες πελάτισσες να πετύχουν τον επονονομαζόμενο OM (από το orgasmic meditation). Στην κάμερα μιλάει επίσης ο πρώην σύζυγος της Νικόλ Ντεντόν, της γυναίκας με το μυστηριώδες παρελθόν που είχε την ικανότητα - σύμφωνα με τους συνεντευξιαζόμενους - όχι μόνο να «διαβάζει» τις μύχιες επιθυμίες των πελατών της, αλλά και να τους πείθει να παραδίδουν ολοκληρωτικά τη βούλησή τους σε εκείνη.

Ένα πρώην μέλος της OneTaste εξηγεί πως, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στους κόλπους της εταιρείας, «η ουτοπία έγινε κόλαση». Ένα μοτίβο οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, συστηματικής συναισθηματικής κακοποίησης και πιο ακραίων πράξεων βίας αναδύεται μέσα από τις μαρτυρίες που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με ορισμένους ισχυρισμούς (που η OneTest αρνείται κατηγορηματικά) γυναίκες που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ωθούνταν σε ομαδικό σεξ ή αλλεπάλληλες συνεδρίες OM, προκειμένου «να ξεπεράσουν το τραύμα τους», με μία από αυτές τις περιπτώσεις να καταλήγει - σύμφωνα με μαρτυρίες - σε ομαδικό βιασμό. Επίσης, ενώ αρχικά η OneTaste είχε ξεκινήσει ως ομάδα γυναικείας ενδυνάμωσης, με το πέρασμα του χρόνου φέρεται να ενθάρρυνε τους άνδρες πελάτες να απελευθερώνουν το «κτήνος» που κρύβουν μέσα τους και τις γυναίκες να «ερεθίζονται» από την ίδια τους την κακοποίηση και να τη δέχονται αδιαμαρτύρητα!

Νικόλ Ντεντόν: Ένα σκοτεινό αίνιγμα

Στρίπερ, call girl πολυτελείας, δαιμόνια επιχειρηματίας και επίδοξη... ιέρεια μιας νέας «θρησκείας» γύρω από το σεξ και τον οργασμό. Το ντοκιμαντέρ του Netflix παρουσιάζει τα πολλά πρόσωπα της Νικόλ Ντεντόν όμως αφήνει και πλήθος ερωτηματικά: Ήταν απατεώνισσα ή απλώς καλή έμπορος; Ήταν ο στόχος της να βγάλει χρήματα ή να δημιουργήσει μια αίρεση μέσω της οποία θα μπορούσε να ελέγχει ανθρώπους; Ήταν αλήθεια όσα είχε αποκαλύψει για τον εαυτό της και τον κακοποιητικό, παιδεραστή πατέρα της και γιατί άλλαζε η ιστορία της με το πέρασμα του χρόνου;

Η Νικόλ Ντεντόν είχε υποστηρίξει ότι, όταν ήταν μικρή, ο πατέρας της την χρησιμοποιούσε για να «ψαρεύει» ανήλικα θύματα, τα οποία κακοποιούσε σεξουαλικά. Ωστόσο η ίδια δεν τον θεωρούσε εγκληματία, όπως έλεγε, ενώ είχε συγχωρήσει και τον εαυτό της για όσα είχαν συμβεί στο παρελθόν. Έχοντας ξεπεράσει, όπως υποστήριζε, τα δικά της τραύματα μέσω του οργασμικού διαλογισμού, ενθάρρυνε και άλλα θύματα να κάνουν το ίδιο. Κάνοντας όμως αυτό, έφτανε πολύ συχνά στα άκρα, χρησιμοποιώντας βαθιά προβληματικές φράσεις όπως ότι μια γυναίκα «μπορεί να αποφύγει τον βιασμό με το να ερεθιστεί 100%. Επειδή τότε δεν θα υπάρχει τίποτε να βιάσει κανείς».

taste


Η ίδια η Ντεντόν συμμετείχε πρόθυμα σε επιδείξεις OM, κατά τις οποίες η ίδια έφτανε στην κορύφωση με τη βοήθεια ενός master stroker και εμφανίζεται σε βίντεο να συμμετέχει σε παράξενα σεξουαλικά βίντεο που περιλαμβάνουν τελετουργίες με φίδια και αλλόκοτα ερωτικά παιχνίδια. Αυτό όμως που της έδινε την πιο μεγάλη ικανοποίηση, σύμφωνα με ανθρώπους που την ήξεραν, ήταν το να βλέπει πόσο μακριά θα μπορούσε να φτάσει κάποιος, αν του το ζητούσε.

Πίσω όμως από όλες τις θεωρίες περί σεξουαλικής πληρότητας, ευεξίας, υπέρβασης και τις επιρροές από ένα πλήθος θρησκειών κρυβόταν μια αδίστακτη έμπορος, που επιστράτευε όλα τα μέσα για να πουλήσει τα «εκπαιδευτικά πακέτα» της εταιρείας της, τα οποία κόστιζαν δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Το 2018, η OneTaste έκλεισε όλα τα γραφεία της στις ΗΠΑ και σταμάτησε να προσφέρει live μαθήματα και εκδρομές, ανακοινώνοντας ότι στο εξής θα εστιάσει σε online εκπαίδευση. Μετά την έναρξη μιας έρευνας του FBI για τις δραστηριότητές της, η εταιρεία άλλαξε όνομα και πλέον λειτουργεί ως «Ινστιτούτο του OM».

Το FBI έχει μιλήσει με αρκετά πρώην μέλη της OneTaste για τις πρακτικές της εταιρείας. Η έρευνα συνεχίζεται και δεν έχει ασκηθεί προς το παρόν καμία δίωξη.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο οδηγός ταξί βοήθησε την 38χρονη να κρυφτεί μετά την επίθεση με καυστικό υγρό

Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του 51χρονου με το αλυσοπρίονο - Το υπό εξέταση σενάριο

Απολύσεις, αλλαγές και πολιτικές παρεμβάσεις: Το νέο Twitter υπό τον Έλον Μασκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης