Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 30 «επώνυμα» ακίνητα σε Μύκονο και Αράχωβα

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 30 «επώνυμα» ακίνητα σε Μύκονο και Αράχωβα

Η λίστα με τις βίλες, τα συγκροτήματα κατοικιών και τα οικόπεδα που έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos-akinita-mak
Μύκονος και Αράχωβα. Οι δύο κορυφαίοι κοσμικοί και τουριστικοί προορισμοί για το καλοκαίρι και τον χειμώνα, που κάθε χρόνο φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ή και... ημιμόνιμους κατοίκους.

Η Μύκονος και τη φετινή θερινή σεζόν αναδείχθηκε βασίλισσα του τουρισμού και σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων rich and famous. Το ίδιο θα συμβεί ακόμη και αυτόν τον δύσκολο χειμώνα στην Αράχωβα, αν κρίνουμε από το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου στο δημοφιλές θέρετρο δεν έπεφτε καρφίτσα.

Παρ’ όλα αυτά και στους δύο «χρυσούς» προορισμούς, στο φόντο των ξέφρενων πάρτυ και της προθέρμανσης για χιονοδρομικές αποδράσεις, προμηνύεται το επόμενο διάστημα καταιγίδα πλειστηριασμών.

Και τούτο καθώς στις σχετικές λίστες έχουν αναρτηθεί και προγραμματιστεί μέχρι τις αρχές της νέας χρονιάς περί τα 30 ηλεκτρονικά σφυριά για ιδιοκτησίες όλων των ειδών. Από «επώνυμες» βίλες μέχρι ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών και από μεγάλα οικόπεδα-φιλέτα μέχρι μικρά κομμάτια γης που βγαίνουν σε... τιμή ευκαιρίας, καθώς ουσιαστικά είναι μάλλον αδύνατο να αξιοποιηθούν.

Αρχή την επόμενη εβδομάδα

Από τις 18 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί 15 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για αντίστοιχες ιδιοκτησίες στο Νησί των Ανέμων.

Ο ακριβότερος και πιο εντυπωσιακός αφορά συγκρότημα κατοικιών στη θέση Πλυντρί ή Κούνδουρος. Πρόκειται για δύο αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 8.100 τ.μ., που περιλαμβάνουν ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες και βγαίνουν στο σφυρί στις 25 Ιανουαρίου, μέσω δύο ξεχωριστών πλειστηριασμών με επισπεύδουσα την Intrum και με συνολική τιμή εκκίνησης 4,35 εκατ. ευρώ.

Ο πρώτος αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός σχεδίου πόλεως, έκτασης 4.080 τ.μ., εντός του οποίου υφίστανται δύο κατοικίες ημιτελείς, αλλά σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Η μία αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης 24,41 τ.μ. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δύο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

Η δεύτερη κατοικία αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές 12,50 τ.μ. ενώ το ισόγειο χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης 27,75 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δυο πισίνες (μία για κάθε κατοικία). Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης των χώρων στάθμευσης ισογείου καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας. Τα ακίνητα αναφέρεται ότι είναι «σε πολύ καλή κατάσταση» και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.398 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στην ίδια θέση, έκτασης 4.020 τ.μ. Εντός του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί κτίριο κατοικιών που αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (υπόγειο-κάτω ισόγειο και ισόγειο-άνω ισόγειο) συνολικής επιφάνειας 306 τ.μ. και οι οποίες επίσης είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η τιμή πρώτης προσφοράς για το εν λόγω ακίνητο έχει οριστεί στα 1.952 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η κατάσχεση έγινε για ποσό 700.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης, ενώ υπάρχουν προσημειώσεις ύψους 4,2 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
Κλείσιμο
mykonos-akinita-1
mykonos-akinita-1b
Τα ακίνητα της οικογένειας Εμφιετζόγλου στη Μύκονο τα οποία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στις 22 Φεβρουαρίου 2023. Οι πλειστηριασμοί στρέφονται κατά της κυρίας Ελένης Εμφιετζόγλου

Η οικογένεια Εμφιετζόγλου

Στις 22 Φεβρουαρίου 2023 έχουν προγραμματιστεί δύο πλειστηριασμοί με συνολική τιμή εκκίνησης 3 εκατ. ευρώ, σε βάρος της οικογένειας Εμφιετζόγλου. Οι πλειστηριασμοί στρέφονται, ειδικότερα, κατά της κυρίας Ελένης Εμφιετζόγλου, συζύγου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, και αφορούν:

■ Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού ισόγειας κατοικίας) έκτασης 4.790,14 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση Αγράρι του Δημοτικού Διαμερίσματος Ανω Μεράς, εκτός οικισμού και εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως.
Η ισόγεια κατοικία αποτελείται από living room, κουζίνα, γραφείο, δωμάτιο ύπνου, λουτρό, WC και βεράντες. Εχει συνολικό εμβαδόν 214,54 τ.μ., ενώ επί του αγροτεμαχίου έχει ανεγερθεί και μικρός ναός, εμβαδού 25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.516 εκατ. ευρώ.

■ Αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο (μετά της επ’ αυτού διώροφης οικίας), έκτασης 6.272,71 τ.μ., που βρίσκεται και αυτή στο Αγράρι, στο ίδιο σημείο καθώς τα δύο αγροτεμάχια είναι όμορα. Σε αυτό έχει ανεγερθεί διώροφη οικοδομή που αποτελείται: α) στο ισόγειο από living room, κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτιο, δύο λουτρά και βεράντες συνολικού εμβαδού 185,63 τ.μ. και β) στον πρώτο όροφο από δύο ξενώνες, λουτρό, εξώστη εμβαδού 63,25 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς γι’ αυτό το ακίνητο έχει οριστεί σε 1.524 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Cepal Hellas, ως διαχειρίστρια της εταιρείας ειδικού σκοπού Gemini Core Securitisation Designated Activity Company, ενώ το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης.

Τα δύο ακίνητα αποκτήθηκαν το 2007, ενώ πέραν της παρούσας αναγκαστικής κατάσχεσης που οδηγεί στον πλειστηριασμό, φέρουν προσημείωση υποθήκης για ποσό 6 εκατ. ευρώ υπέρ της Alpha Bank από τις 18 Αυγούστου 2010. Οπως προστίθεται, στο περιθώριο της προσημείωσης έχει εγγραφεί στις 29/2/2012 μεταρρύθμιση ως προς το συνολικό χρεωστικό υπόλοιπο του δανείου και των δόσεων εξόφλησης. Στις 28/12/2017 υπήρξε ολική τροπή της προσημείωσης σε υποθήκη.

Η οικογένεια Εμφιετζόγλου της τεχνικής εταιρείας Μηχανική έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ετσι, στις 8 Ιουνίου άλλαξε χέρια το ακίνητο-κατοικία στην Κηφισιά που βγήκε με 2,9 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Την ίδια μέρα έγινε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το ακίνητο της εταιρείας Ελληνικά Σωληνουργεία, μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση Γλύφα Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5.510 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε διαδικασία μεταβίβασης και για το μεγάλο συγκρότημα της Βαλκάν Εξπόρτ στη Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια Πατρώνη

Στον χορό των πλειστηριασμών για το Νησί των Ανέμων δίνει το «παρών» και η οικογένεια Πατρώνη, η οποία την τελευταία διετία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλά σφυριά για ιδιοκτησίες της στην Αθήνα, στη Σύρο, στη Μύκονο και τη Β. Ελλάδα.

Οι δύο πρώτοι είχαν προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου κατά της εταιρείας Αρκάδων Ελλάς Α.Ε. συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη και αφορούσαν δύο αδόμητα αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου πόλεως, στη θέση Μεσαριά-Σκυλάμπελα, στο μεσαίο τμήμα του νησιού της Μυκόνου, όπου υπάρχουν κυρίως εμπορικές χρήσεις, κατοικίες μόνιμων κατοίκων και μικρές μονάδες για τη φιλοξενία εργαζομένων στον τουρισμό. Ωστόσο, αυτοί οι πλειστηριασμοί τέθηκαν σε αναστολή.

Στις 18 Νοεμβρίου όμως θα χτυπήσει το σφυρί αυτή τη φορά σε βάρος της Ρόδον Ελλάς Οικοδομική-Τουριστική-Ξενοδοχειακή-Τεχνική Εταιρεία, συμφερόντων επίσης της οικογένειας Πατρώνη. Το ένα σφυρί αφορά αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση Κούνδουρος και έχει, σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, έκταση 7.307 τ.μ. Είναι εκτός ορίων οικισμού και σχεδίου πόλεως, αλλά χαρακτηρίζεται άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 263,88 τ.μ. και 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 690.000 ευρώ. Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006. Το δεύτερο αφορά αγροτεμάχιο που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, καθώς και περιτοιχισμένο με ξερολιθιά, στη θέση Σταρόβουρλα. Εχει έκταση 7.019,91 τ.μ. και είναι εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού, ενώ δεν έχει δασικές δεσμεύσεις.

Στη συγκεκριμένη ζώνη επιτρέπεται μέγιστη δομήσιμη επιφάνεια για κατοικίες 260,38 τ.μ. Και 1.073 τ.μ. για τουριστική εγκατάσταση Στην περιοχή επιτρέπεται η οικοδόμηση κατοικίας, τουριστικών κατοικιών, κτιρίων εκπαίδευσης, υγείας, πρατηρίων βενζίνης, γεωργικών αποθηκών, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεάτων, εμπορικών καταστημάτων ή επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης κ.λπ.

Το αγροτεμάχιο αποκτήθηκε από την εταιρεία το 2006 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 705.000 ευρώ.
mykonos-akinita-2
Το ακίνητο στα Ματογιάννια που ανήκε στους επιχειρηματίες Σταύρο Μεγακλή και Καρλ Εγκον Φρίντριχ Τσου Φίρστενμπεργκ

Με «τίτλο ευγενείας»

Την ίδια μέρα, στις 18 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός για ένα ξεχωριστό ακίνητο τόσο λόγω θέσης, στο πιο εμπορικό σημείο της Μυκόνου, στα Ματογιάννια, όσο και λόγω... τίτλου. Πρόκειται για ένα ακίνητο στο κέντρο της Χώρας και επί των οδών Ματογιάννη και Καλογερά, όπου λειτουργούν καταστήματα γνωστών fashion brands.

Το ακίνητο ανήκε εξ αδιαιρέτου στους επιχειρηματίες Σταύρο Μεγακλή και Καρλ Εγκον Φρίντριχ Πριντς Τσου Φίρστενμπεργκ, οι οποίοι διατηρούσαν από το 2000 τη Furstenberg Boutique στην Ακτή Καμπάνη. Οι δύο επιχειρηματίες που συνδέονταν με φιλική σχέση είχαν προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου με δανεισμό και οι δόσεις του δανείου εξυπηρετούνταν κανονικά. Ωστόσο κάποια στιγμή, με την κρίση το 2015, άρχισαν οι καθυστερήσεις των αποπληρωμών και περίπου το 2017-2018 σταμάτησαν εντελώς.

Το ακίνητο άρχισε να βγαίνει στο σφυρί από τον Ιανουάριο του 2020 με τιμή εκκίνησης 660.000 ευρώ. Ακολούθησε ανακοπή και τον Οκτώβριο του 2020 βγήκε με τιμή 1,3 εκατ. ευρώ. Το τρίτο σφυρί χτύπησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2022, με τον πήχη πάλι στα 1,3 εκατ. ευρώ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τώρα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου με την τιμή να έχει μειωθεί κατά 20%, στα 1.040.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά το ποσοστό ½ εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας σε έκαστο των καθ’ ων για:

■ Οριζόντια ιδιοκτησία (ανώγειος οικία) που καταλαμβάνει τον πρώτο όροφο, μιας διώροφης οικοδομής που βρίσκεται στην οδό Ματογιάννη και έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο εκτάσεως 109,30 τ.μ. και στο ισόγειό της βρίσκονται δύο καταστήματα.

■ Ενα ακόμη δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του (δώμα του ισογείου), τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής.

Ειδικότερα, η ανώγειος οικία αποτελείται από πέντε χώρους (σάλα, τραπεζαρία, κουζίνα και δύο δωμάτια) με πατάρι, τα οποία έχουν συνολικό εμβαδόν (χωρίς το πατάρι) 96,72 τ.μ. Στο ισόγειό της, όπως προαναφέρθηκε, βρίσκονται δύο καταστήματα. Το έτερο δωμάτιο με πατάρι και τη βεράντα του, τα οποία καταλαμβάνουν ολόκληρο τον πρώτο όροφο, πάνω από το ισόγειο μιας άλλης οικοδομής, έχουν μαζί με το παρακείμενο λουτρό στο «καταστέγι» εμβαδόν 56,50 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση και την εξωτερική αυτοψία, το ακίνητο, που περιήλθε στην κυριότητα των δύο οφειλετών μέσω αγοράς τον Οκτώβριο του 2007 «βρίσκεται σε οικόπεδο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης. Οι χρήσεις στην περιοχή είναι εμπορικές με πλήθος εμπορικά καταστήματα γνωστών ελληνικών και ξένων οίκων αλλά και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυρίως μπαρ και εστιατόρια)» Οπως τονίζεται, τα μισθώματα των καταστημάτων είναι πολύ υψηλά.

Το «φυσικό τοπίο»

Την ερχόμενη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμούς, με επισπεύδουσα την Intrum, πέντε αυτοτελή και διηρημένα τμήματα αγρού συνολικής επιφάνειας 20,47 στρεμμάτων στην περιοχή Ανω Διακόφτης - Αναβολούσα Κανάλια του Δήμου Μυκόνου που ανήκαν στην τεχνική εταιρεία Μπεντόρα Α.Ε. Κάθε τμήμα είναι λίγο παραπάνω από 4 στρέμματα και η τιμή εκκίνησης για καθένα έχει οριστεί στις 12.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά 60.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης όλοι οι παραπάνω αγροί βρίσκονται σε ζώνη φυσικού τοπίου και το γήπεδο χαρακτηρίζεται μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, κάτι που εξηγεί και τη χαμηλή τιμή, αν και πρόκειται για τη Μύκονο...

Την 1η Φεβρουαρίου 2023 θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός για ένα οικόπεδο με μικρό συγκρότημα κατοικιών στη θέση Χονδρός Γκρεμός. Η περιοχή του ακινήτου αναπτύσσεται στη δυτική πλευρά του νησιού της Μυκόνου και χαρακτηρίζεται κυρίως από ιδιωτικά κτίρια κατοικιών - μονοκατοικιών, μόνιμων κατοίκων καθώς και από συγκροτήματα κατοικιών τύπου μεζονέτας, με χαμηλή προς μέση πυκνότητα δόμησης.

Το γήπεδο είναι μικρότερο από αυτό που περιγράφεται στον τίτλο, δηλαδή περίπου 3.500 τ.μ. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν δύο κτίσματα συνολικής επιφάνειας 505 τ.μ., μέρος των οποίων είναι αυθαίρετο. Το ακίνητο χαρακτηρίζεται κατά την αυτοψία ως συγκρότημα κατοικιών κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και είναι εξωτερικά σε καλή κατάσταση. Κατασχέθηκε για οφειλή ύψους 82.558 ευρώ και βγαίνει με επισπεύδουσα την Intrum με τιμή πρώτης προσφοράς 1,11 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στις 25 Ιανουαρίου 2023 θα βγουν στο σφυρί τα δικαιώματα για δύο αγροτεμάχια που βρίσκονται στο Καλό Λιβάδι. Δεδομένου ότι μιλάμε αφενός για το 1/12 εξ αδιαιρέτου αγρού επιφάνειας 1.180,15 τ.μ. και αφετέρου για το 1/60 εξ αδιαιρέτου άλλου αργού επιφάνειας 2.311,50 τ.μ. οι τιμές εκκίνησης είναι μόλις 2.083 ευρώ και 783 ευρώ, αντίστοιχα…

Στη «Μύκονο του χειμώνα»

Παρόμοια καταιγίδα πλειστηριασμών αναμένεται το επόμενο διάστημα και στην περιοχή της Αράχωβας, την επονομαζόμενη και «Μύκονο του χειμώνα».

Από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί 13 πλειστηριασμοί που αφορούν από συγκρότημα κατοικιών μέχρι μεμονωμένα μικρά σαλέ. Το πιο... βαρύ σφυρί αναμένεται να χτυπήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2023 για το συγκρότημα «Alexander Houses», που βρίσκεται στη θέση Αχλάδες ή Ημερος Κέδρος στο Λιβάδι του Παρνασσού της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας.

Για τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικοί πλειστηριασμοί, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να φτάνει τα 1.764 εκατ. ευρώ. Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 450.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης). Ο πρώτος αφορά αγροτεμάχιο 4.083,57 τ.μ. εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια μεζονετών (ισογείου - σοφίτας) συνολικής επιφάνειας περί τα 340 τ.μ. καθώς και ημιτελή κτίρια συνολικής επιφάνειας 250 τ.μ.,τα οποία χαρακτηρίζονται από την έκθεση ως αυθαίρετα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 218.000 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά αγροτεμάχιο έκτασης 4.028,71 τ.μ. με τη νέα πτέρυγα που περιλαμβάνει δύο κτίρια με 12 μεζονέτες, συνολικής επιφάνειας περί τα 1.217 τ.μ., μία ακόμη κατοικία με βοηθητικούς χώρους επιφάνειας περί τα 110 τ.μ., πισίνα, ψησταριά κ.λπ. Η τιμή εκκίνησης γι’ αυτό έχει οριστεί σε 955.000 ευρώ.

Ο τρίτος αφορά αγροτεμάχιο 4.262,10 τ.μ. με μεζονέτες συνολικής επιφάνειας περί τα 1.000 τ.μ. καθώς και άλλους βοηθητικούς χώρους και η τιμή εκκίνησης είναι στα 591.000 ευρώ.
mykonos-akinita-3
Τον Φεβρουάριο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό η ιδιοκτησία του επιχειρηματία Σοφοκλή Ροβή στην Αράχωβα

Το δεύτερο χτύπημα για τον Ροβή

Στις 29 Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας Σοφοκλής Ροβής έχασε ένα πολύτιμο ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα ολόκληρο τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας επί των οδών Αμερικής και Βαλαωρίτου, όπου στεγάζονται 12 γραφεία. Η οριζόντια αυτή ιδιοκτησία που ανήκε στην εταιρεία του Smart Q Α.Ε. βγήκε με τιμή εκκίνησης 840.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.061 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα -και συγκεκριμένα στις 8 Φεβρουαρίου 2022- έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για μια κατοικία που αποτελεί αυτοτελή ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και βρίσκεται στο συγκρότημα «Kastalia Village», στη θέση Κουκουβάγιες εντός της ζώνης Δ της Αράχωβας.

Κατά την έκθεση η ιδιοκτησία αποτελείται από ισόγειο χώρο 63,95 τ.μ, πατάρι 44,20 τ.μ. και υπόγειο 95,87 τ.μ. που έχουν ενιαία λειτουργική ενότητα και επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα, ενώ περιλαμβάνει και δύο θέσεις στάθμευσης. Η κατάσχεση έγινε από την επισπεύδουσα Intrum για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 201.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί για την Αράχωβα είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με ισόγεια κατοικία 50 τ.μ. εντός συγκροτήματος το οποίο έχει ανεγερθεί σε αγροτεμάχιο στη θέση Μεσοβούνι Λιβαδίου του Δήμου Αράχωβας. Επισπεύδουσα είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 126.000 ευρώ.

Στις 16 Νοεμβρίου ακολουθούν δύο αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου πόλεως, άρτια και οικοδομήσιμα, έκτασης 4.770,67 τ.μ., και 4.768,90 τ.μ., «μετά πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών τους μερών», που βρίσκονται στο Λιβάδι Παρνασσού, στη θέση Γούπατα. Βγαίνουν με επισπεύδουσα την Cepal με τιμή εκκίνησης 70.000 ευρώ έκαστο.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την doValue, για την ψιλή κυριότητα μιας οικίας που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ημιτελή πρώτο όροφο που βρίσκεται μέσα στην πόλη της Αράχωβας. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 61.000 ευρώ.

Στις 14 Δεκεμβρίου ακολουθεί, με επισπεύδουσα και πάλι την doValue, μια ακόμη κατοικία εντός συγκροτήματος στη θέση Γούρνες Λιβαδίου Παρνασσού, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, έχει συνολική επιφάνεια 160 τ.μ. και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στια 264.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα μετά, στις 21 Δεκεμβρίου, έρχεται η σειρά μιας ξύλινης κατοικίας που έχει ανεγερθεί σε συγκρότημα τεσσάρων αντίστοιχων ιδιοκτησιών σε αγροτεμάχιο 4.030,35 τ.μ. στη θέση Λογκά, στο Λιβάδι Παρνασσού. Η συνολική έκταση του συγκροτήματος είναι 12.091,27 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς για τη συγκεκριμένη αυτοτελή, ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία είναι 110.000 ευρώ και με επισπεύδουσα του πλειστηριασμού την Intrum.

Με την είσοδο της νέας χρονιάς, στις 11 Ιανουαρίου 2023, έρχονται δύο ακόμη ηλεκτρονικά σφυριά. Το ένα για οικόπεδο έκτασης 296,20 τ.μ. μαζί με τις υφιστάμενες σε αυτό πεπαλαιωμένες πέτρινες οικίες που βρίσκεται στη συνοικία Λάκκα της Αράχωβας. Οι κατοικίες αυτές, που χρονολογούνται από το έτος 1900, αποτελούνται από ημιυπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 262,3 τ.μ. και είναι ερειπωμένες. Επισπεύδων είναι ιδιώτης και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 225.000 ευρώ.

Το δεύτερο, με επισπεύδουσα την Intrum, αφορά κατοικία εντός συγκροτήματος που έχει ανεγερθεί σε αγροτεμάχιο έκτασης μέτρων 4.096,47 τ.μ. στη θέση Γούπατα στο Λιβάδι Παρνασσού. Η συγκεκριμένη ανεξάρτητη, οριζόντια ιδιοκτησία περιλαμβάνει ισόγειο 52 τ.μ. και σοφίτα, επικάλυψη ξύλινης στέγης και κουφώματα επίσης ξύλινα, καθώς και ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο αγροτεμάχιο σε 1.052,79 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι στις 110.600 ευρώ.

Τέλος, για τις 8 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, για το ισόγειο διαμέρισμα 110,55 τ.μ. ακινήτου που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, «με πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση και συντήρηση», κατά την έκθεση, το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου της Αράχωβας, επί οικοπέδου 186,49 τ.μ. Οπως σημειώνεται, το οικόπεδο είναι επικλινές, το υπόγειο έχει ξεμπαζωθεί και η οικοδομή φαίνεται τριώροφη αντί για διώροφη. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 155.876 ευρώ.
mykonos-akinita-4
mykonos-akinita-4b
Τα ακίνητα του Πάνου Δάβαρη σε Αράχωβα και Μύκονο που βγήκαν σε πλειστηριασμό

Το «νταμπλ» του Δάβαρη

Αυτός που στάθηκε διπλά άτυχος είναι ο επιχειρηματίας της αγοράς αυτοκινήτου Πάνος Δάβαρης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ετσι, στις 18 Μαΐου 2022 βγήκε στο σφυρί το δικών του συμφερόντων boutique hotel «Elafivolia» στην Αράχωβα, που αποτελείται από δύο κτίρια με υπόγεια, ισόγεια και πρώτο όροφο με συνολικό εμβαδόν 670 τ.μ., ενώ διαθέτει μεγάλη εξωτερική πισίνα. Το «Elafivolia» βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 902.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1,11 εκατ. ευρώ υπέρ της Centric Συμμετοχών.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 άλλαξε χέρια μέσω πλειστηριασμού και η βίλα του στη Μύκονο η οποία κατακυρώθηκε στα 2,32 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, με επιφάνεια 4.440 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη Θέση Αμυγδαλίδι ή Χονδρός Γκρεμνός ή Πήγαδος του Δήμου Μυκόνου.

Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο με ξερολιθιά, σε απόσταση από τη θάλασσα 555 μέτρων, ενώ λόγω ύψους διαθέτει προς αυτήν απεριόριστη θέα. Εντός του υφίσταται συγκρότημα δύο κατοικιών επιφάνειας 375 τ.μ. με δύο πισίνες εμβαδού 27,20 τ.μ. εκάστη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης