Πόλεμος στην Ουκρανία - Ολίβια Νταμπρόβσκα: Το κοριτσάκι από τη «Λίστα του Σίντλερ» βοηθάει τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ολίβια Νταμπρόβσκα: Το κοριτσάκι από τη «Λίστα του Σίντλερ» βοηθάει τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη διάσημη ταινία του 1993 βοηθά τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία να μετεγκατασταθούν σε άλλες χώρες και κυρίως, στην Πολωνία

Schindlers_List
Η Ολίβια Νταμπρόβσκα, η ηθοποιός που έγινε γνωστή στα 4 της χρόνια με την ερμηνεία της στην πασίγνωστη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Η λίστα του Σίντλερ» στέκεται στο πλευρό των Ουκρανών προσφύγων.

Η 32χρονη πλέον, ηθοποιός έχει εξελιχθεί σε πραγματική ηρωίδα, καθώς οργάνωσε τη δική της ομάδα εθελοντών για να βοηθήσει τους Ουκρανούς, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά τη ρωσική εισβολή.


Κλείσιμο
Με καταγωγή από την Κρακοβία, η Ολίβια βοηθά με την ομάδα της τους πρόσφυγες που πλησιάζουν τα σύνορα της Πολωνίας. Η ίδια ισχυρίζεται πως έχει ήδη βρει σπίτια για 10 οικογένειες κι έχει φροντίσει να εκατοντάδες ακόμα να εγκατασταθούν σε μεγάλες πόλεις της πατρίδας της.


Μάλιστα, η ίδια ενημερώνει καθημερινά το κοινό της μέσω των social media για τις δράσεις της ομάδας της και τα επιτεύγματά της, προκειμένου να μεταφέρει και σε άλλους αυτό το αίσθημα ανθρωπιάς.

Πρόσφατα, η Ολίβια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια selfie της στα σύνορα, φορώντας ένα κίτρινο τζάκετ και περιτριγυρισμένη από πούλμαν.


«Δεν περιμένω τίποτα και κανείς από την ομάδα μας δεν θέλει να ακούσει "ευχαριστώ". απλώς κάνουμε τη δουλειά μας. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και εμείς τους βοηθάμε βοήθεια. Πραγματικά, νοιάζομαι για κάθε άνθρωπο στα σύνορα. Βρήκα ένα σπίτι για δέκα οικογένειες. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες μεταφορές κανονίσαμε για τους πρόσφυγες από τα σύνορα της Πολωνίας στην Κρακοβία κυρίως, αλλά και σε άλλα μέρη στην Πολωνία. Θα κάνω ό,τι μπορώ, Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα πρόσωπα, αυτά τα μάτια, δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έχω δει. Δεν μπορείς να προετοιμαστείς για αυτό, μπορείς μόνο να φανταστείς ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, παιδιά, ηλικιωμένοι, άρρωστοι»,  αναφέρει στη λεζάντα της ανάρτησής της στο Instagram.

Όπως δήλωσε η ίδια, δεν υπάρχουν εντάσεις στα σύνορα, όπως πυροβολισμοί, βομβαρδισμοί κλπ, όμως δεν θα ξεχάσει ποτέ τις φωνές των προσφύγων.


«Ουρλιάζουν και αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Και αν χρειαστεί να το κάνω όπως το κορίτσι με το κόκκινο παλτό, ας είναι», είπε η ηθοποιός.


Ειδήσεις σήμερα

«Η Ρούλα πίστευε ότι της είχε κάνει μάγια η πεθερά της», λέει οικογενειακή φίλη Δασκαλάκη

«Ματωμένα χρήματα» κάθε πληρωμή που κάνει η Ευρώπη προς τη Ρωσία, λέει ο δήμαρχος του Κιέβου

Μπακογιάννη: Πήρε θάρρος ο Πούτιν με την εκλογή Όρμπαν -Αμφισβητεί την δημοκρατία στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης