Survivor - Άγγελος Πουλής: Η οικειοθελής αποχώρηση, το παρκούρ, ο Αντετοκούνμπο και το Χόλιγουντ

Survivor - Άγγελος Πουλής: Η οικειοθελής αποχώρηση, το παρκούρ, ο Αντετοκούνμπο και το Χόλιγουντ

Μόλις πέντε τηλεοπτικές μέρες έμεινε στον Άγιο Δομίνικο ο αθλητής καθώς ένα πρόβλημα υγείας τον έβγαλε εκτός παιχνιδιού - Το who is who του πρώην Μαχητή

aggelos-poulis
Ήλθον, είδον και απήλθον… Ο λόγος για τον Άγγελο Πουλή ο οποίος κατάφερε να μείνει στο Survivor και τον Άγιο Δομίνικο μόλις πέντε τηλεοπτικές μέρες. Ο παίκτης από την ομάδα των «Μαχητών» είχε ενημερώσει από το επεισόδιο της Δευτέρας ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί καθώς ένα καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε από τα Χριστούγεννα δεν θα του το επέτρεπε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chw0qioisovl)

Με το καλημέρα και λίγο πριν... σφυρίξει τη σέντρα, ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως ο Άγγελος Πουλής δεν θα συνεχίσει στο παιχνίδι επιβίωσης για λόγους υγείας.

«Πριν περάσουμε στο έπαθλο φαγητού της εβδομάδας, ας περάσουμε σε μια ανακοίνωση που αφορά την ομάδα των Μαχητών. Ο Άγγελος Πουλής λόγω ενός προβλήματος υγείας, το οποίο έχει από την Αθήνα, δεν μπορεί να συνεχίσει στο Survivor. Αυτό το πρόβλημα δεν του επιτρέπει να παραμείνει εδώ και να αγωνιστεί», είπε ο Γιώργος Λιανός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chxpmugmbfc1)

Ο Άγγελος Πουλής αν και έμεινε για λίγες μέρες στον Άγιο Δομίνικο κατάφερε ωστόσο να τραβήξει τα φώτα πάνω του καθώς είχε αναφερθεί στα κοινά του βιώματα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως όταν ο Giannis ήταν 13 ετών, έκαναν μαζί παρκούρ στα Σεπόλια!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chubhg0t2fi9)

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Άγγελο Πουλή: Από την Ελλάδα με άλμα παρκούρ στο Χόλιγουντ
Κλείσιμο
Τα τολμηρά του άλματα από ταράτσα σε ταράτσα, σε σκαλιά, πεζούλια και παγκάκια της Αθήνας και στις φυσικές πίστες της Σαντορίνης -πάντα επενδυμένα με ωραίες μουσικές- πρωταγωνιστούν στα βίντεο του παρκουρίστα Αγγελου Πουλή. Είναι ο πρώτος που δοκίμασε να κάνει παρκούρ στην Ελλάδα και ο πρώτος που δημιούργησε την πρώτη επίσημη ομάδα του αθλήματος (ΝSA) στη χώρα μας το 2007.



«Το παρκούρ έχει να κάνει με την αυτοβελτίωση. Εσύ πρέπει να πας από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα σου και το μυαλό σου. Η φιλοσοφία του αθλήματος με βοήθησε και στη ζωή. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με έκανε να μάθω τα όριά μου και πώς να ξεπερνώ τα εμπόδια. Να προπονούμαι στον φόβο», είχε πει ο Αγγελος Πουλής το 2015 στο «thema people».



Μα ο φόβος είναι κάτι που συνηθίζεται; «Κοίτα, υπάρχει προπόνηση που γίνεται σε χαμηλά εμπόδια στον δρόμο και προπόνηση που γίνεται σε μεγάλα ύψη. Εκεί μπορεί ένα λάθος να σου κοστίσει τη ζωή. Ωραία; Δηλαδή, όταν κάνω ένα άλμα σε μία ταράτσα ξέρω ότι από ένα λάθος μου μπορεί να χάσω τη ζωή μου. Αυτό έχει να κάνει με τον φόβο. Γιατί μπορεί να ξέρω ότι μπορώ να κάνω το άλμα, αλλά όταν είναι να το κάνω σε δέκα μέτρα ύψος θα φοβηθώ. Θα τρέμουν τα πόδια μου. Εχει τύχει να φοβηθώ και να μην το κάνω», παραδέχεται ο Αγγελος Πουλής.



Μέχρι τα 23 του χρόνια ήταν «νορμάλ παιδί», θα μας πει με διάθεση αυτοσαρκασμού, «και μάλιστα πολύ ντροπαλός». Κάποια στιγμή έτυχε να δει την ταινία του πρωτοπόρου Γάλλου παρκουρίστα Νταβίντ Μπελ, «Banlieue 13», και γοητεύτηκε τόσο πολύ από το άθλημα που θέλησε να μάθει περισσότερα σχετικά με αυτό: «Μόλις είχα τελειώσει τον στρατό όταν είδα την ταινία και είπα: "Αυτό θέλω να κάνω". Αρχισα, λοιπόν, να το ψάχνω. Στην Ελλάδα, όμως, κανείς δεν έκανε παρκούρ και αναγκαστικά έπρεπε να ξεκινήσω μόνος μου. Γνώρισα μέσω Ιντερνετ τον Τάσο (σ.σ. Γκικούδη) και κάναμε μαζί την πρώτη ελληνική ομάδα του αθλήματος (NSA). Προσπαθήσαμε μόνοι μας να κάνουμε γνωστό το παρκούρ στην Ελλάδα, ανεβάζοντας κάποια βίντεο στο YouTube και κάπως έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία», θυμάται. Μαζί με το ταλέντο του στα άλματα ανακάλυψε και ότι τον «θέλει» ο τηλεοπτικός φακός. Το μεγάλο «μπαμ», όπως λέει, έγινε στη ζωή του όταν τον πλησίασε μία δημοσιογράφος που τον είδε τυχαία να προπονείται. «Εκανα προπόνηση μόνος μου και με πλησίασε μία δημοσιογράφος από την τηλεόραση γιατί, όπως μου είπε, δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο.. Η μία συνέντευξη έφερε την άλλη, κι εγώ ξαφνικά βρέθηκα να δέχομαι προτάσεις από διαφημιστικές και δισκογραφικές εταιρείες για να συμμετάσχω σε διαφημιστικά σποτ και βιντεοκλίπ», λέει ο Αγγελος Πουλής.



Αφήνοντας τις αναστολές του κατά μέρος, βρέθηκε μπροστά από τις κάμερες να διαφημίζει από αυτοκίνητα, δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και ποτά μέχρι κρουασάν. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι του άρεσε να υποδύεται ρόλους. «Τα νέα μου σχέδια για το σινεμά και την υποκριτική προέκυψαν από το παρκούρ. Οι διαφημίσεις και τα βιντεοκλίπ στα οποία συμμετείχα με έκαναν να καταλάβω ότι συνδυάζω ένα πακέτο: εμφάνιση που γράφει στον φακό και acting. Πέρυσι πήρα την απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά με την υποκριτική και σπούδασα σχετικά», τονίζει στο «thema people». Θυμάται το δύσκολο γύρισμα ενός διαφημιστικού σποτ για μεγάλη εταιρεία καφέ που έπρεπε πάση θυσία να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα 24ωρο: «Είχαν νοικιάσει ένα καράβι για μία μέρα και δεν μπορούσαν να το κρατήσουν και δεύτερη. Ημασταν όλοι εξαντλημένοι και εκεί κατάλαβα πόσο μου αρέσει αυτό το πράγμα. Δεν με ένοιαζε αν είχα φάει ή κοιμηθεί. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βγει καλό το αποτέλεσμα. Αν ήμουν σε γραφείο και μου λέγανε “βάζε σφραγίδες για 24 ώρες”, θα είχα βαρεθεί στο μισάωρο», τονίζει.



Το νέο του μεγάλο «άλμα» έχει προορισμό το Χόλιγουντ. Ο Αγγελος είναι αποφασισμένος να ζήσει στο Λος Αντζελες μέχρι να δει τον εαυτό του να παίζει σε ταινίες δράσεις στη μεγάλη οθόνη. Θέλει να ζήσει το όνειρο της διεθνούς καριέρας, να γίνει σταρ όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μαρκ Γουόλμπεργκ που τόσο πολύ θαυμάζει. «Ετοιμάζομαι να πάω στο Λος Αντζελες και ο στόχος μου είναι να συμμετέχω σε μεγάλα action movies. Θα ήθελα να με δω σε μεγάλες ταινίες στο Χόλιγουντ. Πολλοί Ελληνες πηγαίνουν στο Χόλιγουντ και κάνουν κάποια πράγματα, αλλά δεν έχω δει κάποιον στο σινεμά...» λέει.

Αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στο Λος Αντζελες. Το πρώτο ήταν διερευνητικό μέχρι να μάθει τα κατατόπια. Εκεί υποδέχτηκε τον νέο χρόνο μαζί με γνωστούς Ελληνες ηθοποιούς που δοκιμάζουν την τύχη τους στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ. «Πριν πάρω την απόφαση να ζήσω στο Λος Αντζελες το μελέτησα καλά. Ημουν αρκετά προετοιμασμένος και όταν έφτασα προσαρμόστηκα σε δυο-τρεις μέρες. Εμαθα τα λεωφορεία, έμαθα τα νομίσματα και πώς πρέπει να κινούμαι. Γνώρισα όλους τους Ελληνες ηθοποιούς. Τον Χρήστο Βασιλόπουλο, τον Εβαν Σπηλιωτόπουλο, που είναι ο Ελληνας σεναριογράφος του “Ηρακλή”, τον Γιώργο Καραμίχο. Κάναμε όλοι μαζί Πρωτοχρονιά, στο ίδιο πάρτι», τονίζει στο «thema people». Στα μάτια του 31χρονου η Αμερική φαντάζει ως η χώρα των ευκαιριών: «Ξέρω ότι θα πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν στο Λος Αντζελες, αλλά το να πάω εκεί το βλέπω σαν να πηγαίνω να παίξω στην Α’ Εθνική. Εδώ στην Ελλάδα είναι σαν να παίζεις στη Β’ Εθνική. Αλλωστε η Αμερική είναι η χώρα στην οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποιο όριο. Μπορείς να βγάλεις από τίποτα μέχρι εκατομμύρια. Αξίζει, νομίζω, η προσπάθεια».



Νέα φτερά τού έδωσε και η πρόσφατη βράβευση της μικρού μήκους ταινίας δράσης που έφτιαξε με μηδενικό κόστος, όπως λέει, στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.

Η ταινία του «Dragonborn» ξεχώρισε ανάμεσα σε 400 που συνολικά στάλθηκαν στο φεστιβάλ και απέσπασε το βραβείο μοντάζ και τεχνικής επάρκειας. «Χάρηκα πάρα πολύ όταν έμαθα ότι κέρδισα κάποιο βραβείο. Ο αρχικός μου σκοπός δεν ήταν να πάρω κάποιο βραβείο, αλλά να κάνω την πρώτη ταινία δράσης στην Ελλάδα, η οποία δεν μας στοίχισε τίποτα γιατί είχα δική μου κάμερα και εξοπλισμό και έτσι δεν χρειάστηκα κάτι. Με την ταινία ήθελα να πω στο κοινό ότι μπορούμε και στην Ελλάδα να κάνουμε action movies. Γιατί στο ελληνικό σινεμά υπάρχει πολλή κωμωδία και δράμα και πιστεύω ότι ο κόσμος και ειδικά τα νέα παιδιά έχουν κορεστεί και θέλουν να δουν κάτι καινούριο», τονίζει ο Αγγελος Πουλής. Τον συγχαίρω για την αυτοπεποίθησή του και την πίστη του ότι θα τα καταφέρει: «Με το παρκούρ δεν συμβιβάζεσαι με τα λίγα. Ή θα τα δώσεις όλα ή τίποτα!».

 Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια

«Λασποβροχές» και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης