Ο Αντετοκούνμπο της αγκαλιάς και οι υποψήφιοι παρουσιαστές, που παρελαύνουν στον ΑΝΤ1

Ο Αντετοκούνμπο της αγκαλιάς και οι υποψήφιοι παρουσιαστές, που παρελαύνουν στον ΑΝΤ1

Από τη μία ο θρίαμβος ενός ήρωα κι από την άλλη το γνωστό εγχώριο ανακάτεμα της τηλεοπτικής τράπουλας

giannis
Μόλις ο διαιτητής του αγώνα σφύριξε την λήξη, εκείνος με βλέμμα που δεν κοιτούσε παρά μόνο έψαχνε, αναζητούσε μέσα στο πλήθος κάτι να βρει. Εκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά της μητέρας του. Ακολούθησε αυτή του αδελφού του. Το βλέμμα του συνέχισε να αναζητά εναγωνίως κάτι ακόμα, προσπαθώντας να προσπεράσει τα χέρια που απλώνονταν για να τον συγχαρούν ή να τον αγγίξουν. Δεν άκουγε καν τα επιφωνήματα και τα συνθήματα, δεν κοιτούσε σε καμία κάμερα κινητού η οποία επιχειρούσε να απαθανατίσει τον σύγχρονο ήρωα του πλανήτη. Χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να βρει την γυναίκα του και τον μικρό γιο του και να βυθιστεί στην αγκαλιά τους. Το χέρι της τον χάιδευε τρυφερά στην πλάτη, όσο εκείνος φιλούσε τρυφερά το κεφαλάκι του μικρού. Επέστρεψε και πάλι στην αγκαλιά της μαμάς του, υποκλίθηκε και κάθισε στην καρέκλα ξεσπώντας σε λυγμούς. Στη συνέχεια σκέπασε το πρόσωπό του με ένα λευκό ύφασμα. Ισως πίσω από την αυτοσχέδια αυλαία ο Γιάννης έβλεπε το έργο της ζωής του. Από τα Σεπόλια και τις σουβλιές στην κοιλιά από την πείνα, στο πρωτάθλημα του NBA και τον προσωπικό θρίαμβό του. Με σταθερό άξονα την αγάπη της οικογένειάς του. Εκείνοι δεν έπαψαν να πιστεύουν στο δικό τους παιδί, να το υποστηρίζουν και να το περιβάλουν με αγάπη. Κι όταν συνδυάζεται η αγάπη με το ταλέντο γίνονται θαύματα.

Δεν χρειαζόμαστε πια τις Σταχτοπούτες στα παραμύθια μας ούτε προσδοκίες για πρίγκιπες. Ιστορίες με πρωταγωνιστές-ήρωες όπως ο Γιάννης είναι αυτό που οφείλουν να διαβάσουν και να αφηγηθούν στους επόμενους και οι γονείς και τα παιδιά. Ιστορίες όπου το μίσος, η βία και η αποστροφή για τον ξένο θα δώσουν θέση στην ανθρωπιά, στο συναίσθημα και την αγκαλιά. Αυτή που έδωσε ο Γιάννης, την έχει πάρει σε όλα τα χρόνια του. Από τους γονείς, τα αδέλφια και από την σύντροφό του. Γι αυτό και έμαθε να την δίνει απλόχερα, να την αναζητά και να τον λυτρώνει.



Ο Γιάννης κάνει ένα κόσμο σκοτεινό και σε αποδρομή, καλύτερο. Είναι ένα σύγχρονο θαύμα. Το τέλος του αγώνα είναι η πιο ισχυρή τηλεοπτική διαδρομή σε συνθήκη πραγματικότητας. Μη σκηνοθετημένη, δίχως πόζα, αδιαφορώντας για κάμερες και φλας, αληθινή ως τα βάθη της ψυχής του πιο υπέροχου γίγαντα του κόσμου μας. Δείτε την και δείξτε την.

Γυρίζουμε σελίδα κι επιστρέφουμε στην τηλεοπτική εγχώρια πραγματικότητα. Ο ΑΝΤ1 φουλάρει τις μηχανές για να βγει το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» στο α’ μισό της επόμενης σεζόν, αν φυσικά το «επιτρέψει» και η συνθήκη της πανδημίας καθώς πρόκειται για ένα σόου στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι έρχονται από πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και βεβαίως έχει συνδεθεί με την ύπαρξη ζωντανού κοινού στο πλατό.

ελλαδα_εχεις_ταλεντο


Κλείσιμο
Για την παρουσίασή του έχουν περάσει από δοκιμαστικό μεταξύ άλλων η Κόνι Μεταξά, ο Σταύρος Σβήγκος και ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Φυσικά ισχύουν και τα ονόματα που γράφτηκαν τις προηγούμενες μέρες. Θανάσης Αλευράς, Ησαΐας Ματιάμπα, Παναγιώτης Χατζηδάκης, Γιώργος Λέντζας, Νικόλας Ράπτης.

αλευρας
κονι


Αξίζει να σημειωθεί πως στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» υπάρχουν πολλές συμμετοχές από το εξωτερικό, όχι μόνο από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και πολλούς ξένους, ακόμα και από χώρες στις οποίες προβάλλεται το συγκεκριμένο σόου. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι αγαπούν τη χώρα μας ή θα βρεθούν για διακοπές εδώ και με αυτή την αφορμή δήλωσαν συμμετοχή. Οι παραπάνω υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι προέρχονται από Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Μαδαγασκάρη, Ρωσία, Ιταλία, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αλγερία. Στις 31 Ιουλίου θα γίνει audition στην Κρήτη και στις 7 και 8 Αυγούστου στην Κύπρο.

Για το τέλος, το κουίζ της ημέρας. Ποιος πανελίστας πλασάρεται ως παρουσιαστής του μέλλοντος ενοχλώντας πρόσωπα του καναλιού στο οποίο εργάζεται;




Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: «Καμπάνα» 3.000 ευρώ στη γυναικολόγο που έκανε αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού

Επικήρυξη 21 αστυνομικών από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη - «Ξέρουμε πού μένετε!»

Γονείς για πρώτη φορά η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος - Απέκτησαν ένα υγιέστατο αγοράκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης