Κουίνσι Τζόουνς για τον Έλβις Πρίσλεϊ: «Δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ μαζί του, ήταν ρατσιστής»

Κουίνσι Τζόουνς για τον Έλβις Πρίσλεϊ: «Δεν θα συνεργαζόμουν ποτέ μαζί του, ήταν ρατσιστής»

Ο «άνθρωπος που έκανε έρωτα στις νότες» θυμάται τα άσχημα περιστατικά ρατσισμού, που έχει βιώσει στην καριέρα του

quincy
Σε πρόσφατη συνέντευξή του για το Hollywood Reporter ο μουσικός παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς αναφέρθηκε στον Έλβις Πρίσλεϊ και μάλιστα τόνισε ότι δε θα συνεργαζόταν ποτέ μαζί του, λόγω των απόψεων του.

Όπως αναφέρει ο μουσικός, ο θρύλος του rock 'n roll ήταν ρατσιστής, γεγονός που από μόνο του είναι αποκρουστικό για έναν άνθρωπο με τη δική του ιδεολογία.

Ο 88χρονος ρωτήθηκε αρχικά για την σύγκριση Έλβις Πρίσλεϊ και Μάικλ Τζάκσον, καθώς και για το ποιον από τους δύο καλλιτέχνες θεωρεί βασιλιά της σκηνής. Εκείνος τότε εξήγησε πως: «Ο Τζάκσον αντέγραφε αρκετά τον Πρίσλεϊ. αν και ήταν ο βασιλιάς της ποπ».

micahel


Όταν σε συνέχεια της συζήτησης, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα συνεργαζόταν ποτέ με τον Έλβις, εκείνος του απάντησε: «Όχι. Σε καμία περίπτωση δε θα δούλευα μαζί του», ενώ θυμήθηκε ένα περιστατικό που δικαιολογεί την στάση του: «Έγραφα κάποτε για τον αρχηγό της ορχήστρας του, τον Τόμι Ντόρσεϊ, την δεκαετία του '50. Κάποια στιγμή μπήκε στο στούντιο ο Έλβις και τότε του είπε: "Δε θέλω να δουλέψω με αυτόν". Μάλλον επειδή είμαι μαύρος. Αλλά, εντάξει, ας μη μιλήσω άλλο».

«Το αστείο είναι ότι κάθε φορά, που έβλεπα τον Έλβις, καθοδηγούταν από τον Ότις Μπλάκγουελ. Εκείνος του έλεγε πώς να τραγουδάει», προσθέτει ο Κουίνσι Τζόουνς, καθώς θεωρεί πως αυτό δεν έβγαζε νόημα, αφού και ο Μπλάκγουελ ήταν επίσης Αφροαμερικανός.

elvis_oti


Με αφορμή την συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό, που έχει δεχτεί στο παρελθόν και ειδικότερα στα πρώτα βήματα της καριέρας του, ο θρυλικός μουσικός αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα άσχημο περιστατικό, που βίωσε, την πρώτη φορά, που βρέθηκε στο Χόλιγουντ.

«Με κάλεσαν να ετοιμάσω την μουσική για το Mirage του Γκρέγκορι Πεκ, ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στο Χόλιγουντ. Ήμουν τόσο χαρούμενος και ντυμένος με το αγαπημένο μου κοστούμι. Όταν, όμως, με είδε ο παραγωγός, σταμάτησε τα τραγούδια, που έφτιαχνα, πήγε πίσω στον υπεύθυνο ήχου και τού είπε: "Δε μου είχες αναφέρει ότι ο Κουίνσι Τζόουν είναι μαύρος, διηγείται ο μουσικός.


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης