Βασίλισσα Ελισάβετ: Στα επίσημα γενέθλιά της η πρώτη δημόσια εμφάνιση εν μέσω πανδημίας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στα επίσημα γενέθλιά της η πρώτη δημόσια εμφάνιση εν μέσω πανδημίας

Μοναχικά πέρασε τα επίσημα γενέθλιά της η 94χρονη μονάρχης - Παρακολούθησε την στρατιωτική παρέλαση Trooping the colour στο κάστρο του Ουίνδσορ, με τους συμμετέχοντες να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορονωϊού

queen_elizabeth_birth
Την πρώτη δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία από τα μέσα Μαρτίου βρίσκεται σε κατ' οίκον απομόνωση στο κάστρο του Ουίνδσορ μαζί με τον 99χρονο πρίγκιπα Φίλιππο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η μονάρχης γιόρτασε, νωρίτερα, μέσα στην ημέρα τα επίσημα γενέθλιά της - η βασίλισσα έχει γενέθλια στις 21 Απριλίου, αλλά είθισται τον Ιούνιο να τα γιορτάζει για δεύτερη φορά με στρατιωτική παρέλαση στο Λονδίνο.

Όμως, η φετινή χρονιά είναι η δεύτερη στα 68 χρόνια της βασιλείας της, που η επίσημη στρατιωτική παρέλαση Trooping the colour στην βρετανική πρωτεύουσα δεν έγινε, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τον κορωνοϊό. Το 1955 η παραδοσιακή παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας είχε ακυρωθεί, λόγω μιας απεργίας των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους.

Η βασίλισσα ευδιάθετη, αλλά μόνη, παρακολούθησε στον περίβολο του κάστρου του Ουίνδσορ την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση Trooping the colour με στρατιώτες από το τάγμα της Φρουράς των Ουαλών, λιγότερους από 100 στον αριθμό, οι οποίοι κρατούσαν μεταξύ τους την απαραίτητη απόσταση των δύο μέτρων. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 125 χρόνια - την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια - που η παραδοσιακή τελετή για τα γενέθλια της μονάρχη πραγματοποιείται στο κάστρο του Ουίνδσορ.

🎥 highlights from today’s Official Birthday ceremony. 📺 Footage courtesy of the BBC.

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020



Συνήθως, τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας γιορτάζονται στο Λονδίνο με την μεγαλειώδη παρέλαση Trooping the colour, την οποία απαρτίζουν περισσότεροι από 1.700 στρατιώτες και 400 μουσικοί από στρατιωτικές μπάντες ενώ σύσσωμη η βασιλική οικογένεια συγκεντρώνεται στο μπαλκόνι του παλατιού για να θαυμάσει τις αεροπορικές επιδείξεις των μαχητικών αεροσκαφών της RAF.

Απόντα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Κλείσιμο
Τα φετινά επίσημα γενέθλια της βασίλισσας ήταν μοναχικά, αφού το «παρών» στο Ουίνδσορ δεν έδωσε κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενώ εικάζεται πως ο δούκας του Εδιμβούργου, που την Τετάρτη έγινε 99 ετών, παρακολούθησε την «μίνι» στρατιωτική παρέλαση από τα παράθυρα του κάστρου.

💂🥁 Did you watch Her Majesty’s Official Birthday ceremony at Windsor Castle this morning? Typically, the Sovereign’s...

Δημοσιεύτηκε από The Royal Family στις Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020


Η γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από τα μέσα Μαρτίου επέλεξε να φορέσει ένα φλοράλ φόρεμα, το οποίο συνδύασε με τιρκουάζ μαντό και καπέλο στο ίδιο χρώμα. Στα χέρια της κρατούσε την αγαπημένη της μαύρη τσάντα, του βρετανικού οίκου Launer, αξίας 2150 λιρών. Η βασίλισσα έχει στην κατοχή της περισσότερες από 200 τσάντες του οίκου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αυτά είναι τα πρώτα κτίρια που θα κατεδαφιστούν στο Ελληνικό

Σφράγισαν και το μαγαζί με τις ημίγυμνες χορεύτριες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης