Κορωνοϊός - Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη ασθενέστερων οικονομικά δικηγόρων

ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ_ΚΙΑΟΥ_copy

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διανέμει βοήθημα 200 ευρώ σε πάνω από 5.000 δικηγόρους και βοήθημα 100 ευρώ σε 1.000 ασκούμενους

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, λόγω της κρίσης από την πανδημία αποφάσισε να διαθέσει με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια βοήθημα 200 ευρώ σε πάνω από 5.000 δικηγόρους και βοήθημα 100 ευρώ σε 1.000 ασκούμενους δικηγόρους.

Κατά το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ υπό την προεδρία του Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε να υλοποιηθεί παλαιότερη απόφασή του (27.3.2020) για τη διάθεση, από το λογαριασμό αλληλεγγύης του ΔΣΑ, ειδικού οικονομικού βοηθήματος, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια προς τους δικηγόρους.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διάθεση του συνολικού ποσού που έχει συγκεντρωθεί στον λογαριασμό αλληλεγγύης μέχρι σήμερα, δηλαδή το ποσό του 1.059.000 ευρώ, για στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά δικηγόρων με τα εξής κριτήρια:

(i) Βοήθημα 200 ευρώ ανά δικηγόρο (και μέχρις εξαντλήσεως ποσού 960.000 ευρώ) θα διανεμηθεί, με εισοδηματικά κριτήρια, κατά αύξουσα σειρά σε πάνω από 5.000 δικαιούχους, ήτοι, κατά προτεραιότητα σε όσους έχουν μικρότερο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (βάσει του τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας). Κατ’ εξαίρεση, όσοι έχουν δηλωθεί στο Σύλλογο ως ΑΜΕΑ, θα λάβουν το άνω χορήγημα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

(ii) Βοήθημα 100 ευρώ ανά ασκούμενο δικηγόρο (και μέχρις εξαντλήσεως ποσού 100.000 ευρώ), κατά αύξουσα σειρά με τα αυτά εισοδηματικά κριτήρια.

(iii) Εξαιρούνται της διανομής: όσοι τελούν σε αναστολή, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό είτε λόγω σπουδών είτε λόγω εργασίας, οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και όσοι είναι ειδικοί συνεργάτες σε βουλευτές, υπουργεία, Δήμους, Ανεξάρτητες Αρχές κ.λπ., οι έμμισθοι που έχουν ενεργό σύμβαση έμμισθης εντολής και εξακολουθούν κατά την τρέχουσα περίοδο να λαμβάνουν την αντιμισθία τους, όσοι έχουν άλλη επιτρεπτή κατά νόμο έμμισθη σχέση, όσοι λαμβάνουν προσωρινή ή οριστική σύνταξη, και όσοι δεν έχουν καταβάλει εισφορές στο Σύλλογο από το 2012 έως 2018 (ήτοι, προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος είναι η καταβολή εισφορών – ετήσιας συνδρομής μέχρι και το 2018). Ειδικώς για τους ασκούμενους δικηγόρους εξαιρούνται όσοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, διαμένουν στο εξωτερικό για σπουδές ή συνεχίζουν να αμείβονται για την άσκησή τους από τους δικηγόρους ή τους φορείς όπου κάνουν άσκηση.

(iv) Για τους νέους δικηγόρους που είναι συγχρόνως δικαιούχοι του ειδικού διανεμητικού λογαριασμού ασκουμένων και νέων δικηγόρων, στο χορήγημα των 200 ευρώ θα συνυπολογιστεί το ποσό του ΕΔΛΑΝΔ που θα λάβουν το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Από τον ΔΣΑ διευκρινίζεται ότι οι σχετικές αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό εφορίας κ.λπ.) θα υποβάλλονται είτε μέσω ειδικής εφαρμογής που θα αναπτυχθεί στο portal.olomeleia.gr, είτε αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου στα γραφεία του ΔΣΑ, μέχρι την 17.4.2020, ενώ θα υπάρξει σχζετική ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Τέλος, αποφασίστηκε να ενισχυθεί ο λογαριασμός αλληλεγγύης του ΔΣΑ από δωρεές και χορηγίες συναδέλφων, που έχουν τη σχετική δυνατότητα. Προς τούτο θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ικανοποιημένοι οι δικηγόροι, αναμένουν εξειδίκευση των εξαγγελιών

Επίδομα 600 ευρώ σε 166.000 επιστήμονες λόγω κορωνοϊού - Ποιοι και πώς θα το πάρουν

Κορωνοϊός: Δικηγόροι χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» το επίδομα των 600 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης