Κορωνοϊός: Δικηγόροι χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» το επίδομα των 600 ευρώ

Κορωνοϊός: Δικηγόροι χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» το επίδομα των 600 ευρώ

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών διαμαρτύρονται για το επίδομα 600 ευρώ για τον κλάδο τους – Υπενθυμίζουν ότι τα δικαστήρια είναι κλειστά, όπως και τα γραφεία τους

dikastirio_aithousa
Για εμπαιγμό του κλάδου τους από την κυβέρνηση κάνουν λόγο «επώνυμοι» δικηγόροι των Αθηνών με αφορμή τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών για το επιμορφωτικό επίδομα των 600 ευρώ.

Μάλιστα, οι υπογράφοντες την επιστολή δικηγόροι, καλούν τους συναδέλφους τους να μην λάβουν «το voucher της δήθεν επιμόρφωσης ώστε να μην νομιμοποιήσουμε τον εμπαιγμό του κλάδου μας».

Την επιστολή, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, υπογράφουν οι δικηγόροι: Ταουξής Βασίλης, Γλύκας Γιάννης, Αγαπηνός Νίκος, Παπαδάκης Μανώλης, Παντελεάκη Γιώτα, Μυλωνάς Ιπποκράτης, Βασιλοπούλου Ιφιγένεια, Σύψας Χάρης, Σακαλόγλου Δημήτρης, Παναγοπούλου Γιάννα, Βαθειά Χριστίνα, Δημητριάδου Βούλα, Κανελλόπουλος Νίκος, Ντιβανίδης Χρήστος, Γώγος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Όθων, Ψάρρης Γιάννης, Καλογριδάκης Γιάννης, Μάμμα Αλεξάνδρα, Παύλου Κωνσταντίνος, Σαζιώτης Βασίλης, Μύτουλα Χριστίνα, Βασταρούχας Παναγιώτης, Σφυριδάκης Κωνσταντίνος

Ολόκληρη η επιστολή των δικηγόρων προς τον υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:



«Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,

Αφού έκλεισαν τα δικαστήρια.

Αφού έκλεισαν τα γραφεία μας.

Αφού εξαγγείλατε ότι και οι δικηγόροι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800€ και ύστερα το ανακαλέσατε.

Σήμερα εξαγγέλλετε αντί για οικονομική ενίσχυση, παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος αξίας 600€. Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αν δεν είναι υποσχέσεις Μαυρογιαλούρου, πείτε μας πότε, πού, πώς, από ποιους θα επιμορφωθούν 42.000 δικηγόροι και σε ποιο γνωστικό αντικείμενο. Και ποιοι θα διαχειριστούν τα 180.000.000 € που ανακοινώσατε ως αξία του προγράμματος; Και επειδή είμαστε καχύποπτοι, μήπως όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο σχέδιο ώστε κάποιοι επιτήδειοι να επωφεληθούν; Μας θυμίζει τα αλήστου μνήμης κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, που κάποιοι έπεσαν στο μεγάλο φαγοπότι των κοινοτικών επιδοτήσεων και έβγαλαν εκατομμύρια.

Σοβαρευτείτε, υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που σε λίγο θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης. Υπόψιν ότι τρέχουν παράλληλα οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις μας: εφορία, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, δόσεις δανείων, πάγια έξοδα κλπ (αναστέλλονται μεν αλλά δεν σβήνονται).

Ακυρώστε αυτή την απόφαση φαρσοκωμωδία και δώστε τα 800€ και στους δικηγόρους, όπως στους άλλους κλάδους εργαζομένων.

Συνάδελφοι, κάνεις να μην πάρει το voucher της δήθεν επιμόρφωσης ώστε να μην νομιμοποιήσουμε τον εμπαιγμό του κλάδου μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τραγωδία με το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ - 919 νεκροί το τελευταίο 24ωρο


Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Πάνω από 130 νεκροί σε μια ημέρα - Ξεπέρασαν τους 500, σχέδια για δημιουργία νοσοκομείων


Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για το πιο ακραίο σενάριο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ