Έβρος: Τεντώνει το σxοινί η Τουρκία - Μοιράζει δακρυγόνα στους μετανάστες

Έβρος: Τεντώνει το σxοινί η Τουρκία - Μοιράζει δακρυγόνα στους μετανάστες

Οι μετανάστες πετούν τα δακρυγόνα στους Έλληνες αστυνομικούς - Σφοδρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στον μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο - Νωρίτερα, Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά

000_1PG0FQ
Ακραία προκλητική εμφανίζεται η Τουρκία η οποία ωθεί χιλιάδες μετανάστες στον Έβρο και με τη στάση της δυναμιτίζει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Ζωηρή ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι η γειτονική χώρα βοηθά μετανάστες στις μετακινήσεις τους προς τις Καστανιές. Εκτός από αυτό, δακρυγόνα χειρός δίνουν οι Τούρκοι σε κάποιους από τους μετανάστες.

«Προσοχή! Πρόκειται για στρατιωτικό πολεμοφόδιο. Διανεμήθηκε προς της Jandarmaya  (η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας)», αναγράφεται πάνω στο δακρυγόνο.

8105f9ec-95f8-47f4-bc05-3bda8a93c015


Οι μετανάστες, με τη σειρά τους, τα πετούν στο ελληνικό έδαφος και στους αστυνομικούς. Τραβούν την περόνη και τα ρίχνουν περίπου όπως λειτουργεί η χεροβομβίδα.

Κλείσιμο
Δακρυγόνα χειρός στα σύνορα


Σφοδρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο.

Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης