Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Αναβλήθηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου

Για τις 9 Νοεμβρίου - Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έγινε έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014

diki998_2
Για τις 9 Νοεμβρίου του 2020 αναβλήθηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014.

Η δίκη αναβλήθηκε με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήτευση στη δίκη ως μαρτύρων των δικηγόρων Θ. Παναγόπουλου, Θεμ. Σοφού, Αλ. Λυκουρέζου, Χρ. Μαρκογιαννάκη και του διευθυντή της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτση.

Αντίθετα, το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα που υποβλήθηκαν στη δίκη για τη διαβίβαση στοιχείων της δικογραφίας που αφορά στην αποκαλούμενη μαφία των φυλακών, στην οποία αποδίδεται, μεταξύ άλλων, και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Αρ. Φλώρο. Ο οποίος κατηγορείται στην παρούσα υπόθεση για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου.

Μάλιστα, σε πρώτο βαθμό ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικασθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή. Δικαστές και ένορκοι τον είχαν κρίνει ένοχο για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου. Με την πρωτόδικη απόφαση καταδικάσθηκαν ακόμη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου αλλά και για ληστεία οι κρατούμενοι Dulce Olti και Arber Bako. Στον πρώτο είχε επιβληθεί κάθειρξη 23 ετών και στον δεύτερο (Arber Bako), ο οποίος είχε δολοφονηθεί άγρια μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιανουάριο του 2019, κάθειρξη 22 ετών και τριών μηνών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης