Μετασεισμοί 3,4 και 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά της Καρπάθου
Μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που είχε προηγηθεί - Μέσα σε διάστημα 12 λεπτών οι δύο δονήσεις
Συνεχίζεται σε έντονο ρυθμό η μετασεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου και της Ρόδου, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που προηγήθηκε.
Μέσα σε διάστημα 12 λεπτών, η νησιωτική περιοχή «κουνήθηκε» δύο φορές, την πρώτη με σεισμόμεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τη δεύτερη με σεισμό 3,9 Ρίχτερ. Ο πρώτος σημειώθηκε στις 4:31 τα ξημερώματα και ο δεύτερος στις 4:43.
Το επίκεντρο των 3,4 Ρίχτερ ήταν 86 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου και των 3,9 Ρίχτερ στα 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας