ΠΕΔ-ΚΜ: Δωρεά υπολογιστών σε νέους και νέες Ρομά που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΠΕΔ-ΚΜ: Δωρεά υπολογιστών σε νέους και νέες Ρομά που συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «I_do: μια συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών»

laptop
Ηλεκτρονικούς υπολογιστές δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σε νέους και νέες Ρομά που συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «I_do: μια συμμαχία νέων για τη δημιουργία ενεργών Ρομά πολιτών». Συγκεκριμένα, δώδεκα νέοι και νέες από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, παρέλαβαν σήμερα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, τους φορητούς υπολογιστές, εργαλεία χρήσιμα για τη δουλειά που θα προβλέπεται να κάνουν κατά το τρίτο και τελευταίο στάδιο υλοποίησης του Έργου, τη λειτουργία μιας Ψηφιακής Συνέλευσης Νέων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 33 νέοι πολίτες, ηλικίας 18 έως και 40 ετών, από τρεις Περιφέρειες της χώρας, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Αττική, οι οποίοι μετά την παρακολούθηση πεντάμηνης στοχευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης, μπορούν πλέον να είναι ενεργά μέλη στις τοπικές τους κοινωνίες. Επί της ουσίας πρόκειται για μια συμμαχία νέων, που θα συμμετέχουν ισότιμα στο δημόσιο βίο, έχοντας λάβει ειδικές γνώσεις σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και αναπτύξει δεξιότητες ενεργού πολίτη.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου επισήμανε ότι «η δύναμη που δίνουν οι ευκαιρίες στους ανθρώπους, ανεξαρτήτως της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν, είναι σημαντική» και υπογράμμισε ότι [οι νέοι πρέπει να στοχεύσουν στην παιδεία και στην εκπαίδευση». Κάλεσε, άλλωστε, τους νέους Ρομά να γίνουν κήρυκες για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής.

Από την πλευρά της, η συντονίστρια του Θεματικού Άξονα Κοινωνικής Πολιτικής & Προληπτικής Ασφάλειας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (Κ.Ε.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Έλλη Χριστούλα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι οι 33 αυτοί νέοι είναι έτοιμοι να δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως ενεργοί πολίτες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών τους, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών Ρομά κοινοτήτων, συμμετέχοντας στο δημόσιο διάλογο. Ανέφερε ακόμη, ότι «σκοπός όλης αυτής της προσπάθειας που έγινε, είναι να προχωρήσουν τα παιδιά αυτά στη δημιουργία μιας διαπεριφερειακής ψηφιακής συνέλευσης για την παρουσίαση ολοκληρωμένων προτάσεων σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές τους κοινωνίες».

Σημειώνεται ότι εταίροι της κοινοπραξίας για την υλοποίηση του Έργου «I_do» είναι το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Συντονιστής του Έργου, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α)., η οποία έχει την ευθύνη εκπαίδευσης σε θέματα διοίκησης και οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους και η Εταιρεία CMT Prooptiki.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης