Ζάκυνθος: Θερμή υποδοχή για τον δάσκαλο που αθωώθηκε μετά τις κατηγορίες για αποπλάνηση - «Έζησα έναν εφιάλτη»

Ζάκυνθος: Θερμή υποδοχή για τον δάσκαλο που αθωώθηκε μετά τις κατηγορίες για αποπλάνηση - «Έζησα έναν εφιάλτη»

Γονείς και μαθητές υποδέχθηκαν με χαρά τον 56χρονο μετά την απόφαση αθώωσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας - «Επιτέλους γυρίζω στο σχολείο μου», δήλωσε ο δάσκαλος - «Τα αγγίγματα στην πλάτη δεν συνιστούν παρενόχληση» αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη

daskalos
«Έζησα έναν εφιάλτη», τα πρώτα λόγια του 56χρονου δασκάλου, από τη Ζάκυνθο, μετά την αθώωσή του από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας. Θερμή υποδοχή, συνοδευόμενη από φωτογραφίες, χειροκροτήματα και φωνές χαράς, του επεφύλαξαν γονείς και μαθητές στο νησί: «Καλώς μας ήρθες δάσκαλε». 

 Με την πρόσφατη δικαστική απόφαση, ξεδιαλύνεται η υπόθεση που ξεκίνησε να απασχολεί το πανελλήνιο πριν από 11 χρόνια.

«Επιτέλους γυρίζω στη Ζάκυνθο, στο σχολείο μου. Θα κάνω αυτό που έκανα επί 36 χρόνια στην εκπαίδευση» δήλωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ο δάσκαλος που για 13 μήνες βρισκόταν στη φυλακή κατηγορούμενος για την αποπλάνηση εννέα ανήλικων κοριτσιών.

Όπως αποφάνθηκε, πάντως, το Δικαστήριο Πάτρας, τα αγγίγματα στην πλάτη δεν αποτελούν είδος παρενόχλησης.

Στον 56χρονο που αθωώθηκε για τις επτά από τις εννέα υποθέσεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή λόγω πρότερου σύννομου βίου.

Οι δύο υποθέσεις, για τις οποίες δεν αθωώθηκε, αφορούν δύο αδερφές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δήλωση μητέρας μαθήτριας, οι κατηγορίες που βαρύνουν τον δάσκαλο είναι ψευδείς.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν καλοκαίρι του 2018 όταν η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου συγκλονιζόταν από την είδηση πως ένας δάσκαλος κατηγορούνταν για αποπλάνηση εννέα ανήλικων μαθητριών του.

Εντύπωση προκάλεσε στο δικαστήριο πως από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του 56χρονου ήταν αρκετοί μαθητές και συνάδελφοί του που πίστευαν στην αθώωσή του .Η δικηγόρος του 56χρονου δάσκαλου, Βασιλική Πανταζή μίλησε στο protothema.gr.

«Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πολλά χρόνια διδακτικής εμπειρίας, με μεγάλη δραστηριότητα στο νησί της Ζακύνθου. Πραγματικά είχε συγκλονίσει αυτή η υπόθεση το νησί διότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε ακουστεί το παραμικρό και για αυτό άλλωστε μέσα στη δικαστική αίθουσα βρισκόντουσαν περίπου 500 μαθητές του , συνάδελφοί του και φίλοι που φώναζαν από την πρώτη στιγμή για την αθωότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου»

Ελεύθερος δάσκαλος που κατηγορήθηκε για ασέλγεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης