Παππούς στη Σπάρτη είχε στην κατοχή του... όπλα του Β' Παγκοσμίου και του 1821!

Παππούς στη Σπάρτη είχε στην κατοχή του... όπλα του Β' Παγκοσμίου και του 1821!

Στα 93 του χρόνια, ο ηλικιωμένος διατηρούσε παράνομο οπλισμό  στο σπίτι του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης

Sparti-opla
Λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής, βρέθηκε με χειροπέδες ένας παππούς ηλικίας 93 χρόνων, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που είχαν πληροφορίες ότι διατηρεί παράνομο οπλισμό ερεύνησαν το σπίτι του σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και τον ανακάλυψαν.

Ο ηλικιωμένος είχε στην κατοχή του ένα πολεμικό τυφέκιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ένα περίστροφο της ίδιας περιόδου, καθώς και μια σπάθα με λάμα μήκους 38 εκατοστών με τη θήκη του, που χρονολογείται από την Επανάσταση του 1821.

Όλα κατασχέθηκαν και τα πυροβόλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 93χρονος συνελήφθη, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

*** Οπλισμένος με ένα σπαθί εμφανίστηκε στο λιμάνι του Βόλου ένας 65χρονος Έλληνας! Όμως, τον εντόπισαν άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείο, του έκαναν έλεγχο και βρήκαν πάνω του το σπαθί που είχε λάμα μήκους 60 εκατοστών, το κατέσχεσαν και του πέρασαν χειροπέδες. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου στον οποίο οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και τον άφησε ελεύθερο με προφορική εντολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης