Υπόσχονται 10.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών με φόντο την κάλπη

kathigitis_sxoleio_art2

Υπεγράφη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση - Θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά όχι με γραπτό διαγωνισμό

Σε 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών προχωρά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε προεκλογικό φόντο και όχι με διαγωνισμό αλλά υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση με αβση τα ακαδημαικά προσόντα, τα κοινωνικά και την προυπηρεσία.

Συγκεκριμένα το “προεκλογικό δώρο” υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης . Μ. Ξενογιαννακοπούλου η εγκριτική απόφαση (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου) για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, απέστειλε αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) για την εκκίνηση των διαδικασιών για την προκήρυξη και, στη συνέχεια, την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στα σχολεία.


Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν κενά στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Όπως είχε ανακοινωθεί, 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2020–2021 και 5.250 εκπαιδευτικοί για το σχολικό έτος 2021–2022.Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:«Διαψεύδονται όσοι προδίκαζαν ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ενισχύει τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Μετά την προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για το 2019, η νέα προκήρυξη για 10.500 εκπαιδευτικούς θα δώσει την ευκαιρία στα σχολεία να ανταπεξέλθουν ακόμη καλύτερα στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά από μία δεκαετία αδιοριστίας. Με σχέδιο και υπευθυνότητα, προγραμματίζουμε το μέλλον της εκπαίδευσης για τα επόμενα χρόνια. Παραμένει, όμως, καίριας σημασίας το ερώτημα: θα απαντήσει επιτέλους με σαφήνεια η αντιπολίτευση αν θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μόνιμοι διορισμοί, ή θα συνεχίσει να τους αρνείται όπως έκανε μέχρι τώρα;».


Το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς στο δημόσιο δασκάλων και καθηγητών και ενόψει προεκλογικής περιόδου σε έναν κλάδο που για περίπου μία οχταετία έχουν “παγώσει” οι διορισμοί θα είναι χωρίς διαγωνισμό. Για τον διορισμό δασκάλων και καθηγητών θα μετρούν μέσω μοριοδότησης η προϋπηρεσίαs και τα ακαδημαϊκά προσόντα και οι κοινωνικοί λόγοι καθώς και η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται.

Η προκήρυξη που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ θα περιγράφει αναλυτικά κάθε σχετική λεπτομέρεια για την υποβολή αιτήσεων τόσο για το μόνιμο διορισμό όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Υπάρχουν τρεις πυλώνες μοριοδότησης:


α) η προϋπηρεσία ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός, έως και τους 120 μήνες, με μία (1) μονάδα για κάθε μήνα.


β) τα ακαδημαϊκά προσόντα με μέγιστο τα 120 μόρια:


• Διδακτορικό δίπλωμα: σαράντα (40) μονάδες.


• Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: είκοσι (20) μονάδες.


• Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: οκτώ (8) μονάδες


• Δεύτερο πτυχίο: δεκαέξι (16) μονάδες


• Ο βαθμός του πτυχίου έως είκοσι (20) μονάδες: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζεται τέσσερις (4) μονάδες για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από το βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτής με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.


• Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας:


Άριστη γνώση: οχτώ (8) μονάδες.


Πολύ καλή γνώση: έξι (6 μονάδες).


Καλή γνώση: τέσσερις (4)μονάδες.


• Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου): τέσσερις (4) μονάδες.


• Πιστοποιημένη Επιμόρφωση Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών και επτά (7) μηνών: τέσσερις (4) μονάδες.


γ) τα κοινωνικά κριτήρια:


• ο αριθμός των τέκνων: τρεις (3) μονάδες για κάθε τέκνο.


• η αναπηρία 67% και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου ή τέκνου: είκοσι (20) μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

5Zalis

τσιπρας: “ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα και στρατηγήματα...”

Jimmy

Αν υποθέσουμε ότι το ΑΣΕΠ προλαβαίνει μέχρι τις εκλογές να εκδόσει την πολυπόθητη προκήρυξη, οι μελλοντικοί επιτυχόντες δεν είναι σίγουρο ότι θα προσληφτούν. Ο νόμος λέει πως αν οι επιτυχόντες δεν προσληφτούν εντός τριετίας, τότε χάνουν το δικαίωμα κάλυψης της θέσης.

Δασκάλος

Πόσο πρόστυχοι πια στο ΣΥΡΙΖΑ... Περίμεναν 4 χρόνια για να παίξουν ως τελευταίο χαρτί διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών που περιμένουν διορισμό πάνω από 10 χρόνια? Αλλά πιο πρόστυχοι ακόμη τα συνδικάτα των δασκάλων που χειραγωγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ... Και το παίζουν ανεξάρτητοι και ενωτικοί...

Ακυρες Προσλήψεις

Αν δεν ανταποκρίνονται στο 1:5 Τους προσλαμβάνει μόνιμα για να αδειάσει τα ταμέια στην επόμενη κυβέρνηση. Αν τους ενδιέφεραν να καλύψουν ανάγκες μπορούσαν μια χαρά να τους κάνουν σύμβαση από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι 15 Μαϊου και το καλοκαίρι για να μην τους αφήσει άνεργους και δίνει επιδόματα, να τους δανείσουν στον τουρισμό, οπότε και οι άνθρωποι θα ήχαν όλο το χρόνο δουλειά

Αντε ρε

Μάθε ορθογραφία που μου θες και σχόλια αγράμματε εξυπνάκια...

Κλεισθένης

Η γνωστή μέθοδος του παλιού κακού ΠΑΣΟΚ.Βάζει τους ανθρώπους σε άδικη ταλαιπωρία προεκλογικά πουλώντας ελπίδα.Οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος,που χρεοκόπησαν την χώρα,υιοθετούνται από την σημερινή κυβέρνηση.Κάποια μέλη της πιστεύουν ότι οι ¨Ελληνες είναι διαχρονικά αφελείς και οι ίδιοι ξύπνιοι.

κούλης ο φαλτσέτας.

γυάλισε το χασαπομαχαιρο κουλη μ, θα χεις πολυ δουλεια.

B

Να περάσει ο μήνας να ξεκουμπιστειτε από την χώρα, σιχαματα συριζαιοι. Τέλος η παράνοια σας, κουράσατε.

Αυτό που συμβαίνει με το δημόσιο

Και τον ιδιωτικό τομέα είναι αδικία για αυτό όλοι κυνηγούν το δημόσιο με νόμους σύρριζα για να προσληφθούν μόνιμα και στον ιδιωτικό βράζουν στο καζάνι όσοι μείνουν έξω.Η θα πρέπει να μειωθεί ο μισθός στο δημοσιο η' να αυξηθεί στον ιδιωτικό.Αυξηση μισθού στον ιδιωτικό τομέα να γίνει αντικίνητρο ο διορισμός να σταματήσουν οι στρατοί και των 2 καθώς και τα 2 κόμματα λειτουργούν έτσι.

Χρηστης κανναβης

Αν θελετε την ψηφο μας , ΠΡΩΤΑ η αποποινικοποιηση της κανναβης και ΜΕΤΑ...... η ψηφος , διοτι απο ΘΑ ... , εχουμε κανει περιουσιες ....Αποποινικοποιηση της κανναβης ΕΔΩ και ΤΩΡΑ , διαφορετικα , θα παρετε τα π@π@ρι@ μας .....και ειμαστε πανω απο 1.000.000 ( = χ2 ,τα π@π@ρια μας , με μια μικρη αποκληση ....( αυτων που εχουν ενα ).

Τσοβόλ....συγνώμη....

....ευκλείδη δώστα όλα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

carthief

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από ζάντες-ελαστικά και μπαταρίες, στο στόχαστρο των ληστών μπαίνουν, πλέον, και άλλα μηχανικά μέρη.