Βίντεο: Η στιγμή που η Αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο του Γραικού

Βίντεο: Η στιγμή που η Αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο του Γραικού

Mε μεθόδους CSI και με τη συμβολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου η εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνιση του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού - «Επιστρατεύθηκαν» drones, sonar ειδικός εξοπλισμός για την «ακτινογράφηση» του εδάφους - Δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω, ισχυρίζεται ο δράστης

ereunes_anthrwpoktonia_art
Όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα «επιστρατεύθηκαν» για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού. Οι αστυνομικοί με τη βοήθεια των επιστημόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χρησιμοποίησαν drones για να χαρτογραφήσουν την επίμαχη περιοχή στην οποία εκτιμούσαν βάσει των δεδομένων της κλασσικής αστυνομικής έρευνας ότι θα έβρισκαν τη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης που είχε ξεκινήσει το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου του 2016.

Δείτε το βίντεο από τις έρευνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία:


Οπτικό υλικό από τις έρευνες, στο πλαίσιο εξιχνίασης υπόθεσης ανθρωποκτονίας 59χρονου ημεδαπού


Ακολούθως ερεύνησαν και με sonar στην επίμαχη βαλτώδη περιοχή, ενώ όταν έφθασαν στην τελική ευθεία, χθες, η εκσκαφή στο σημείο που είχαν επιδείξει οι επιστήμονες ως το πιθανότερο να είχε θαφτεί το αυτοκίνητο του άτυχου Δημήτρη Γραικού, καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό: Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ φαίνονται στιγμές από την έρευνα, η εκσκαφή στην επίμαχη βαλτώδη περιοχή που ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος είχε φροντίσει να κάνει επιχωμάτωση και να ρίξει μεγάλες ποσότητες ακαθαρσιών από την κτηνοτροφική του μονάδα, ενώ καταγράφεται και η ώρα που με προσεκτική δουλειά οι αστυνομικοί και η ομάδα υποστήριξης φέρνουν στην επιφάνεια το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος.
Η στιγμή είναι συγκλονιστική, αφού σήμανε το τέλος των ερευνών που κράτησαν περίπου δυόμισι χρόνια, στη διάρκεια των οποίων εξυφάνθηκε πλήθος σεναρίων για την τύχη του Δημήτρη Γραικού. Ο 46χρονος κτηνοτρόφος, από τη στιγμή που εντοπίσθηκε το αυτοκίνητο, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ηταν ζήτημα χρόνου να ομολογήσει και να υποδείξει και το σημείο που είχε θάψει τη σορό του Δημήτρη Γραικού.




Η συμβολή της ομάδας που ερεύνησε τον τύμβο Καστά

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί ήταν το πώς θα εντόπιζαν το αυτοκίνητο του Γραικού καθώς όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της Παρασκευής «δεν μπορείς να αρχίσεις να σκάβεις για κάτι για το οποίο δεν έχεις στοιχεία που δεν έχεις εκεί».

Η λύση στην οποία κατέφυγε η αστυνομία ήταν να ζητήσει τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.

Κλείσιμο
Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.



ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΡΑΙΚΟΥ

Βίντεο με το αυτοκίνητο του Γραικού από το Voria.gr


Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και κατέληξε στη χθεσινή ημέρα όπου εντοπίστηκε το σημείο εκείνο για το οποίο θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι το αυτοκίνητο και έτσι ξεκίνησε η εκσκαφή στο σημείο αυτό. «Είχαν γίνει προεργασίες το τελευταίο διάστημα και θα έπρεπε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο και με τις καιρικές συνθήκες χωρίς προβλήματα» ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων.

Ο έμπορος κρεάτων (στις φωτογραφίες που ακολουθούν ο άνθρωπος με το γαλάζιο μπλουζάκι, ενώ οδηγείται από αστυνομικούς σε εισαγγελέα και ανακριτή) μετά την εκσκαφή ανακρινόμενος αποδέχθηκε ότι το όχημα το είχε αποθέσει στο συγκεκριμένο σημείο και υπέδειξε στους αστυνομικούς που είχε ενταφιάσει τη σορό του Γραικού.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, πάντως, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση . Σήμερα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, πάντως, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση . Σήμερα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

Όπως δήλωσε στο Grtimes.gr o συνήγορος του κατηγορούμενου, Μπάμπης Αποστολίδης, «ο βασικός του ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά για θάνατο που προήλθε μετά από συμπλοκή μεταξύ των δύο, από πτώση στο έδαφος, δηλαδή για ανθρωποκτονία εξ`αμελείας».
Ο κ.Αποστολίδης, παρέλαβε σήμερα την ογκωδέστατη δικογραφία που ξεπερνάει σε ύψος το ένα μέτρο, προκειμένου να εξετάσει την υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου, έως την απολογία του.

ereunes_anthrwpoktonia
ereunes_anthrwpoktonia2
ereunes_anthrwpoktonia3


Δείτε βίντεο: Η στιγμή που η Αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο του Γραικού - Όταν ο καθ'ομολογία δολοφόνος «έδειχνε» στην Αγγελική Νικολούλη τη μοιραία διαδρομή
Η στιγμή που η Αστυνομία εντοπίζει το αυτοκίνητο του Γραικού - Όταν ο καθ'ομολογία δολοφόνος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης