Μαφία των φυλακών: Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο για Λυκουρέζο-Παναγόπουλο

Μαφία των φυλακών: Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο για Λυκουρέζο-Παναγόπουλο

«Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν...» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Σε κατάσταση σοκ οι δύο ποινικολόγοι - «Το κατηγορητήριο δεν είναι τεκμηριωμένο και παραβιάζει το κριτήριο της αθωότητας», δηλώνουν οι συνήγοροι των συλληφθέντων

lykou_main01
Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο θα περάσουν οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή, εξασφαλίζοντας παράταση μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν.

Ο κ. Λυκουρέζος, σε κατάσταση σοκ, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, έφτασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενος από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Ο γνωστός ποινικολόγος, καθώς βρισκόταν στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου, ακούστηκε να λέει: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν...»

Μαζί με τους δύο δικηγόρους στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου, βρέθηκαν συνεργάτες τους και δικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους συμπαρασταθούν. Στο Εφετείο βρισκόταν μάλιστα και η ηθοποιός κ. Νατάσα Καλογρίδη, όπως και η κόρη του Αλ. Λυκουρέζου, Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η οποία μόλις αντίκρισε τον πατέρα της έπεσε στην αγκαλιά του.

Οι κατηγορίες κατά των δύο ποινικολόγων

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με ημερομηνία ένταξης το 2014, καθώς και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με 21 χρόνια κάθειρξη, για την υπόθεση της Energa.

Οι δύο ποινικολόγοι που έχουν συλληφθεί, ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν και ακολούθως μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου θα παραμείνουν έγκλειστοι έως την ημέρα της απολογίας τους.

Συνήγορος Λυκουρέζου: Το ενταλμα παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε ότι το κατηγορητήριο εναντίον του πελάτη του δεν είναι αιτιολογημένο και «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας». «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης συνεργάτης του Αλ. Λυκουρέζου σε δήλωσή του ανέφερε πως η πλευρά του συλληφθέντα ποινικολόγου, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψή του συνιστά υπερβολή. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρακάκης ανέφερε: "Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για παντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο κ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου να ασχοληθούμε με το ποινικό δίκαιο. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά στον κ. Αντωνόπουλο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσυνη στη Δικαιοσυνη".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης