Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι διάλογοι - φωτιά που οδήγησαν στη σύλληψή του

likourezos_main1

Ηχογραφημένες συνομιλίες εμπλεκομένων στη «μαφία των φυλακών» αποτελούν βασικό στοιχείο της δικογραφίας σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου ο οποίος συνελήφθη στο Σύνταγμα μετά από ένταλμα σε βάρος του - Αναζητείται βάσει εντάλματος και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος

Μαφία των φυλακών: μία υπόθεση που «ταλανίζει» τον δικαστικό κόσμο, μία μακρά λίστα εκβιασμών και δολοφονιών, στις οποίες εμπλέκονται όχι μόνο κρατούμενοι των φυλακών, αλλά και γνωστοί δικηγόροι. Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται εδώ και λίγους μήνες και, όπως φαίνεται από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο εγκλεισμός δεν είχε περιορίσει την εγκληματική δράση ηγετικών στελεχών του κυκλώματος, που συνέχισαν να κινούν τα νήματα και να δίνουν εντολές σε συνεργούς τους ακόμη και μέσα από τις φυλακές.

Ένα από τα εγκλήματα που εξετάζεται είναι και αυτό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, η σύλληψη Λυκουρέζου αποτελεί εξέλιξη, που έρχεται κατά την προσπάθεια του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να αποσαφηνίσει τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων δικηγόρων στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Αριστείδης Φλώρος, στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου του, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατέθεσε ότι τόσο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όσο και κατηγορούμενοι αλβανικής καταγωγής έχουν επιχειρήσει να του αποσπάσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί σε συνάντηση μεταξύ του ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου και δύο συναδέλφων του, οι οποίοι εκπροσωπούσαν τον προφυλακισμένο δικηγόρο στο δικαστήριο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. Όπως ανέφερε ο Αρ. Φλώρος, τότε οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι ζητούν δύο εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίμαχης επίθεσης, οι οποίοι εμπλέκονται στη «Μαφία των φυλακών».

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα στον ειδικό εφέτη ανακριτή και στη συνέχεια εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του, ενώ πλέον κρατείται στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διάλογοι-«φωτιά»

Οι διάλογοι μεταξύ κατηγορούμενων και εμπλεκόμενων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της Αντιτρομοκρατικής, αποτελούν και το βασικό στοιχείο σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη - ανακριτή Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο συνεργάτης - δικηγόρος του κ.Λυκουρέζου Θρασύβουλος Κονταξής , χαρακτήρισε «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη του κ.Λυκουρέζου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, οι διάλογοι, στους οποίους ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται με το μικρό του όνομα δεν είναι το μόνο στοιχείο σε βάρος του - φέρεται να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά βεβαίως περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι αυτά που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος τόσο σε βάρος του κ.Λυκουρέζου, όσο και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος ακόμη δεν έχει συλληφθεί. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr προτίθεται να παρουσιαστεί στις Αρχές, αύριο Παρασκευή.

Οι επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ.Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία «ταυτοποιείται» ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.
Tελευταίες εξελίξειw Λυκουρέζος


Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Λυκουρέζος ο οποίος συνελήφθη σήμερα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Οι κατηγορίες σε βάρος Λυκουρέζου - Παναγόπουλου

Για τις ίδιες κατηγορίες διώκεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος δικηγόρος, ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, για τον οποίο επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ.Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο δικηγόρος - συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, σε δηλώσεις του έξω από τη ΓΑΔΑ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο το ένταλμα και «δικονομική ακρότητα» τη σύλληψη Λυκουρέζου. 

Θρασύβουλος Κονταξής - Δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζου


ΔΣΑ: Να εφαρμοσθεί ο νόμος όπως για κάθε πολίτη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις και εντάλματα συλλήψεως κατά γνωστών ποινικολόγων δικηγόρων της πρωτεύσουσας, υπογραμμίζει, ότι δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Παράλληλα, επισημαίνει ότι εκείνο που αναμένει από «την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση». Ακόμη, ο ΔΣΑ εμμένει στην πάγια θέση του ότι «σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ» και προσθέτει: «Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης». Τέλος, ο ΔΣΑ καταλήγει ότι «η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της».

ΣΧΟΛΙΑ (56)

Αν ανοιξει το στόμα του ο Λυκουρεζος

Πεφτει ο Τσίπρας! Η μαφία των φυλακών στηθηκε επι Συριζα απο την συμμορία των Συριζαίων. 4,5 χρόνια τωρα απειλουν και σκοτωνουν! Αλέξη τι φοβάσαι? Γιατί Αλεξη τρέμεις με οσα θα αποκαλύψει ο Λυκουρεζος? Απο χθες σε πανικό ολοι οι συριζαίοι! Ερχονται βόμβες που θα τιναξουν στον αερα τον συριζα! Παντου σκάνδαλα! Απο τον Πετσίτη, αεροδρομιο Ελ.Βενιζελος, Ιπποδρομο σκανδαλο Οπαπ, καταγγελιες Μαρινακη, καταγγελιες Πανου Καμμενου κλπ ! Παντου πνιγμενος στα σκάνδαλα ο Τσιπρας! Ω ρε γλεντια!

GEORGE

Έλεος πια έχετε κάνει την βλακεία επιστήμη ,τι σχέση μπορεί να έχει ένας μέχρι πρότινος βουλευτής της Ν.Δ με τον Τσίπρα μπερδέψει την βούρτσα με την πο...α , η φασίζουσα νοοτροπία σας δεν σας αφήνει να δείτε τα πράγματα όπως είναι .Ξεστραβωθείτε επιτέλους και πάλι έλεος .

Αγύριγο κεφάλι

@19/04/2019, 13:24. ___________ Δηλ. Tα όσα καταθέτουν ενόρκως "ΠΑΛΑΜΙΖΟΝΤΑΣ το χέρι τους επάνω στο Ευαγγέλιο" και τυχαίνει να είναι ΚΑΙ καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου, η ... Κυβέρνηση τους έβαλε να τα πουν;____________Κάτσε καλά ...μάστορα, γιατί το ΨΕΜΑ έχει κάπου και τα ΟΡΙΑ του!..

ELENI

ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΩ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ.

Άρης

Ναι, ξέχασαν να του ζητήσουν πιστοποιητικό... ηθικής...! Ενώ οι Τσιπραίοι και οι Παππάδες ζητάνε πάντα...

Άρης

Γύρισε πλευρό.. Τα ερπετά δεν είναι απαραίτητα δεξιά.. Έχουν ερπετά και αυτοί που... σε ξεγέλασαν...

Άρης

"ανεπαρκέστατου βλάβης"... Μάλιστα!

Ριχάρδος μου μυρίζει

Αν δεν έχουνε τον Λυκουρέζο καταγεγραμμένο να μιλάει , παρά μόνο τι λένε άλλοι που αναφέρουν το όνομα του, φιάσκο η υπόθεση.

κα

Για δες που ο Α. Λυκουρέζος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας "γνωστός ποινικολόγος"! Τι κι αν έχει θητεύσει βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος πρωθυπουργού, για το ΠΘ όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Τι προσπαθείτε να κρύψετε από τον λαό; Νομίζετε ότι ο λαός δεν οσμίζεται τη βρώμα και δυσωδία που αναδίδει η "Δεξιά πολυκατοικία";

Κάτοικος Καμερούν και καλά Ευρωπαίος

Ρε παιδιά το καλοκαίρι στην Μύκονο θα είναι πάλι ο Λυκουρέζος και θα κάνει ζωαρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τόσα χρόνια δεν έχετε μάθει εκεί κάτω στην ψωροκωσταινα..??

Α.Σ.Δ.

Από όσα γράφονται στο άρθρο, αυτό δεν φαίνεται να έχει διαπράξει κάτι παράνομο ο Λυκουρέζος

Αλεξ

Ας μην τους δικάσουμε ακόμη. Δεν παίρνω κανενός της θέση γιατί δεν έχω στοιχεία. τι δεν ακούσαμε για το Βατοπαιδι απο τα κανάλια , μέχρι κ η κυβέρνηση είχε πέσει, στα δικαστήρια ομως τους αθωωσανε! Υπομονή χρειάζεται κ σεβασμός

Μέσα φασιστομουτρα

Ολους φυλακή θα σας βάλουμε δεξιά ερπετά.

μπερδεύτηκες

φασιστόμουτρα είναι όλοι οι αριστεροί και πρέπει να εξαφανιστούν, οι δεξιοί είναι ο μόνος λόγος που υπάρχει ακόμα Ελλάδα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης