Οι γιατροί «στα κάγκελα» για το «χαράτσι» του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις

doctors_eopyy

Ο Πανελλλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε σε έκτακτη σύσκεψη την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κλιμάκωση των αντιδράσεων για τις επιπλέον χρεώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με Ιατρικούς Συλλόγους και φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Το ζήτημα των επιβαρύνσεων που θα σηκώσουν οι εργαστηριακοί γιατροί προκειμένου να έχουν μηδενική συμμετοχή στις διαγνωστικές εξετάσεις συγκεκριμένες κατηγορίες ασφαλισμένων όπως οι διαβητικοί, οι νεφροπαθείς κα., χωρίς να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ, μονοπώλησε τη σύσκεψη.

Βασικό αίτημα τόσο του ΠΙΣ όσο και των φορέων που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη, είναι να αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να μη γίνει μεταβίβαση του επιπλέον κόστους στις πλάτες των γιατρών.

Επίσης ο ΠΙΣ αλλά και όλοι οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων και των φορέων, ζητούν από τον ΕΟΠΥΥ την πλήρη κατάργηση του clawback για νομικούς,ηθικούς και λογιστικούς λόγους.

Όπως υπογραμμίζουν στην ανακοίνωςή τους, ήδη το 50-70% του εισοδήματος του ελευθεροεπαγγελματία ιατρού κατάσχεται υπέρ φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.

«Η έμπνευση της κυβέρνησης να ασκήσει κοινωνική πολιτική, επιβαρύνοντας όμως τον ιατρικό κλάδο, θα οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες μικρά εργαστήρια και Μονάδες ανά τη χώρα. Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ανέλυσαν διεξοδικά όλες τις δυνατότητες αντίδρασης και εξουσιοδότησαν τον ΠΙΣ να τις εξειδικεύσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ.που θα πραγματοποιηθεί» τονίζει ο ΠΙΣ. Και ζητεί από τους πολίτες «να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια διάσωσης των ιατρείων, των μικρών εργαστηρίων και των Μονάδων, καθώς με τα νέα μέτρα θα υπάρξει επίδρασητόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν, όσο και στην πρόσβασή τους στις δομές».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιατι φωναζουν οι του ΕΟΠΥΥ;

Ολοι τους σχεδον ζητανε 20€ απο τον ασφαλισμένο ενώ δεν τα δικαιούνται

Απάντηση

Η αναφορά γίνεται για τους μικροβιολογους και τα εργαστήρια, όχι συνολικά για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

EMVOLIO_GRIPI

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. δόσεις ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1,1 εκατ. δόσεις

DSC_8920-01

Οι φοιτητές τάσσονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων και στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

1