Ομάδα εθελοντισμού «Στήριξη»: Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για άπορες οικογένειες

stiriksi2

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Δεκεμβρίου - Δείτε χρήσιμες πληροφορίες

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για την υποστήριξη άπορων οικογενειών οργανώνει το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η Ομάδα Εθελοντισμού «Στήριξη».

Το φιλανθρωπικό έργο της «Στήριξης» ξεκίνησε το 2011, από τις κυρίες Μαρία Βογιατζόγλου, Άννα Σωτηριάδου και Μαίρη Κανέλλη, υπό την «ομπρέλα» αρχικά του Συλλόγου Αποφοίτων του Κολλεγίου «Ανατόλια» εν Αθήναις, στην πορεία όμως ο σύλλογος ανεξαρτητοποιήθηκε, υποδέχτηκε νέα μέλη και από τότε υποστηρίζει άπορες, πολύτεκνες οικογένειες που υποδεικνύει το Κ.Υ.Α.Δ.Α του Δήμου Αθηναίων.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η κυρία Βογιατζόγλου, «είχε ξεκινήσει η κρίση εκείνη την εποχή και ακούγαμε για οικογένειες που είχαν μεγάλη ανάγκη από τρόφιμα, ότι συσσίτια δεν υπάρχουν και σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε. Θέλαμε όμως να γνωρίζουμε τις οικογένειες και να ξέρουμε πού πάει η βοήθεια. Έχουμε προσωπική επαφή με τις οικογένειες και αυτό είναι που το κάνει ιδιαίτερο. Γιατί έτσι, μπαίνουμε μέσα στις οικογένειες και βοηθάμε και σε άλλα πράγματα. Όπως στην περίπτωση ενός παιδιού με πρόβλημα στην καρδιά, ψάξαμε να βρούμε τον καρδιοχειρουργό που χειρουργεί αφιλοκερδώς παιδάκια. Σε ένα άλλο παιδάκι αγοράσαμε ναρθηκάκια αξίας 1.000 ευρώ, που τα χρειαζόταν για να περπατήσει. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, έχουμε οδηγό τον Δήμο Αθηναίων, που έχει τον μηχανισμό για να ελέγχει ποιες οικογένειες είναι άπορες».

Στο μπαζάρ, οι επισκέπτες θα βρούνε κεραμικά, κοσμήματα, τσάντες, μαρμελάδες, χάρτινες κατασκευές, πλεκτά, γούρια και πολλά ακόμη είδη.

«Πρόκειται για μικρά αριστουργήματα. Είναι χειροποίητες δημιουργίες. Μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατεθεί στις άπορες οικογένειες, ενώ φέτος σκεφτήκαμε να προσφέρουμε βοήθεια και στο Γηροκομείο Αθηνών, καθώς πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε τρόφιμα. Προσπαθούμε να βοηθάμε όπου υπάρχει πρόβλημα. Βοηθήσαμε τους κατοίκους της Μάνδρας, ενώ βοηθάμε και την "Ελίζα", την Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού» προσθέτει η κυρία Βογιατζόγλου.

Info
Εlectra Palace Αthens (Nικοδήμου 18-20, Πλάκα - Μετρό Σύνταγμα)
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 15/12/18, ώρες 11:00-20:00
Κυριακή 16/12/18, ώρες 11:00-19:00
Είσοδος δωρεάν

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kris_spir

Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ  είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό