Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: «Τον σκότωσαν επειδή ήταν ξένος» λέει ο πατέρας του

Δίκη για τη δολοφονία Λουκμάν: «Τον σκότωσαν επειδή ήταν ξένος» λέει ο πατέρας του

Δύο από τους κατηγορούμενους εμπλέκονται και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής  - Μάρτυρας κατέθεσε ότι   μαζί με τη γυναίκα του άκουσαν τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του

loukman
Με την κατάθεση του πατέρα του δολοφονημένου οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείου Αθηνών η δίκη για το ρατσιστικό έγκλημα σε βάρος του νεαρού αλλοδαπού με κατηγορούμενους τους Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι είναι ταυτόχρονα κατηγορούμενοι και στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής η δίκη της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Ο Καντίμ Χουσεϊν, πατέρας του 27χρονου Σαχζάτ ήρθε από το Πακιστάν προκειμένου να καταθέσει ως πολιτικώς ενάγων, ενώπιον των δικαστών.

Κατά την κατάθεσή του, περιέγραψε το γιο του ως έναν ήρεμο άνθρωπο, ψύχραιμο και ευσυνείδητο, που ήρθε στην Ελλάδα τα τέλη του 2008 με αρχές 2009 για να δουλέψει και να στέλνει χρήματα στην πολυμελή οικογένειά του.

Ο Σαχζάτ έμενε στο Περιστέρι και δούλευε σε λαϊκή αγορά, ενώ  πήγαινε στη δουλειά του στα Πετράλωνα με το ποδήλατό του. Αυτή ήταν η πορεία του και το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα της 17ης Ιανουαρίου 2013.

Ο Καντίμ Χουσεϊν απέδωσε τη δολοφονία του γιου του σε ρατσιστικά κίνητρα, λέγοντας ότι το παιδί του τον σκότωσαν γιατί ήταν ξένος, ενώ είπε ότι ο Λουκμάν μιλώντας τηλεφωνικά μαζί του, είχε αναφερθεί σε άλλες τέτοιες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα εκείνο το διάστημα.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια κατέθεσε ένας αυτόπτης μάρτυρας που άκουσε από το σπίτι του, μαζί με τη γυναίκα του, τα βογγητά του Λουκμάν και άνοιξε το παράθυρό του αμέσως μετά το τραγικό συμβάν.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι είδε πεσμένο στο δρόμο το ποδήλατό του Λουκμάν και δίπλα του (“παράλληλα σε αυτό”) το σκούτερ των δραστών, ενώ περιέγραψε ότι είδε τον Λουκμάν να παραπατάει και να πέφτει στο έδαφος και στο μπροστινό τροχό ενός φορτηγού, πριν οι δράστες ανέβουν στο μηχανάκι και διαφύγουν.

Ακόμη, κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν σήμα και σε δέκα λεπτά εντόπισαν τους δράστες στην πλατεία Συντάγματος. Ο Στεργιόπουλος είχε το στιλέτο-πεταλούδα στο τσαντάκι του, ενώ ο Λιακόπουλος το είχε κρυμμένο στο παπούτσι.

Η ακροαματική διαδικασία της δίκης συνεχίζεται στις 14 Ιανουαρίου 2019.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης