Ρεσιτάλ πρόκλησης: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς

Ρεσιτάλ πρόκλησης: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς

Σύμφωνα  με τη Hurriyet  οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, ανοίγοντας πυρ και σπάζοντας παράθυρο του αλιευτικού

turk2
Με κρεσέντο προκλητικότητας «απάντησαν» οι γείτονες στις καταγγελίες των Ελλήνων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού. Όπως ανέφεραν οι ψαράδες, οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού.

Yunan Askerleri Ege'deki Türk Balıkçılara Tacizde Bulundu


Οι ψαράδες άρχισαν να καταγράφουν αυτές τις σκηνές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, με τα κινητά τους τηλέφωνα και, τότε οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού κατέβασαν τα όπλα. Ένας άλλος ψαράς δείχνει στο πλάνο και μία πλαστική σφαίρα που φέρεται να έχει εκτοξευτεί από τους λιμενικούς.

H τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ψαράδες ότι οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν, ακόμη και όταν εισήλθαν από τα διεθνή ύδατα στα τουρκικά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και έκαναν χειρονομίες. Συνολικά το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, διήρκεσε μιάμιση ώρα.

Κλείσιμο
turk1
turk3
turk4
turk5


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης