Το περιστατικό με τους Τούρκους ψαράδες που πυροβόλησαν κατά Ελλήνων συναδέλφων τους ανοιχτά της Λέρου περιέγραψε ένας από τους αλιείς που βρέθηκαν στο σημείο το πρωί της Κυριακής.
«Γύρω στις 8:30 είδαμε δύο τουρκικά να πηγαίνουν στα εργαλεία τα δικά μας. Ενημέρωσα τον πρόεδρο των ψαράδων και πήρα το λιμεναρχείο που μου είπε "στέλνω πλωτό". Εγώ κατευθύνθηκα προς τα εργαλεία τα δικά μου. Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ήταν συνολικά έξι. Δεν ήταν ευθεία βολή αλλά πυροβολισμοί έπεσαν. Οι δύο ήταν "μπαμ-μπαμ" και οι τέσσερις κατά ρυπάς» περιέγραψε ό,τι συνέβη ο Κώστας Τσίφτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι η πρώτη χρονιά που τα τουρκικά αλιευτικά έρχονται τόσο απειλητικά στις ελληνικές ακτές».
Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 από τις 15 Ιουλίου βγαίνουν «γύρω στα 30 σκάφη καθημερινά».
Κατά την εκτίμησή του οι Τούρκοι «θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδιο» ενώ στην ερώτηση για το αν φοβάται τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, ο ίδιος απαντά: «εγώ τι να φοβηθώ; ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Ας με βουλιάξουν, για να προστατεύσω τα εργαλεία μου θα κάνω τα πάντα».
Η εποχή της ταχύτητας και της συνδεσιμότητας, φέρνει την ανάγκη για πολλά περισσότερα από απλώς μια καλή τιμή. Το Nova more έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη: Η ολοκληρωμένη πρόταση της Nova, ενώνει Internet, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, προσθέτοντας, παράλληλα, υπηρεσίες και δυνατότητες που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.