Eldorado Gold: Ακόμη να δοθούν οι άδειες για την επένδυση στις Σκουριές

Eldorado Gold: Ακόμη να δοθούν οι άδειες για την επένδυση στις Σκουριές

Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης εξετάζει η Eldorado Gold, στην οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί οι άδειες για το έργο στις Σκουριές

eldorado-skouries
Το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης εξετάζει η Eldorado Gold, στην οποία ακόμη δεν έχουν δοθεί οι άδειες για το έργο στις Σκουριές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας George Burns τόνισε κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του β' τριμήνου πως παρά τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί με την ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει ακόμη καμία πρόοδος σε ο,τι αφορά το θέμα των αδειών για  τις Σκουριές, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία αξιολογεί τις νομικές κινήσεις στις οποίες μπορεί να προχωρήσει.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε ενημέρωση για τις εκκρεμείς άδειες στις Σκουριές. Εχουμε ήδη ενεργή συνομιλία με την ελληνική κυβέρνηση από την ημέρα της απόφασης διαιτησίας που εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου, αλλά είμαστε απογοητευμένοι από την αποτυχία της κυβέρνησης να ενεργήσει με βάση τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις της για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδειών μετά την ολοκλήρωση της διαιτησίας. Παραμένουμε ανοιχτοί σε ένα συνεχιζόμενο διάλογο σχετικά με τα βήματα που απαιτούνται για να συνεχιστεί η ανάπτυξη των Σκουριών, αλλά εμείς, αν χρειαστεί, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Μόλις στις 22 Μαΐου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είχε δηλώσει πως βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με την Eldorado Gold μέσα στις επόμενες εβδομάδες, στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας που εκδόθηκε πρόσφατα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης