Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα... μισό χρόνο μετά τις εξαγγελίες!

fseddfyw

Εξαγγέλθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε τον Μάιο αλλά, από χθες, έγινε επιτέλους και πράξη με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή

Εξαγγέλθηκε από την υφυπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο, ψηφίστηκε τον Μάιο αλλά, από χθες, έγινε επιτέλους και πράξη.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, δίνεται η δυνατότητα, εξαιρετικά για το έτος 2018, καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών, τα οποία είτε έχουν τεθεί από αυτούς σε εκούσια ακινησία, είτε βρίσκονται για άλλους λόγους σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.

Στην περίπτωση εκούσιας ακινησίας, οι κάτοχοι δύνανται να άρουν την ακινησία αυτή καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την διάρκεια κυκλοφορίας, και σύμφωνα με τις επιλογές που δίδονται με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) του εν λόγω άρθρου 144. Ειδικότερα:

α) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των, αναλογούντων στο όχημα, ετήσιων τελών κυκλοφορίας

γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, οι κάτοχοι μπορούν να καταβάλλουν αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους 2018. Η καταβολή αυτή για να είναι εμπρόθεσμη πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έλαβε χώρα το γεγονός που ήρε την ακινησία, πχ: από την ημερομηνία απόδοσης του οχήματος στον ιδιοκτήτη ή κάτοχο στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κλοπής ή υπεξαίρεσης, από την ημερομηνία εισόδου του οχήματος στην Ελλάδα στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας λόγω κυκλοφορίας του στο εξωτερικό κλπ.

Η υποχρέωση καταβολής των αναλογικών τελών κυκλοφορίας, στην περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας υφίσταται, ανεξαρτήτως εάν ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος, στη συνέχεια επιλέξει να θέσει το όχημα σε εκούσια ακινησία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Χρήστος

Κάθε χρόνο τα ίδια.. Τι νόημα έχει να λέμε ότι είναι με τον μήνα, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.. Δηλαδή αν θέλω να κυκλοφόρησω το αυτοκίνητο ένα μήνα (πχ Απρίλιο), δεν γίνεται, γιατί δεν βγαίνει η εγκύκλιος τόσο νωρίς. Συνήθως βγαίνει Μάιο - Ιούνιο ή όποτε τους καπνίσει δηλαδή.. Το μέτρο αυτό είναι τελείως άχρηστο και το αναμασάμε κάθε χρόνο. Κάτοικος Γερμανίας είμαι, και έχω ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα για οπότε κατεβαίνω για διακοπές. Συνήθως Πάσχα και καλοκαίρι. Κάθε φορά το Πάσχα πρέπει να πληρώνω τα τέλη ολόκληρα, γιατί η εγκύκλιος δεν έχει βγει. Οπότε πληρώνω ολόκληρα τα τέλη, για να χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο το πολύ 1 μήνα τον χρόνο, όσο είναι και η άδεια μου συνολικά. Στην Γερμανία αν θες πληρώνεις πραγματικά με τον μήνα. Κι αν καταθέσεις τις πινακίδες πιο νωρίς σου επιστρέφει το κράτος τα χρήματα σου για το διάστημα που δεν θα κινηθεί το αυτοκίνητο. Αλλά φέτος, τέρμα με την τρέλα. Θα πουλήσω το αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Και θα φέρω του χρόνου ένα με γερμανικές πινακίδες.

Andres De Fonoyossa

μα τί συγκρίνεις βρε χρήστο τώρα... το σοβαρό κράτος με το κράτος των δημοσίων υπαλλήλων-εκλεκτόρων των αλητών.... όλα ένα αλισιβερίσι είναι, πελατειακές σχέσεις

ναι αμεεεεε

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ Β-ΡΩΜΑ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ;;;;;ΤΟ ΚΤΕΟ;;;;;;;;;; Η ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;;;;;

Adres DeFonoyossa

Αγαπητέ αρθογράφε: 1. Δεν είναι "με το μήνα". Λανθασμένος όρος. Είναι 2μηνο τελών για ένα μήνα, 4μηνο τελών για 3 μήνες και αν το θέλεις για παραπάνω από 3 μήνες π.χ. για 6μήνες, θα πληρώσεις και πρόστιμο-τιμωρία +2μήνες, δλδ 8 μήνες. 2. Αν παραλάβεις το αυτοκίνητό σου π.χ. 20 Ιουλίου (γιατί έχεις άδεια τότε) θα πληρώσεις και τον Ιουλιο ολόκληρο! Ο "μήνας" δεν είναι πραγματικός, αλλά ημερολογιακός... δεν είδα να αναφερθεί πουθενά αυτό... 3. Άρα, αν θέλεις το αυτοκίνητό σου για διάστημα πχ 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου (1 μήνας πραγματικός) πόοοοσους μήνες πληρώνεις??? Η σωστή απάντηση είναι 4!!!!! Εξήγηση: ο ένας μήνας θεωρείται ο Ιούλιος, πρόβλεψη 2 μηνών δεν υπάρχει, άρα πληρώνεις για 3, δηλαδή με το πρόστιμο 4!!!! Στο πολύ μικρό αλλά διόλου αμελητέο αυτό μέτρο βρίσκεις συμπυκνωμένη όλη την απάντηση του τί συμβαίνει (αλλά και γιατί συμβαίνει, αν σκεφτείς λίγο περισσότερο)... Bella Ciao!!

Γιατί δεν γράφετε για την

μεγαλύτερη αλητεία που κάνουν με τα τέλη κυκλοφορίας; Αν έχεις καταθέσει πινακίδες και κάνεις άρση πινακίδων για μεταβίβαση του αυτοκινήτου κι όχι για χρήση δεν ισχύει η αναλογική καταβολή των τελών. Με απλά λόγια αν βρεις να το πουλήσεις πχ τον Αύγουστο το κράτος σου λέει αφού θα οικονομήσεις εσύ ας οικονομήσω κι εγώ από τα τέλη κυκλοφορίας -πλήρωσε ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας του 2018- λες και θα γυρίσει ο χρόνος πίσω. Όταν το ίδιο το κράτος διδάσκει τη λαμογιά γιατί περιμένει κάτι καλύτερο από τους πολίτες του ;

έφορας αρχαιοτήτων

Η αναλογική πληρωμή τελών για το '18 ισχύει 1-2 μήνες τώρα.Ο νόμος έλεγε ότι ισχύει από τη δημοσίευση του ΦΕΚ.2η χρονιά το κάνει αυτό ο Πιτσιλής,όσα υπάρχει η ΑΑΔΕ, αλλά οι εφορίες ήδη εφάρμοζαν την αναλογική πληρωμή, βάσει του νόμου και όχι βάσει του πότε θα ξυπνήσει ο Πιτσιλής. Αποδεικνύεται πόσο άχρηστη είναι η μορφή αυτή της "Ανεξάρτητης Αρχής" (πιο γραφειοκρατική και από το κράτος).

Aetopoulos

Να καταίβουν τα τέλη κυκλοφορίας, είναι κοροϊδία μάς τα περνουν οι κλέφτες. Ντροπή τους αλλά και στους "πανεξυπνους συμβουλους τους. Είναι όλοι τους για σφαλιάρες.Αφηστε τα αυτοκίνητα σας εκεί που είναι το κράτος χάνει. Το αυτοκίνητο είναι θέσης εργασίας και έσοδα για το κράτος. Σε άλλες χώρες έχουν πιο μάγκες πολιτικούς. Μοσχάρια πολιτικοί και σύμβουλοι με 5000 μισθό. ΚΛΕΦΤΕΣ,!!!!!!!!

κα

Πολύ θετικό μέτρο να έχει ο πολίτης τη δυνατότητα να μειώσει τα έξοδα για τέλη κυκλοφορίας. Χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου μόνο το καλοκαίρι. Δεν θέλω να πληρώνω για όλο το χρόνο για κάτι που δεν χρησιμοποιώ.

Οικονομος

Ηταν, ειναι και θα παραμεινει ο νομιμος νταβατζης. Ποιος; Μα φυσικα το ελληνικο κρατος που αντι να μειωσει το κοστος των πινακιδων, ζηταει και τα ρεστα. Ενα αυτοκινητο 2.000 κυβικων μοντελο του 2004 και με σημερινη εμπορικη αξια τα 3.000 ευρω, πληρωνει τελη κυκλοφοριας 630 ευρω. Προσωπικα, παρεδωσα πινακιδες τελη του 17 και μολις σημερα πηγα να τις παραλανω εχοντας στην τσεπη 315 ευρω. Φυσικα δεν τις παρελαβα, καθως η επαισχυντη νομοθεσια μου επεβαλε χαρατσι + 2 μηνων. "Σας ευχαριστω πολυ ειπα στους υπαλληλους της εφοριας, που μου δωσατε τη δυνατοτητα να ξοδεψω τα επιπλεον 315 ευρω των τελων που μου περισεψαν. Αλλωστε δεν προκειται να μεινω χωρις αυτοκινητο, καθως θα μοιραστω το ΙΧ της κορης μου, για οσο χρονο το χρειαζομαι για το καλοκαιρι. Ειναι 1.200 κυβικα και πετρελαιοκινητο, αρα λιγοτερα και τα καυσιμα. Τελικα ποιος εχασε, εγω η το κρατος; Περιμενω απαντηση.Ισως μου φανει χρησιμη.

XXX

Οτι νανε τιτλος, οτι νανε ειδηση, θα μπαινουν σημερα ολοι ΠΘ και θα νομιζουν απο το 19 θα πληρωνουμε μηνιατικο τελος.

Ell

Πόσο δίκιο έχεις. .

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Η ΚΛΕΨΙΑ συνεχίζεται. Όταν σε άλλα κράτη πχ Σουηδία είναι πραγματικά με τον μήνα ΌΛΟ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ (ο κάτοχος Ι.Χ πληρώνει ΦΟΡΟ ΕΝΌΣ ΜΗΝΌΣ όχι για δυο), στο Ελλαδισταν αρπάζουν φόρο για 2 μήνες έκαστο μήνα και γίνεται μόνο το καλοκαίρι, κυρίως για τους ξενους μπατιροτουρίστες που έχουν εξοχικό στην Ελλάδα να μη ξοδευτούν. Συνεχίζουν να κατακλέβουν ΤΑ ΚΟΡΌΪΔΑ τους Ελληνες ως συνήθως. ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΚΛΕΦΤΕΣ που θέλετε και επενδύσεις. Ποιος θα σας πάρει στα σοβαρά βρε ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης