Η Κύπρος ζητάει από τις ΗΠΑ άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων

Η Κύπρος ζητάει από τις ΗΠΑ άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων

Το αίτημα διατυπώθηκε στη συνάντηση του Κύπριου υπουργού Άμυνας με τον βοηθό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ο οποίος φέρεται να υποστήριξε τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας

1019612232
Το θέμα της άρσης του εμπάργκο πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο Kύπριος υπουργός άμυνας Σάββας Αγγελίδης και ο Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Thomas Goffus σε συνάντηση που είχαν στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για διμερή θέματα και για ευρύτερα θέματα ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Αγγελίδης έθεσε επίσης το θέμα της άρσης του εμπάργκο πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, αναφέροντας την ουσιαστική σημασία που έχει αυτό στο ειδικότερο ζήτημα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων.

Ο Thomas Goffus υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον θα μεταφέρει τα επιχειρήματα του υπουργού άμυνας αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση αναφορικά με τον ενεργειακό προγραμματισμό και ο κ. Goffus υποστήριξε τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Η επιβολή εμπάργκο στην προμήθεια αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ, επηρεάζει την πρόσβαση και σε άλλες αγορές ευρωπαϊκών χωρών που δεν πωλούν οπλισμό στη Κύπρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης