Φωτογραφία-σοκ: Γυναίκα βγαίνει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα!

Φωτογραφία-σοκ: Γυναίκα βγαίνει από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου καλυμμένη με πίσσα!

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έλεγε από την πρώτη στιγμή, παρά το μέγεθος του ναυαγίου -και του προβλήματος: «Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;»

Μια εξαιρετικά «δυνατή» εικόνα ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο φωτογράφος Max Gyselinck.

Η φωτογραφία κάνει ήδη τον γύρο των social media, εκθέτοντας για ακόμα μία φορά τους αρμόδιους -και ειδικά τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε πει ότι δεν «βλέπει» γιατί να μην κολυμπάει ο κόσμος στις παραλίες.

Και αυτό, καθώς έχει τραβηχτεί στο Παλαιό Φάληρο και δείχνει μία γυναίκα, η οποία έχει μόλις βγει από τη θάλασσα, με το σώμα και τα χέρια της να έχουν καλυφθεί με πίσσα, εξαιτίας του μαζούτ που διέρρευσε στον Σαρωνικό μετά το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες, 20 Σεπτεμβρίου, την ώρα που, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας για τις εργασίες απορρύπανσης των ακτών, «στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ενώ επιχείρησε συνεργείο τεσσάρων (04) ατόμων, τα οποία πλέον επιχειρούν στη θέση Μπάτη Αλίμου».

Η φωτογραφία έγινε δεκτή στο Διαδίκτυο με ποικίλα σχόλια, τόσο για την «υποκρισία» των Αρχών, που επιχείρησαν από την πρώτη στιγμή να «κουκουλώσουν» το μέγεθος του προβλήματος, όσο και για την «βλακεία» ορισμένων ανθρώπων, οι οποίοι, μολονότι γνωρίζουν τι έχει συμβεί στον Σαρωνικό, επιμένουν να... απολαμβάνουν τις βουτιές τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή...

Όσο για τον φωτογράφο; Ο Max Gyselinck είναι γεννημένος στο Βέλγιο, τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και εργάζεται ως «freelance» φωτορεπόρτερ στην Αθήνα, ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν δημοσιεύσεις σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde κ.ά.


Το υπουργείο Ναυτιλίας για τις εργασίες αντιρρύπανσης

Όσον αφορά στις εργασίες αντιρρύπανσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

• Θαλάσσιες περιοχές χωρίς ίχνη ρύπανσης: Σαλαμίνα: Νοτιοανατολική και Ανατολική ακτογραμμή Σαλαμίνας, Παραλίες Φλώρα και Βότσαλα. Πέραμα. Ακτή Τζελέπη. Πειραϊκή: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Αχινός. Παλαιό Φάληρο: Θεατράκι. Μικρό και Μεγάλο Καβούρι. Βουλιαγμένη. Λαγονήσι.

• Θαλάσσιες περιοχές με διάσπαρτα ίχνη ρύπανσης ή ιριδισμούς Σαλαμίνα: Θεατράκι, όρμος Σεληνίων. Ελληνικό: Ελεύθερη Παραλία. Μαρίνα Γλυφάδας 1,2,3,4.

• Θαλάσσιες περιοχές με ρύπανση: Σαλαμίνα: Κυνόσουρα, Λημνιώνας. Αγ. Κοσμάς: Όμιλος Αιγυπτιωτών, ΕΛΚΕΘΕ. Ελληνικό: Ιππόκαμπος. Γλυφάδα: Αστέρια (ARC- BALUX).

Αναλυτικά η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.

2. Στη θαλάσσια περιοχή Ζέας δεν παρουσιάστηκε επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται οι εργασίες αντιρρύπανσης από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας στον “Όρμο Αφροδίτης”. Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντιρρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής πραγματοποιούνται εργασίες αντιρρύπανσης από ξηράς, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

3. Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ενώ ποντίστηκε νέο πλωτό φράγμα στην παραλία “ΕΔΕΜ”.

4. Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Μπροστά από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, ενώ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (Ε.Ν.Ο.Α.) επιχειρεί συνεργείο καθαρισμού είκοσι πέντε (25) ατόμων.

5. Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η -2η-3η -4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο, συνολικά σαράντα τριών (43) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, τριάντα (30) δόκιμοι Λιμενοφύλακες, έντεκα (11) εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.

6. Στην εγκατάσταση “ARC-BALUX” η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν πενήντα επτά (57) άτομα ιδιωτικής εταιρείας και πέντε (05) στελέχη του Π.Ν.

7. Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου, ενώ μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση “DIVANI” τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.

8. Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.

9. Αεροσκάφος του Λ.Σ., απογειώθηκε πρωϊνές και απογευματινές ώρες χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ Σαρωνίδας – Λαγονησίου – Βουλιαγμένης – Γλυφάδας – Ελληνικού – Πειραιά – ν. Σαλαμίνας και ν. Αίγινας, ενώ όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες αντιρρύπανσης.

10. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι (06) αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., επτά (07) ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.

11. Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, συνεχίζονται η απάντληση τμήματος του φορτίου και οι προετοιμασίες για την πρόσδεση του νέου Δεξαμενοπλοίου.

ΣΧΟΛΙΑ (279)

ΣΑΚΗΣ

Πιο στημένο... πεθαίνεις!!!!

nick

Το μόνο που εκθέτει η φωτογραφία είναι το περιεχόμενο του κρανίου της κυρίας.

Απο το ασπρο του δέρματος..

...φαίνεται οτι περίμενε όλο το καλοκαίρι να βουλιάξει το δεξαμενόπλοιο και μετά να βουτήξει.

δδ

Ενθαρύνουμε την τάχα προσπάθεια των μαθητών, εε; Και θα αποθαρύνετε τους αριστούχοθς που φτύνουν αίμα για να βγάλουν έναν αξιοπερπή βαθμό?! Μένω άφωνος...

Λάκης

Μήπως είναι στημένο;

prinos

Ώστε "τριβόταν" η Μεγαλοκοπέλα! "Τρίψου" κι έννοια σου κοπέλα μου...

ΣΥΡΙΖΑ=ΑΛΗΘΕΙΑ+ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

όλα είναι ψεύδη! δεν υπάρχει ρύπανση στην Αττική! Η αντιπολίτευση είναι μυθομανής. Καλούνται όλοι άφοβα να κάνουν γαργάρες με θαλασσινό νερό! Η κυρία της φωτογραφίας είναι θεατρίνα , που πασαλείφθηκε με μερέντα! ο ΣΥΡΙΖΑ με υπευθυνότητα και όραμα μετατρέπει τη χώρα σε αισθητικό κ οικονομικό παράδεισο της Ευρώπης! Όλοι αγαπάμε Αλέξη!!!

www

ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ........ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ???????????????? ΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΦΥΣΙΚΑ.-

Χαζεμενοι ολοι

Που κολαει η κυρια στην φωτογραφια με τα πολιτικου περιεχομενου σχολια που κανετε; μαλλον πρεπει να εχετε το ιδιο δεικτη νοημοσυνης με την κυρια. Φαινεται καθαρα οτι δεν εχει γνωση το τι κανει η κυρια, που θα μπορουσε καλιστα να ειναι η μητερα μας ή η θεια μας. Καθοδηγουμενα προβατα. Προσπαθειστε να αλλαξετε τους εαυτους σας πρωτα και μετα μιληστε για τους αλλους.

@

Άντε τώρα γύρνα πίσω στην πρέφα.

Χαζεμενοι ολοι

Βαζεις κομμα μετα το "αντε τωρα"; για να καταλαβω τι ενοοεις.

ΣΥΝΑΓΡΙΔΑ

Καλά και πλάτη-μέση ολοκάθαρες..... σίγουρα στημένο...... Η κα από την Γεωργία -Ουκρανία δεν γνωρίζει από πίσσες όπως εμείς...... Κανένας Έλληνας δεν θα προσπαθούσε να τις βγάλει με γυμνά χέρια.... δείτε τα χέρια της ......

Χαζεμενοι ολοι

Συμφωνω απολυτα μαζι αδερφε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourists

Μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση του Foreign Office, αξιωματούχος του ΚΕΕΛΠΝΟ μιλά στην βρετανική εφημερίδα για τα προσωπικά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει κάθε επισκέπτης στη χώρα μας