Ηλεία: Αγώνας δρόμου για να μην διακοπεί η λειτουργία της ΜΕΘ Πύργου

Ηλεία: Αγώνας δρόμου για να μην διακοπεί η λειτουργία της ΜΕΘ Πύργου

Στο νοσοκομείο του Πύργου γίνεται αναπροσαρμογή των πλάνων καθημερινά έως ότου έρθουν γιατροί

Σε έναν αγώνα δρόμου για να μη διακοπεί η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, επιδίδονται η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και οι εμπλεκόμενοι παράγοντες. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη στο νοσοκομείου Πύργου, όπου έγινε γνωστό πως η ΜΕΘ λειτουργεί και σήμερα και πλέον γίνεται αναπροσαρμογή των πλάνων καθημερινά έως ότου έρθουν γιατροί. Όσο πιο γρήγορα υπάρξουν εξελίξεις, τόσο μειώνονται οι κίνδυνοι για τη μονάδα. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας και πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Διαμαντόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρύσα Πετροπούλου, η συντονίστρια – διευθύντρια της ΜΕΘ Ευστρατία Βρεττού και το μέλος του ΔΣ Παναγιώτης Μυλωνόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος χαρακτήρισε την χθεσινή συνάντηση ως την αφετηρία μιας πιο στενής συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση και στάθηκε στο θέμα των ημερών για τη ΜΕΘ. «Βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες μια πολύ σοβαρή κρίση με μια μονάδα του νοσοκομείου μας η οποία λειτουργεί υποδειγματικά, αλλά στερείται του αναγκαίου αριθμού ιατρικού προσωπικού που χρειάζεται. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο για την επίλυση του προβλήματος. Είμαστε ταυτόχρονα σε εγρήγορση γιατί για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα αυτής της μονάδας χρειαζόμαστε μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Και αυτό που συμφωνήσαμε είναι να υπάρξει παρέμβαση σε κεντρικό επίπεδο, ώστε να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τη λειτουργία της μονάδας και να μην επιστρέψουμε σε συνθήκες κρίσης όπως οι σημερινές». Ξεκαθάρισε δε, πως το εφημεριακό πρόγραμμα θα συνεχίσει να καλύπτεται και ήδη για σήμερα Μ. Παρασκευή υπάρχει διαθέσιμος γιατρός. «Η 6η ΥΠΕ καταβάλει κάθε προσπάθεια για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν» σχολίασε.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από το διοικητή του ΓΝ Πύργου δήλωσε ότι «… την σπουδαιότητα μιας τέτοιας μονάδας την καταλαβαίνει ο καθένας, πολλώ δε μάλλον τώρα που εισερχόμαστε στην περίοδο που η κρουαζιέρα θα συνεχίσει να έρχεται στο Κατάκολο. Άρα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του τοπικού πληθυσμού αλλά και ξένων επισκεπτών. Και τα προβλήματα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα υπό τέτοιες συνθήκες. Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο αντίδρασης με τον πρόεδρο του νοσοκομείου και τον δήμο Πύργου, αλλά και με κάθε άλλο φορέα που πρέπει να κινητοποιηθεί προκειμένου να επιλυθεί και σε μόνιμη βάση αυτό το πρόβλημα του οποίου η αντιμετώπιση μάλλον θα πάει σε βάθος χρόνου αλλά και σε προσωρινή βάση για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα ζητήματα. Ο πρόεδρος θα ενημερώσει και τους βουλευτές του νομού οι οποίοι πρέπει να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και ο στόχος είναι όλοι μαζί σε μια καινούργια συνάντηση που θα κάνουμε, θα πρέπει να αποφασίσουμε μετά από αίτημα που θα κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος προς τους υπουργούς να τους επισκεφθούμε στην Αθήνα να θέσουμε τα ζητήματα και να διεκδικήσουμε και την προσωρινή και την οριστική λύση αυτών».

Ο αντιδήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος παραβρέθηκε με διπλό ρόλο ως μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου και ως εκπρόσωπος του δήμου Πύργου. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «… είναι αδιανόητο να τίθεται θέμα να κλείσει η ΜΕΘ στην πρωτεύουσα του νομού. Πρέπει οπωσδήποτε και να δράσουμε άμεσα – κατόπιν ενημέρωσης και από τον πρόεδρο του ΔΣ – και οι βουλευτές της Ηλείας στο πλαίσιο αυτό, ώστε να δοθεί άμεσα η προσωρινή λύση και έπειτα η μόνιμη. Προσωρινή λύση είναι να έρθουν κάποιοι γιατροί «εσωτερικά» μέσω της 6ης ΥΠΕ, από οπουδήποτε μπορεί να προβλεφθεί και επιτρέπεται και η μόνιμη λύση είναι να έρθουν μόνιμοι γιατροί ώστε να σταματήσει αυτό το θέμα «κλείνει δεν κλείνει η ΜΕΘ». Το αγαθό της Υγειάς είναι το πολυτιμότερο και δεν συζητάμε το αν θα πρέπει να έρθουν γιατροί ή όχι. Επιβάλλεται να έρθουν και να βρεθεί λύση άμεσα. Σε ότι αφορά την πλευρά του δήμου, ο δήμαρχος έχει ενημερώσει από χθες και τον πρόεδρο του ΔΣ ότι εκφράζει τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια που αφορά την ενίσχυση του νοσοκομείου και σε όλες τις συναντήσεις που θα γίνουν στα αρμόδια υπουργεία και με τους αρμόδιους φορείς θα είμαστε παρόντες».

Ανακοίνωση του Διοικητού του Νοσοκομείου Πύργου Κ. Διαμαντόπουλου 
«Δεν κλείνει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας»                                                                

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος χθες το απόγευμα ανακοίνωσε ότι τελικά η ΜΕΘ Πύργου θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της καθώς διασφαλίστηκε η κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος, αναφέροντας τα εξής:
«Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της ΝΜ Πύργου θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Διοικήσεων  της 6ης ΥΠΕ και του ΓΝ Ηλείας, διασφαλίζεται η κάλυψη του εφημεριακού προγράμματος με μετακινήσεις ιατρών από όμορες υγειονομικές μονάδες.
Στόχος της Διοίκησης του ΓΝ Ηλείας είναι η προκήρυξη τριών (3) θέσεων μονίμου προσωπικού ώστε να κατακτηθεί η βιωσιμότητα της Μονάδας σε βάθος χρόνου.
Μιας Μονάδας που η χρησιμότητα της  ύπαρξης της υπερβαίνει τα όρια του Νομού. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν αναφέρουμε την πραγματικά ηρωική προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας, το οποίο και την κράτησε όρθια στις δύσκολες στιγμές.

Ο Διοικητής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος»

Πηγή: www.ilialive.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mageiria01__2_

Ενας κόσμος γεμάτος γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες, αισθήματα, ακόμη και ήχους που διασχίζουν αιώνες ξεπηδά μέσα από τα κείμενα της δημοσιογράφου-συγγραφέως Μαρίας Θερμού στο βιβλίο της «Στα Μαγειρεία των Αρχαίων» που παρουσιάζεται την Τετάρτη το απόγευμα στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης»

leipsidria

Τι δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασαν οι αρμόδιες αρχές – Σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων τους θερινούς μήνες σχετικά με έλλειψη νερού

anelkysi_mirage_1

Ο καταγραφέας πτήσης του αεροσκάφους που επέβαινε ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος εντοπίστηκε και ανελκύστηκε – Θα μεταφερθεί στην κατασκευάστρια εταιρεία στη Γαλλία για να «δείξει» τις συνθήκες της μοιραίας πτήσης