Με άλογα και άμαξες η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας έχουν τοποθετήσει συρμπατόπλεγμα έξω από το κτίριο του υπουργείου - Έκαναν Πολάκη, Φίλη, Σταθάκη... «Πινόκιο» 

Πορεία με επικεφαλής δύο άμαξες και ένα ανοιχτό αγροτικό που φέρει τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη», καθώς και μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους. 

Το «Καραβάνι της Υγείας» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός». 

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Οι συγκεντρωμένοι, που βρίσκονται στην οδό Αριστοτέλους,
τοποθέτησαν συρμπατόπλεγμα έξω από την είσοδο του κτιρίου του υπ. Υγείας με πανό που γράφει: «Ματώνουν το ΕΣΥ». 

Σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση άφησαν στον αέρα μπαλόνια με τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας Ανδρ. Ξανθού, καθώς και του υφυπουργού Παύλου Πολάκη. Σε φωτογραφίες μάλιστα εμφανίζουν τον Πολάκη, τον Σταθάκη, τον Φίλη και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης ως Πινόκιο. 

Ήδη από τις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε το μεγάλο πανό των διαδηλωτών, που τιμητική θέση έχει για ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης ΤσίπραςΤο πανό δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο δασκάλου να κρατάει μια βίτσα και να δείχνει προς τον πράσινο σχολικό πίνακα τις θέσεις προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 καθώς και τη χρηματοδότηση της ίδιας περιόδου. Φυσικά «μαθητές» του είναι άνθρωποι του χώρου της Υγείας και πολιτικοί ενώ στην πρώτη θέση κάθεται ο κ. Πολάκης όπου πάνω από τους μαθητές γραφεί «Διάλυση του ΕΣΥ, Πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι» και στο τέλος του πανό με μεγάλα γράμματα οι εργαζόμενοι γράφουν «Για την Καρέκλα Ρε Γαμώτο». Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Δείτε βίντεο από την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ 


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την πορεία 
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πεθαίνουν οι άνθρωποι στα νοσοκομεία - Ο Τσίπρας μας ρίχνει στο λάκκο με τα φίδια 


Σκληρή ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ: 

«Τσίπρας και Κυβέρνηση πατάνε επί πτωμάτων

Ο κος Τσίπρας και η κυβέρνησή του «πατάνε επί πτωμάτων» για να πετύχουν να κρατήσουν την καρέκλα της εξουσίας. «Για την καρέκλα ρε γαμώτο».

Θέλουν να προκάμουν να εγκαθιδρύσουν το κράτος ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και καθημερινά καθαιρούν παράνομα δεκάδες Προϊσταμένους Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων με αποφάσεις Διοικητών, αν και απαγορεύεται, τοποθετώντας κομματικά αρεστούς. Δικός τους Νόμος είναι ο Ν.4369/2016 που προβλέπει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη συνεχίζουν να ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων έως τις επιλογές από αρμόδια Συμβούλια Κρίσης.

Πεθαίνουν οι άνθρωποι εξαιτίας της διάλυσης του ΕΣΥ και το τρίο της συμφοράς (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης), «πουλάει» τσαμπουκά και ψέματα.

Πάλι ανακοίνωσαν προσλήψεις.

Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000).
Για να ξεχάσει ο κόσμος τον κο Καλογρίτσα, για να φτιάξουν κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού ότι δήθεν διώχνουν τους κακούς δημοσιογράφους των διαπλεκόμενων καναλιών και προσλαμβάνουν Νοσηλευτικό Προσωπικό, ψεύδονται ασυστόλως.

Αυτή τη φορά έδωσαν και επισημότητα. Για να γίνουν πιστευτοί οργάνωσαν σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.
Τι ανακοίνωσαν;

Μια τρύπα στο νερό.

4.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας από τα λεφτά των καναλιών (48,8 εκατ.ευρώ).
Μέγα ψέμα!!!

Τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των Μνημονίων. Ο κος Τσίπρας για επικοινωνιακούς λόγους τάζει τα εν λόγω χρήματα σε ένα σωρό κοινωνικές δράσεις, καθώς επίσης και στα Νοσοκομεία. Εάν αξιολογήσει κανείς τις κοινωνικές δράσεις που συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο κος Τσίπρας, κοστίζουν πάνω από 2δις ευρώ!!!

Για τέτοιες μπαρούφες μιλάμε!!!

Θυμίζουμε:

• Ο κος Τσίπρας πέρυσι (2 Απρίλη 2015) εξήγγειλε έξω από το Υπουργείο Υγείας 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία οι οποίοι θα προλαμβάνονταν εντός του έτους 2015. Δεν έγινε καν η προκήρυξη.
• Στην Θεσσαλονίκη (10/9/2016) από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία. Δεν έγινε καν η προετοιμασία για τις προκηρύξεις. Βαπτίζει δική του προκήρυξη, την προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση, εκ της οποίας προσλήφθηκαν μόνο 530 υπάλληλοι. Τον καταλαβαίνουμε τον κο Τσίπρα. Μόνο αυτές έχει να επιδείξει.

Τώρα άρχισε τις εκπτώσεις.

Οι εξαγγελίες για 4.500 προσλήψεις πέρυσι, οι 10.000 προσλήψεις από την ΔΕΘ, συρρικνώθηκαν σε 4.000 γιαλαντζί θέσεις κοινωφελούς εργασίας.

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας είναι επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες και ο μισθός τους είναι 500 ευρώ το μήνα.

Είναι ψέματα το νούμερο (4.000) και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εν λόγω προσλήψεων (Ιανουάριος 2017) για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Θα προσληφθούν περίπου 500 τελικά (τόσοι αναλογούν στα Νοσοκομεία) και στη καλύτερη των περιπτώσεων το καλοκαίρι του έτους 2017 (εάν ξεκινούσαν οι προκηρύξεις σήμερα).
Θυμίζουμε ότι ο κος Τσίπρας τον Ιούνιο του 2016 δεν ανανέωσε τις 5μηνες συμβάσεις 500 Νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας που υπηρετούσαν στα Νοσοκομεία, παρότι το διεκδικήσαμε με πολλές κινητοποιήσεις.
Ποια χρήματα λοιπόν των καναλιών τσαμπουνάνε, ότι πάνε στις προσλήψεις στα Νοσοκομεία οι κύριοι Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς. Μας δουλεύουν διπλό γαζί!!!

Εάν έδιναν στα αλήθεια τα χρήματα των καναλιών θα έκαναν μόνιμες προσλήψεις ή προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.

Οι εκρηκτικές ανάγκες σε προσωπικό των Νοσοκομείων δεν καλύπτονται με ημίμετρα επικοινωνιακά. Ο κος Τσίπρας προσπαθεί να λύσει το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης των Νοσοκομείων με ξεφτισμένα μπαλώματα.
40.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις.

Οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι εξαιτίας των ελλείψεων Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων. Η κυβέρνηση στο κόσμο της. Έλεος!!!

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή είναι "copy paste" και κατά τον κο Πολάκη «κόπι πάστε» του Μνημονίου 3 (Ν.4336/2015).

Οι προσλήψεις ακολουθούν τον μνημονιακό κανόνα. Εφέτος (2016) για κάθε 5 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη και του χρόνου (2017) για κάθε 4 αποχωρήσεις 1 πρόσληψη. Όμως επειδή τα δημοσιονομικά πάνε κατά διαβόλου και καραδοκεί ο κόφτης, ούτε αυτές οι ελάχιστες προσλήψεις υλοποιούνται.

Για να υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα για10.000 προσλήψεις, ή να ισορροπήσει το προσωπικό στον ίδιο αριθμό που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την προπροηγούμενη κυβέρνηση (παρέλαβε +7.695 υπαλλήλους), θα πρέπει να εξαφανιστούμε από προσώπου γης όλοι οι υπηρετούντες.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα Νοσοκομεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2017 που είναι «κοπι πάστε κατά Πολάκη» του Μνημονίου 3, θα λάβουν το έτος 2017 την ίδια κρατική χρηματοδότηση με το έτος 2016. Εφέτος θα λάβουν 1.156 δις ευρώ μειωμένη κατά 350 εκ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015.
Προβλέπεται μόνο η πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες επί των ημερών του κου Τσίπρα μήνα με τον μήνα αυξάνουν.

Δεκέμβριο 2015 931 εκατ.ευρώ
Απρίλιος 2016 1.121 δις ευρώ
Μάιος 2016 1,146 δις ευρώ
Ιούνιος 2016 1,184 δις ευρώ
Ιούλιος 2016 1.119 δις ευρώ.

Παρότι δόθηκαν 587 εκατ. ευρώ για πληρωμή ληξιπρόθεσμων από τη δόση της δανειακής σύμβασης της πρώτης Αξιολόγησης. Τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5δις ευρώ.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017 στο κεφάλαιο «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ» αναφέρει γενικόλογα και αφηρημένα ότι έχουν προβλεφθεί δαπάνες 300 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση δράσεων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας χωρίς όμως να αποτυπώνονται στο κεφάλαιο Δαπάνες ανά κατηγορία «Νοσοκομεία – ΠΕΔΥ».

Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης.

Κόβει 350 εκατ.ευρώ κατ’ έτος το 2016, 2017 από τα Νοσοκομεία σε σχέση με το έτος 2015 και τώρα στα ψέματα δίνει 300 εκ. ευρώ στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Προστασία.
Όποιος τομέα προκάνει!!! Στη πραγματικότητα κανένας!!!

Παπατζήδες!!!

Θα συνεχίσουν οι Ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι.

Ο Πολάκης που έσκιζε τα μνημόνια με ένα άρθρο με ένα νόμο συνεχίζει να είναι στην κοσμάρα του, βρίζοντας τους πάντες!!!

Πάνω από όλα τα προνόμια του Υπουργού.

Ο κος Τσίπρας κομπάζει από υπερηφάνεια για τον τσαμπουκαλή Υπουργό κο Πολάκη. Τον κάλεσε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για να δείξει ότι τον στηρίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πια ότι ο Πολάκης λειτουργεί κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής.
Να τους χαιρόμαστε!!!».

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Αντιδραστικο Στοιχειο

Koμμουνια και ταγματασφαλιτες χερι-χερι μια ζωη ετσι πανε αυτα...!

Συριζαιος σανολογος-μπουρδολογος

Αγαντα συντροφοι του ΕΣΥ και ο Πολακης θα προσλαβει 30 χιλιαδες. Αμε! Ολοι θα προσλαβουμε ολους, λεφτα υπαρχουν. Μονο την Τροικα και τον Σοιμπλε περιμενουμε να πει το OK και μετα ποιος μας πιανει συντροφοι! Την ψηφο σας μονο θελουμε τωρα στις εκλογες εε? Και μετα μολις ξαναβγούμε θα κανουμε τους διορισμούς. Θα παρετε και αυξηση. Στο λογο της Αριστερης τιμης μας, που ξερετε ποσο μετραει!

θεριστης

ποεδην οπως λεμε γενοπ-δεη,οτε,ποσυπα,ελμε,ποσπερτ κλπκλπκλπ...ρε ολα ιδιωτικα λεμε να ξεβρωμισει ο τοπος.Προχτες πηγα το παιδι μου στα εξωτερικα-απογευματινα γιατι για να το δουν στα τακτικα ιατρεια μας ειπαν ραντεβου μετα απο 6 μηνες!!!!!!!!!!!!!!!του παγνη στο ηρακλειο και ακουμπησα 60 ευρα και μας κοιταξαν και μετα απο μιση ωρα που ελεγε το ραντεβου αρα για ποια δημοσια δωρεαν υγεια μας μιλουν...α ρε αδωνις που σας χρειαζετε...α και μην ξεχασω στο ικα μου ειπαν στα σχετικα καινουργιαοδοντιατρεια στο ηρακλειο οτι δεν κανουν απονευρωση γιατι λεει χρειαζονται πολλα υλικα οπως και γιατι ισως λεει χρειαστουν πολλα ραντεβου ξευτιλες ε ξευτιλες εμετος και αηδια

κωστας

απολυτα συμφωνω και προσθετω οτι σχεδον ολοι στις γιαφκες αυτες -γιατι νοσοκομεια δεν τα λες-ειναι φακελακηδες απο τους γιατρους μεχρι τον τελευταιο νοσοκομο και το καλυτερο ειναι οτι το παιζουν ταλαιπωρημενοι και αδικημενοι.Ρε ολα στον ιδιωτη τουλαχιστον να εχουν οι ανθρωποι αξιοπρεπης μεταχειρηση και οχι οπως τωρα που για να σε δουν στα επειγοντα πρεπει να εισαι του θανατα αλλιως καθεσε και περιμενεις με τις ωρες ποτε θα τους ερθει η ορεξη να δουν και κανα ασθενη αφου πρωτα πιουν 2-3 καφεδες ο καθενας.Αφηστε κηφηνες της ποεδην γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος που μιλα ελληνικα και να μην εχει να σας πει οτι εχει παρι σε νοσοκομειο και δεν εχει ταλαιπωρηθει

lakis

..ναι αλλά τώρα πεθαίνουν με ηθικό αριστερό πλεονέκτημα!! γιατί παραπονιούνται (χαχα)

Μπαζο

Σαν συριζαιοι δεν μας ενδιαφερει κυριοι εαν πεθαινουν ανθρωποι στα νοσοκομεια. Σημασια εχει να εφαρμοσουμε τα προαπαιτουμενα τα μνημονια και να μας πει μπραβο ο Νταισεμπλουμ. Και τα σπιτια σας στους κυριους των ξενων φαντ θα τα δωσουμε , ετσι γιατι γουσταρουμε.

ΝΔ+ΚΚΕ=LVE

ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΧΕΡΑΚΙ ΧΕΡΑΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ.Η ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

@

Στο γιατρό γρήγορα! Κάποιος να σε μαζέψει!

...

Σωστός

.

Όχι μόνο ΝΔ και ΚΚΕ. Καλό είναι για αρχή αλλά όλοι, όλα τα υπόλοιπα κόμματα μαζύ πρέπει να πιάσουμε τους ψεύτες και να τους στείλουμε στο ειδικό δικαστήριο. Δεν γίνεται αλλιώς αν θέλουμε να σωθούμε.

Vagelis

Τι λέτε ρε παιδιά εδώ ο Πολακης τρέχει σε όλα τα νησιά , έχει βγάλει όλες τις αιμορροιδες όλων των νησιωτων έχει γίνει τιραμολα και εσείς φασίστες με τα βοθροκαναλα σας διαμαρτυρεστε? Όποιος από δω και πέρα φωνάζει θα του τις βγάζει χωρίς αναισθησια.

ΥΓΕΙΑ ΩΡΑ 0

Η Υγεία κάτω από το μηδέν δυστυχως για την καρεκλα κάποιον που ενώ δεν είναι αυτή η πολιτική που ευαγγελίζονταν εντούτοις την υπηρετούν για την καρέκλα ρε γαμωτο (ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ). τΙ ΝΑ ΠΩ ντρεπομαι και για αυτούς και κυρίως για εμένα ...ο νοών νοεί τω

@

μπράβο στη ΝΔ και το ΚΚΕ που το οργάνωσαν.

Έτσι

Πράγματι καιρός ήταν. Αυτή ή ανικανότητα θα σταματήσει μόνο όταν όλοι οι έλληνες ενωμένοι σηκωθούμε από τον καναπέ και τους πάρουμε στο κυνήγι. Αργά ή γρήγορα θα γίνει και δεν θα είναι ωραίο θέαμα. Όσο περισσότερα μένουν στην εξουσία τόσο το χειρότερο γι αυτούς. Τικ τακ τικ τακ τικ τακ

Νίκος UK

Γελοιότητες. Κάθε μέρα στην Ελλάδα γίνονται τουλάχιστον 10 απεργίες κλείνοντας τους δρόμους του κέντρου, κλπ, κλπ. Και τι καταλάβατε; Από το κακό στο χειρότερο πάτε. Συνεχίστε λοιπόν τις απεργίες σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης