ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: «Ασύστολα ψεύδη» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: «Ασύστολα ψεύδη» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ

Για ψεύδη και επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορούν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το προσωπικό των νοσοκομείων μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους

ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: «Ασύστολα ψεύδη» οι προσλήψεις στο ΕΣΥ
Για «ασύστολα ψεύδη» και «επικοινωνιακά τεχνάσματα» αναφορικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ αλλά και τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
 
«Προσλήψεις ακούμε και προσλήψεις δεν βλέπουμε στα Νοσοκομεία. Επί των ημερών του κ. Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννακός, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη για 4.000 θέσεις στο ΕΣΥ και σε φορείς του υπουργείου Υγείας. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «στο χώρο της υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση εγκαθίδρυσης κράτους ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και καθημερινά καθαιρούνται  παράνομα δεκάδες Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων των Νοσοκομείων με αποφάσεις Διοικητών, αν και απαγορεύεται, και τοποθετούνται κομματικά αρεστοί».
 
Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει στον πρωθυπουργό «υποσχεσιολογία για επικοινωνιακούς λόγους. Εάν αξιολογήσει κανείς τις κοινωνικές δράσεις που συμπεριέλαβε στις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ ο κος Τσίπρας, κοστίζουν πάνω από 2δις ευρώ».
 
Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες στην υγεία, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι από τις 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός τον Απρίλιο του 2015 και οι οποίοι θα προλαμβάνονταν εντός του έτους, δεν εκδόθηκε ποτέ προκήρυξη.
Σε άλλη εξαγγελία πρωθυπουργική διαπιστώνουν ότι «βαπτίζει ως δική του προκήρυξη, την προκήρυξη 950 θέσεων που είχε εγκριθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση, εκ της οποίας προσλήφθηκαν μόνο 530 υπάλληλοι».
 
Κλείσιμο
Τελικά, όλες οι εξαγγελίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για προσλήψεις συρρικνώθηκαν σε 4.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Πρόκειται δηλαδή για  θέσεις επιδοτούμενες εξ ολοκλήρου από κοινοτικά κονδύλια (προγράμματα ΕΣΠΑ), οι οποίες δεν καλύπτουν βάρδιες και αργίες και για τις οποίες δίδεται μισθός 500 ευρώ το μήνα.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση πως τον Ιούνιο του 2016 που έληξαν οι 5μηνες συμβάσεις 500 Νοσηλευτών κοινωφελούς εργασίας, αυτές δεν ανανεώθηκαν, παρότι το διεκδίκησε με πολλές κινητοποιήσεις.
 
Ψεύτικα στοιχεία και στον προϋπολογισμό
 
«Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τα Νοσοκομεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του έτους 2017 που είναι «κοπι πάστε κατά Πολάκη» του Μνημονίου 3, τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα λάβουν το έτος 2017 την ίδια κρατική χρηματοδότηση με το έτος 2016. Εφέτος θα λάβουν 1.156 δις ευρώ,  μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το έτος 2015» λέει ο κ. Γιαννακός.
 
Προβλέπεται μόνο η πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών – ανέρχονται πλέον σε 1,1 δις ευρώ. Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα ξεπεράσουν το 1,5 δις ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης