Λέσβος: Ελικόπτερο, κομάντος και φρουροί του Πάπα επί ποδός

Λέσβος: Ελικόπτερο, κομάντος και φρουροί του Πάπα επί ποδός

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο νησί – Βάφουν, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τα σημεία απ' όπου θα περάσει ο ποντίφικας - Άφαντοι οι Πακιστανοί που δημιουργούσαν επεισόδια στη Μόρια

Λέσβος: Ελικόπτερο, κομάντος και φρουροί του Πάπα επί ποδός
Επί ποδός βρίσκονται στη Λέσβο ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στο νησί στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου, αφού τις τελευταίες ημέρες τεχνικά συνεργεία έχουν «χτενίσει» όλο το νησί καλλωπίζοντας και επιδιορθώνοντας τα περισσότερα σημεία του. 

Την ίδια ώρα στο νησί υπάρχουν μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις ενώ βρίσκονται ήδη εκεί αστυνομικά κλιμάκια από την Αθήνα αλλά κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας είναι και οι περιπολίες ελικοπτέρου της αστυνομίας το οποίο πετάει συνέχεια πάνω από την Λέσβο ενώ αισθητή είναι και η παρουσία οχημάτων με ιταλικές και ολλανδικές πινακίδες τα οποία ανήκουν σε αξιωματούχους του Βατικανού.

Χαρακτηριστικό των εργασιών που γίνονται στο νησί προκειμένου να είναι όλα άψογα κατά την άφιξη του Ποντίφικα,  είναι το γεγονός ότι σβήστηκαν συνθήματα από τον εξωτερικό τοίχο του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Μόριας, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα από τα συνθήματα που έχει καλυφθεί με άσπρη μπογιά αυτή τη στιγμή έγραφε: «Όχι άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, «άφαντη» είναι η ομάδα μεταναστών από το Πακιστάν που καθημερινά τις τελευταίες ημέρες δημιουργούσε ένταση στο Hot Spot με φωνές και συνθήματα.



Κάλυψαν με λευκή μπογιά τα συνθήματα στον τοίχο στο hot spot της Μόριας


Τέλος εθελοντής της κοινωνικής κουζίνας της Λέσβου, υποστηρίζει πως ενώ τα τελευταία χρόνια δεν είχε γίνει απολύμανση στις δημόσιες τουαλέτες του νησιού, ενόψει της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου οι αρμόδιες υπηρεσίες φρόντισαν ώστε να απολυμανθούν. 

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες για την οποία διακόσιοι περίπου δημοσιογράφοι που έχουν ζητήσει να διαπιστευθούν προκειμένου να την καλύψουν. 

Ακόμη πενήντα τρεις ξένοι δημοσιογράφοι πρόκειται να συνοδεύσουν τον Πάπα Φραγκίσκο στην ιδιωτική του πτήση και θα βρίσκονται κοντά του κάθε στιγμή και 200 άτομα από την Ιταλία και την Ελλάδα, διπλωμάτες, κληρικοί και κρατικοί λειτουργοί εργάζονται συστηματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την επιτυχή διοργάνωση της επίσκεψης.

Τρεις ξεχωριστές αυτοκινητοπομπές, μία του Πάπα Φραγκίσκου, μία του Αλέξη Τσίπρα και μία των Ορθόδοξων ηγετών θα τους συνοδεύσουν στον καταυλισμό των προσφύγων και το λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού το πρωτόκολλο του Βατικανού απαγορεύει να μετέχει στην ίδια αυτοκινητοπομπή ο Ποντίφικας με εκπρόσωπο άλλου κράτους.

Και τέλος ένα ενα ειδικό όχημα με οδηγό και καμεραμάν στο εσωτερικό του θα μεταφέρει τον Πάπα, τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο στον καταυλισμό και στο λιμάνι της Μυτιλήνης.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης