Και επίσημα «λαθρομετανάστες» από σήμερα όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα

Και επίσημα «λαθρομετανάστες» από σήμερα όσοι μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα

Θα κρατούνται στα «hotspots» των νησιών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα έως ότου κριθεί το άσυλο ή η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία - Ξεκινά η εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών - Εύλογα τα ερωτηματικά γιατί όλα αυτά που ήδη προβλέπονταν, δεν εφαρμόζονταν τόσο καιρό

Και επισήμως λαθρομετανάστες θα χαρακτηρίζονται από σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, όσοι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της προχθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και τα όσα συμφωνήθηκαν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εξέλιξη που καταδεικνύει τη μέχρι σήμερα λανθασμένη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση, η οποία πλέον αναγκάζεται να προσχωρήσει, αν και... πανηγυρίζοντας, στη λογική των Ευρωπαίων, όπως αυτή καθορίζεται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έλεγαν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα σύνορα έγιναν -και παρέμειναν- ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα πλέον στη χώρα μας να εγκλωβίζονται κοντά στους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, απ' άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Έπειτα πάντως απ' όλα αυτά και στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών, πλέον, προβλέπεται ότι «όλοι οι παράνομοι μετανάστες που διασχίζουν την Τουρκία και φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016 και μετά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτή η διαδικασία θα εφαρμοστεί με πλήρη σεβασμό των κανόνων της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών κανόνων».

«Όλοι οι μετανάστες θα προστατευθούν βάσει των διεθνών στάνταρ. Πρόκειται για ένα προσωρινό και έκτακτο μέτρο, το οποίο είναι απαραίτητο για να διακοπεί η ανθρώπινη δυστυχία και να αποκατασταθεί η δημόσια τάξη. Οι μετανάστες που θα φθάνουν στα ελληνικά νησιά και καταθέτουν αίτηση για άσυλο θα εξετάζονται ατομικά από τις ελληνικές αρχές, με σεβασμό στο Διεθνές Καθεστώς Ασύλου και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Όσοι μετανάστες δεν καταθέτουν αίτημα ασύλου ή αυτοί των οποίων οι αιτήσεις κρίθηκαν ακατάλληλες θα επιστρέφουν στην Τουρκία» διευκρινίζεται στο κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Παράλληλα, «Τουρκία και Ελλάδα, βοηθούμενες από τις ευρωπαϊκές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και θα προχωρήσουν στις απαραίτητες διμερείς συμφωνίες. Σε αυτές περιλαμβάνεται η παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά και Ελλήνων αξιωματούχων στην Τουρκία από τις 20 Μαρτίου 2016 και μετά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία και των κέντρων υποδοχής. Το κόστος της επιστροφής των παράνομων μεταναστών θα καλυφθεί από την ΕΕ».


Ξεκινά η διαδικασία επανεισδοχής - Αδειάζουν τα «hotspots» στα νησιά για να υποδεχθούν τους υποψήψιους για επιστροφή στην Τουρκία
Την ίδια ώρα, και προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στις προσβέλψεις για την εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για το συντονισμό των ενεργειών, καθώς από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία επανεισδοχής των προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει μία επιχείρηση-«εξπρές» για να μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά προς κέντρα κυρίως της βόρειας Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις αυτές γίνονται σε όλα τα νησιά όπου λειτουργούν «hotspots», όπως στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο, τη Σάμο και την Κω. Στόχος είναι τα κέντρα αυτά να αδειάσουν, ώστε όσοι καταφτάνουν από σήμερα στα νησιά να είναι υποψήφιοι για επιστροφή στα τουρκικά εδάφη.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή στα πρακτορεία της Λέσβου να μην εκδίδουν κανένα εισιτήριο για τους πρόσφυγες με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως μετέδωσε το Mega, με απόφαση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αξιωματούχος έφτασε στην Ελλάδα και ανέλαβε ρόλο συντονιστή των προσπαθειών για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η συγκρότηση κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής για τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων, καθώς στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα.

ΣΧΟΛΙΑ (141)

Συριζόπληκτος

Ρε σύντροφοι τι θα γίνει τελικά; Πλακώθηκα με όλους στη δουλειά για το ότι οι πρόσφυγες από την Ασία είναι ακριβώς όπως οι παππούδες μας από τον Πόντο και την Μικρά Ασία. Τους έπεισα να μην τους λένε λαθρομετανάστες, αλλά παράτυπους μετανάστες, μετά να τους λένε μετανάστες γενικώς και μετά όλους πρόσφυγες. Τώρα πάλι απτην αρχή λαθρομετανάστες;;;

Να θυμηθείτε φίλοι

το σχόλιό μου αν δείτε στις επόμενες μέρες και εβδομάδες αυτοί θα που αναλάβουν να διασαφηνίζουν ποιοι από τους λαθρομετανάστες δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι, ότι εκ των προτέρων με συντονισμένες άμεσες παρεμβάσεις και κολπάκια τής κλίκας: τασία, λάμπρου, μουζάλα, κωνσταντίνου, καρανίκα, ράπερ και λοιπών και λοιπών διεθνιστών μέχρι το κόκκαλο (πρόκειται για την εμπροσθοφυλακή τού γνωστού μας Σύριζα που βγάζουν σπυράκια και χάνουν τον ύπνο τους όταν ακούν και διαβάζουν πως οι Έλληνες είναι κατά 95% ένα συμπαγές ομόθρησκο, ομόγλωσσο και φυλετικά ενιαίο Έθνος), να χαρακτηρίζεται από τους δέκα υποψήφιους οι εννιά το δικαίωμα για άσυλο και να παίρνουν την ποθητή αναγνώριση τού Status Asylant, να καλοκάθονται στην πατρίδα μας ώσπου, με το καλό, σε κάνα 2, 3 χρόνια θα τούς δοθεί και η Ελληνική Ιθαγένεια, ό,τι πιο πολύτιμο έχει ακόμα ο Έλληνας, και σε μία νυχτιά θα χαρακτηριστούν όλοι ισότιμοι ...έλληνες (!!!) Μη γελάτε και πάω στοίχημα... (Ο.Ε.)

ELLADISTAN CHALIFATE

ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ..... ΑΝΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ........

κωστας

Δεν υπαρχει δεν μπορω παρα δεν θελω.Εαν δεν τους κλεισουμε ολους σε κλειστα φυλασσομενα στρατοπεδα απο το ΣΤΡΑΤΟ με σαφεις εντολες θα εχουμε κανει αλλο ενα σφαλμα .Ειναι το τελευταιο που μπορουμε και πρεπει να κανουμε.Κι οποιου δεν του αρεσει να φυγει και να περασει το μυνημα και σε οποιον θα ηθελε να ελθει οτι το μαγαζι αλλαξε διευθυνση και κανονες ..ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ηδη μας εχουν καβαλησει οι ΜΚΟ και οι ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.!!!!!!

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΔΕΙΝΑ

ΟΣΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΗΣΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ .ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΓΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ .ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ .ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΣΑΜΕ .ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΗΚΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ .ΕΓΙΝΕ .ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ .ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ .-

Μάζευε κουνέλια...

ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ!...Meanwhile... Μάζευε, μάζευε κι ας εινκαι ρώγες

Μακης

Πραγματικα λυπαμαι που τελικα αυτοι οι ανθρωποι θα ξαναγυρισουν πισω..ενω ειναι προσφυγες(ερχονται μεν απ την Τουρκια,οπου δεν τους κυνηγα κανεις, ομως εχουν αναγκη).. Ειναι ομως θεμα πρωτεραιοτητας. Εφοσον βλαπτουν τον δικο μου λαο, γιατι αργα ή συντομα αν μεινουν εδω θα ενσωματωθουν στην κοινωνια μας, κατι το οποιο θα πολεμησω με ολες μου τις δυναμεις να μη γινει, γιατι θα αλλοιωνε τον πολιτισμο μας, συμφωνω με αυτην την διαδικασια να επιστρεφουν πισω στις πατριδες τους. Πρωτα η Ελλαδα και οι Ελληνες, η διαφυλαξη του πολιτισμου μας, την ελληνορθοδοξιας μας...και μετα ολοι οι αλλοι. ΥΓ. Αν ειμαι ρατσιστης γι αυτον τον λογο, ας ειμαι. Σε αυτην την περιπτωση το θεωρω κοπλιμεντο.

γιαννης

οταν λεγαμε τοσο καιρο οτι απο την ωρα που πατησαν σε ασφαλεις χωρες οπως οι Τουρκια,Ιορδανια,Λιβανο, εχασαν το προσφυγικο δικαιωμα,καθως οι προσφυγες δεν μπορουν να επιλεγουν χωρα προορισμου,για αυτο και πηδανε στη θαλασσα για να ερθουν παρανομως βαζοντας σε κινδυνο τις ζωες τους,εμεις τα λεγαμε εμεις τα ακουγαμε...αραγε η κυβερνηση που μοιραζε ταξιδιωτικα εγγραφα σε παρανομως εισερχομενους και μαλιστα περυσι ακομη και σε Αλγερινους,Μαροκινους και Πακιστανους ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ,ναι η οχι? αλλα με τετοια προσκυνημενη δικαιοσυνη που το μονο που την ενδιαφερει ειναι να εκδιδει δικαστικες αποφασεις για μισθολογικη αποκατασταση του δημοσιουπαλληλιστικου σιναφιου της,τι να λεμε και τι να συζηταμε...

Ψευτη Τσιπρα μισελληνα

Ο λαος δεν θα ξεχνα -ουτε σ 100 χρονια-τι σημσινει αριστερα!

Αλέκσης Τσίπρας

Ακριβώς έτσι! Πάλι τους αδειάζουν οι Ευρωπάιοι. Πάλι ρεζιλίκια.. Η γνωστή αριστερά.

Ελληνας

ΕΥΓΕ!ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.

Ο λαος δεν ξεχνα

Κανονικά όσοι εχουν ψηφίσει ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ θα επρεπε να ζητήσουν συγνώμη απο τον ελληνικό λαό για την οικονομική κριση, για την κοινωνική ανισότητα που δημιούργησαν ,για η διαφθορά στο κράτος, για το κομματικό κράτος που δημιούργησαν , για τα συμφέροντα που έφτιαξαν , τις σχέσεις καναλαρχών - πολιτικής , για τα ψεμματα που έλεγαν, για το άνοιγμα συνόρων το '93 κ την είσοδο εκατομμύριων Αλβανών που ΕΜΕΙΝΑΝ στην ελλαδα κ μας πήραν τος δουλειες ,για το ονομα των Σκοπίων που το παρέδωσαν στα Σκοπια κ μας το πήραν, για τα επίδοματα που κατήργησαν σε ανάπηρους, για το παραγκωνισμό σε διεθνές επιπεδο , αλλα πιο πολυ για τα οικονομικά σκάνδαλα που επηρέασαν όλον τον λαό.. Οχι τωρα,το 2009 με τα μνημόνια κ την κριση , αλλα για το χρηματιστήριο , που πήραν τα λεφτα του κοσμου και των ταμείων με το σημερινό αποτέλεσμα , κ γενικα ολα τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά ,στη Siemens,Ολυμπιάδα, κ αλλα πολλα.. Ενω οποιος κ αν κυβερνουσε τωρα, στο προσφυγικό τουλαχιςτον,δεν θα μπορούσε να κανει τιποτα αλλο. Για αυτο ο λαος δεν ξεχνα φίλοι μου ποιοι μας έφεραν εδώ .

εισαι

για γελια καθως ουτε ο Τσιπρας δεν θα υπερασπιζοταν την αποτελεσματικοτητα της μεχρι τωρα πολιτικης του,με τοσο θρασος..

Γιώργος

Είσαι με ατα καλά σου ! Για να μη πω τίποτα άλλο!Στην Ελλάδα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλώς κακώς ψήφιζαν 9 στους 10 Έλληνες και ο ένας ψήφιζε ΚΚΕ, Αλλά τώρα τα Συριζόσκυλα που τόσα χρόνια ήταν ΠΑΣΟΚ Κουρουμπλής, Τζάκρη , Μιχελογιαννάκης, κατσέλη και τα 3/4του υπουργικού συμβουλίου, ρίχνουν την ευθύνη σε όλους τους άλλους εκτος απο τον ευατό τους! ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΜΕ ΠΑΣΟΚ στα χειρότερά του!

Live your myth in tae kwon do

Είσαι κομματόσκυλο τύπου Καρανίκα ελπίζω να μην σε διορισουν κ να βρεις μια ΔΟΥΛΕΙΆ με 460 όπως όλοι μας. Εντάξει κομματόσκυλο?

Βασίλης Αντωνίου

Η καλύτερη απόδειξη ότι είναι κουκουρούκου όλοι τους. Αν κάτι λένε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο θα λένε το αντίθετο. Περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση της νεολαίας τους. ΟΕΟΕΟΕ που λέει και ο γιος μου

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

elas151

Οι δράστες, που φορούσαν κράνη από τα οποία δεν διακρίνονταν τα χαρακτηριστικά τους, κατάφεραν να εξουδετερώσουν το θύμα και να αρπάξουν το τσαντάκι που είχε μαζί του