Αλωνίζουν οι δουλέμποροι στο Αιγαίο: Μέχρι και στην Άνδρο έφθασαν οι μετανάστες

Αλωνίζουν οι δουλέμποροι στο Αιγαίο: Μέχρι και στην Άνδρο έφθασαν οι μετανάστες

Μια ομάδα 25 μεταναστών, ανάμεσά τους οκτώ γυναίκες και τρία παιδιά ταξίδευαν επί τρεις ημέρες στο Αιγαίο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί 

Αλωνίζουν οι δουλέμποροι στο Αιγαίο: Μέχρι και στην Άνδρο έφθασαν οι μετανάστες
Με ξέφραγο αμπέλι μοιάζει το Αιγαίο, καθώς λίγες ώρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, Τούρκοι δουλέμποροι έφθασαν μέχρι την Άνδρο όπου αποβίβασαν 25 μετανάστες.

Η επιχείρηση έγινε τα ξημερώματα σήμερα και οι μετανάστες εντοπίστηκαν από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι πληροφόρησαν την Αστυνομία και το Λιμενικό για την παρουσία τους. 

Στην έρευνα που ξεκίνησε αμέσως βρέθηκαν όλοι οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Σομαλικής καταγωγής. Όπως είπαν οι ίδιοι, ο Τούρκος δουλέμπορος τους άφησε στην παραλία στα Άχλα, λέγοντάς τους ότι εκεί είναι η πόλη, και τους έριξε στην θάλασσα να κολυμπήσουν τα τελευταία μέτρα, πριν εξαφανιστεί και πάλι μέσα στη νύχτα. 

Κλείσιμο
Οι μετανάστες θα παραμείνουν στο νησί και θα φιλοξενηθούν στο Παρθεναγωγείο Μεσαριάς, μέχρι να γίνει εξακρίβωση των στοιχείων τους και μετά θα μεταφερθούν στην Αθήνα. Οι 23 από αυτούς είναι Σομαλοί ενώ οι άλλοι δύο είναι Πακιστανοί, ενώ ανάμεσά τους είναι 8 γυναίκες και 3 παιδιά. Όπως υποστήριξαν πλήρωσαν 1.000 τουρκικές λίρες το άτομο στον Τούρκο δουλέμπορο και βρίσκονταν επί τρεις ημέρες στο Αιγαίο. 

Το περιστατικό πάντως έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το Λιμενικό, καθώς δείχνει την αποφασιστικότητα των Τούρκων δουλεμπόρων να συνεχίσουν να κάνουν το εμπόριο ψυχών στο Αιγαίο με κάθε τίμημα και κόντρα στις αποφάσεις των Βρυξελλών.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης