«Φύλλο και φτερό» κάνει τα συστήματα η ΕΛΑΣ για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ από την ομάδα του Plan B

«Φύλλο και φτερό» κάνει τα συστήματα η ΕΛΑΣ για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ από την ομάδα του Plan B

Αν και δεν υπάρχει εμφανές σημείο παραβίασης αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποιος με ειδικές γνώσεις στα ηλεκτρονικά θα μπορούσε να κάνει με αριστοτεχνικό τρόπο τη «δουλειά»

«Φύλλο και φτερό» κάνει τα συστήματα η ΕΛΑΣ για το «χακάρισμα» των ΑΦΜ από την ομάδα του Plan B
Αύριο Παρασκευή, αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο σύστημα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για το plan b του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα της συγκεκριμένης διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ θα είναι ενδελεχής και «πηγή» τόνισε στο ΘΕΜΑ πως μια πρώτη ματιά στα συστήματα δεν δείχνει εμφανές ίχνος παρέμβασης. Παρόλα αυτά κάποιος με ειδικές γνώσεις στα ηλεκτρονικά θα μπορούσε να κάνει με αριστοτεχνικό τρόπο τη «δουλειά» και επομένως απαιτείται εξονυχιστική έρευνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. 

Κλείσιμο
Αξίζει να επισημανθεί ότι η Αστυνομία ενεπλάκη στην υπόθεση μετά την αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε σχέδιο παραβίασης του software που περιέχει τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, ζήτησε από τον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η παραγγελία δόθηκε ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την ίδια υπόθεση, την οποία έχει διατάξει η Γενική Γραμματέας Εσόδων Αικατερίνη Σαβαϊδου και αναμένονται τα αποτελέσματά της. 

Για την υπόθεση του «Plan B» έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη τέσσερις μηνυτήριες αναφορές προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του εμπνευστή του, Γιάνη Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, μηνυτήρια αναφορά για τον «Plan B» κατέθεσαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος και Μιχάλης Καλαντζόπουλος καθώς και οι συνάδελφοί τους Αντώνης Βγόντζας και Κυριακή Σταμαδιάνου. 

Στον πρώην υπουργό καταλογίζονται τα εξής αδικήματα:
 
-Δόλος για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή της διενέργειας προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.


-Ως προς τα «plan B» ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα είναι αντιμέτωπος με το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών σύμφωνα με το νόμο νόμος 2472/1997.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης