Θρήνος για τους δύο νέους που χάθηκαν στον «πόλεμο» των βαρελότων

Θρήνος για τους δύο νέους που χάθηκαν στον «πόλεμο» των βαρελότων

Σοκάρει ο απίστευτος τρόπος που τα δυο παιδιά κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα, ενώ προσπαθούσαν να πετάξουν ένα αυτοσχέδιο βεγγαλικό για το Πάσχα - Συντετριμμένες οι οικογένειές τους 

Θρήνος για τους δύο νέους που χάθηκαν στον «πόλεμο» των βαρελότων
Θρήνος στην Άμφεια Μεσσηνίας για τον άδικο χαμό των δύο φίλων το απόγευμα της Μεγάλη Παρασκευής. 

Οι δύο φίλοι, ο 25χρονος Ι.Τ. και ο 23χρονος Β.Π. βρήκαν τραγικό θάνατο στην αυλή του σχολείου του χωριού από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο νεαροί έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο βαρελότο και το έδεσαν με ένα καλώδιο μήκους δέκα μέτρων με σκοπό να συνδέσουν την άλλη άκρη του με τους πόλους μίας μπαταρίας και να προκαλέσουν έκρηξη. Ενώ προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν την κατασκευή, το καλώδιο ήρθε σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ που βρίσκονται στο σημείο.

Τότε χιλιάδες βολτ πέρασαν μέσα από το καλώδιο και κεραυνοβόλησαν τον 23χρονο Β.Π. που το κρατούσε και τον πέταξαν αρκετά μετρά μακριά με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. 

Την ίδια στιγμή το ρεύμα χτύπησε και τον 25χρονο Ι.Τ. ο οποίος κρατούσε την μπαταρία. Ωστόσο, το ρεύμα εκείνον δεν τον σκότωσε ακαριαία, αλλά τον τραυμάτισε σοβαρά αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. 
Κλείσιμο

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε έγκαιρα, καθώς στον χώρο υπήρχαν και αλλά παιδιά, όμως ήταν αργά για τους δύο νέους, ο θάνατος των οποίων βύθισε το χωριό τους και την γύρω περιοχή στο πένθος. 

Καθώς πάνω από 20.000 V περνούν από τα εν λόγω καλώδια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Άνω Άμφειας Γιώργο Φαβατά, «θα μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο ακόμη και στα δύο μέτρα».

Ο Γιάννης Γεωργακίλας, υπάλληλος της ΔΕΗ, τη στιγμή της τραγωδίας έτυχε να περνάει από το σημείο. Ο ίδιος δήλωσε μιλώντας στο Mega: «Βλέποντας ο νεαρός το ρεύμα να χτυπά το φίλο του, τον αγκάλιασε για να τον τραβήξει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και τους δύο. Όταν έφτασα, πήρα μια σανίδα και έκανα στην άκρη το καλώδιο. Προσπάθησα να τους κάνω λίγες μαλάξεις, ενώ ένα άλλο παιδί τους έκανε τεχνητή αναπνοή. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο προσπαθήσαμε να τους επαναφέρουμε...». 

Τα δύο παιδιά κηδεύτηκαν ανήμερα Μεγάλο Σάββατο δίπλα-δίπλα, καθώς ήταν αχώριστοι φίλοι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης