Στο εδώλιο σήμερα Μιχαηλίδης και υιός για τις μίζες επί Άκη

Στο εδώλιο σήμερα Μιχαηλίδης και υιός για τις μίζες επί Άκη

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών

Στο εδώλιο σήμερα Μιχαηλίδης και υιός για τις μίζες επί Άκη
Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, η δεύτερη μεγάλη δίκη για μίζες κατά την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR – M1. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός, αλλά και η σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορούν παράνομες αμοιβές 10 εκατ. δολαρίων που διακινήθηκαν για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των TOR - M1.

Κλείσιμο
Οι αμοιβές είχαν ως τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο γιος του Μιχαηλίδη, Μιχάλης. Ο τελευταίος συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς το ποσό των 10 εκατ. φαίνεται ότι διακινήθηκε από υπεράκτια εταιρεία σε δικό του λογαριασμό στην Κύπρο, στον οποίο ήταν συνδικαιούχος ο πατέρας του.

Τον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε κατονομάσει άλλωστε στις καταθέσεις που είχε δώσει στο στάδιο της ανάκρισης ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που ξεκινάει.

Στις καταθέσεις του ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει υποστηρίξει ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος «μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα».

Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

Πάντως, από την πλευρά του ο πρώην υπουργός της Κύπρου, που παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης