«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός» ο Στέλιος Σταυρίδης

«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός» ο Στέλιος Σταυρίδης

Τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλειά του  εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός» ο Στέλιος Σταυρίδης
Έπειτα από δίμηνη μάχη με τον καρκίνο ο πρώην Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και ιδρυτής του Ομίλου Ideales Στέλιος Σταυρίδης άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Τετάρτη σε ηλικία 66 ετών. 

«Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας. Ανέλαβε με επιτυχία την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με την φιλία του», δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ένας απ' τους πλέον πετυχημένους και αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες της χώρας ο Στέλιος Σταυρίδης άφησε το στίγμα του στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Η απώλεια του θεωρείται σημαντική. Στο σύντομο πέρασμα του απ' το ΤΑΙΠΕΔ συνέβαλε σημαντικά στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.  
Κλείσιμο

Στην συμβολή του Στέλιου Σταυρίδη στην ενίσχυση του έργου του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρεται με δήλωση του και ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή την απώλεια του πρώην προέδρου του ταμείου.

«Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζω τα ολόψυχα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Στέλιου Σταυρίδη. Ο Στέλιος υπήρξε ένας άνθρωπος δημιουργικός, παράδειγμα ηθικής και αφοσίωσης στους στόχους του. Με τις ικανότητες, την εμπειρία και το δυναμισμό του, συνέβαλε ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ στην ενίσχυση του έργου του Ταμείου, συμμετέχοντας καθοριστικά στην ολοκλήρωση σημαντικών αποκρατικοποιήσεων», αναφέρει στην δήλωση του κ. Μανιατόπουλου.

«Ένας καλός φίλος, εξαιρετικός οικογενειάρχης και παρά τα γεγονότα πολύ καλός πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέλιος Σταυρίδης έφυγε. Καλό ταξίδι», έγραψε στο twitter o υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Στέλιος Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τη Σμύρνη.  Ήταν παντρεμένος με την Κεφαλονίτισσα Τζέλη Γασπαράτου και είχαν τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, τον Αλέξη και την Χριστίνα.

Ήταν διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά.

Στη διάρκεια της μακράς επαγγελματικής του πορείας κατείχε διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992), τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993), η ΕΥΔΑΠ, όπου ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Επιπλέον, ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν:

- Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

- Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

- Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες).

- Πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρώην μέλος του Δ.Σ.

- Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

- Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

- Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

- Πρώην Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

- Πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

- Αρθρογράφος της ΕΣΤΙΑΣ και άλλων εφημερίδων.

Δράση: Έντιμος και θαυμάσιος άνθρωπος

«Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν ένας θαυμάσιος και σπάνιος άνθρωπος. Απολύτως έντιμος, δημιουργικός, καλοπροαίρετος και καλής πίστης, ορμητικός και αποφασιστικός. Ακόμα και οι όποιες αδυναμίες του -που κάθε άνθρωπος διαθέτει- ήταν συνάρτηση των αρετών του», αναφέρει η Δράση σε συλλυπητήριο μήνυμά της.

«Προσέφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως πολιτικά ενεργός πολίτης», συμπληρώνει.

Το newmoney.gr έγραφε παλαιότερα για τον Στέλιο Σταυρίδη: 
 
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, από κάτω τον Στέλιο Σταυρίδη θα βρεις, αφού είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού business κι ένας ιδεολόγος - θεωρητικός της επιχειρηματικότητας. Ένας γνήσιος φιλελεύθερος που δεν διστάζει και να συγκρουστεί για τις απόψεις του, όπως για παράδειγμα όταν ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Δράσης στις εκλογές της 6ης Μάη (πρώτος στο επικρατείας) και on air διαφώνησε με τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί μάλιστα εξαιτίας αυτής της ιδεολογικής του προσήλωσης στη συρρίκνωση του Κράτους, είναι που λένε πως δεν γινόταν να υπάρξει καλύτερη επιλογή από τον κ. Σταυρίδη για τα ηνία του ΤΑΙΠΕΔ. 
Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν είναι ο συμβατικός businessman που μερικοί φαντάζονται.
 
Δεν πρόκειται να τον βρει κανείς να καπνίζει του πούρο του και να στρογγυλοκάθεται σε μια πανάκριβη πολυθρόνα μετρώντας τα λεφτά του. Είναι ένας ακτιβιστής της ίδιας της ζωής, ένας άνθρωπος με πάθος σε ό,τι αναλαμβάνει, ένας ταγός του χρήματος μεν με μεγάλη όμως αγάπη για αυτό που πολλές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση έχουν ξεχάσει. Τους εργαζόμενους του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η εταιρεία του, η γνωστή κατασκευάστρια πισινών Piscines Ideales επί σειρά ετών βραβεύεται κάθε χρόνο για το καλύτερο εργασιακό της περιβάλλον στον θεσμό Best workplaces.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης