Θ. Πελεγρίνης: Ας χαθεί το εξάμηνο, το θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο

Θ. Πελεγρίνης: Ας χαθεί το εξάμηνο, το θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης καταλόγισε υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας.

Μαϊάμι Χιτ... αέρος-αέρος
Θ. Πελεγρίνης: Ας χαθεί το εξάμηνο, το θέμα είναι να μη χαθεί το Πανεπιστήμιο

Μετά την απόφαση του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για νέα αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε «Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο, το θέμα όμως είναι να μην χαθεί το Πανεπιστήμιο»

Σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, o πρύτανης καταλόγισε υπερβολή στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το ζήτημα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων το υπουργείο Παιδείας.

Κλείσιμο

«Όταν έκανε την τιμή να με καλέσει στο υπουργείο, είπε ότι 1.700 πρέπει να φύγουν ... Έγινε κάποια αξιολόγηση για να κρίνει ότι πρέπει να φύγουν τόσοι; Τον κόσμο που πρέπει να δουλέψει στο πανεπιστήμιο, τον απομακρύνει. Είναι κατάφωρα κατά του Συντάγματος και κατά της λογικής. Και δηλώνω ότι και εγώ και η Σύγκλητος θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό και να ανταποκρίνεται στην αποστολή του, αλλά εκ των πραγμάτων κλείνει», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χαθεί ακόμη και το εξάμηνο, ο κ. Πελεγρίνης ήταν σαφής: «Πολύ πιθανόν... Αλλά για μένα, το μεγαλύτερο θέμα είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο και δεν υπερβάλλω. Τονίστηκε στην απόφαση της Συγκλήτου και από μένα και από άλλους να παραμείνει ανοικτό το πανεπιστήμιο. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι κλειστό».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης