Εκτός φυλακής βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κώστας Τζιωρτζιώτης μετά από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Συγγενείς οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους άσκησαν έφεση, ενώ οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη της μπισκοτοβιομηχανίας αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως η εταιρεία θα σταθεί αρωγός «στα παιδιά και στις οικογένειες των θυμάτων για πάντα».
«Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από την αποφράδα ημέρα, που έχασαν την ζωή τους 5 εργαζόμενες της βιομηχανίας “Βιολάντα” από έκρηξη, που προκλήθηκε από υπόγεια διαρροή προπανίου. Μήνες ψυχικής οδύνης για τις οικογένειες των θυμάτων, μήνες αγωνίας των 350 εργαζόμενων για τις θέσεις εργασίας τους, μήνες δυστυχίας για τον Κωνσταντίνο Τζιωρτζιωτη γιατί οι γυναίκες που χάθηκαν με τραγικό τρόπο ήσαν φίλες, συντοπίτισσες, δικοί του άνθρωποι», αναφέρουν οι πληρεξούσιοι δικηγόρου του ιδιοκτήτη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Γιώργος Παναγιώτου.
«Οι γυναίκες αυτές δυστυχώς δεν θα επανέλθουν, η εταιρεία όμως θα είναι αρωγός στα παιδιά και στις οικογένειες των θυμάτων για πάντα, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, τιμώντας εμπράκτως τη μνήμη τους», καταλήγει η ανακοίνωση.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.