Νησιά: Μοτοσικλετιστές – διασώστες του ΕΚΑΒ «μηδενίζουν» τους χρόνους αναμονής στα επείγοντα
Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, οι μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ δίνουν «ανάσα» στο δύσκολο έργο της διάσωσης σε νησιά του Αιγαίου και Χαλκιδική
Μαρία-Νίκη Γεωργαντά
Πριν λίγες ημέρες ημέρες το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για περιστατικό παρ’ολίγον πνιγμού στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Η άμεση ανταπόκριση από διασώστη – μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να μεταφερθεί άμεσα σε υγειονομική δομή και να σωθεί η ζωή της. Εάν το ίδιο περιστατικό συνέβαινε ένα καλοκαίρι προηγούμενων ετών, η έκβαση πιθανόν να μην ήταν θετική, εξαιτίας ελλείψεων και καθυστερήσεων στους χρόνους διακομιδής από τα ασθενοφόρα σε προορισμούς με υψηλή τουριστική κίνηση.
Το ΕΚΑΒ επιδιώκει την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη σε προνοσοκομειακή φροντίδα των νησιών, της Χαλκιδικής η οποία κάθε καλοκαίρι «βουλιάζει» από επισκέπτες, καθώς και άλλων δημοφιλών για διακοπές προορισμών. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η μετακίνηση διασωστών – μοτοσικλετιστών από το ΕΚΑΒ της Αθήνας προς τουριστικές περιοχές – μια πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου – μειώνει τους χρόνους ανταπόκρισης, προσφέροντας πραγματική βοήθεια στις αυξημένες ανάγκες.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Η ProCredit Bank προσφέρει στις επιχειρήσεις πραγματική οικονομική ανάσα και την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια για μια ουσιαστική και μακροχρόνια συνεργασία.