Χίος: Κρατούσε φυλακισμένα άγρια πτηνά στο σπίτι του

Χίος: Κρατούσε φυλακισμένα άγρια πτηνά στο σπίτι του

Oι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα για παράνομη οπλοκατοχή βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά σε έναν... ζωολογικό κήπο

crow_cage_arxeio
Έρευνα για παράνομη οπλοκατοχή έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στο σπίτι ενός Έλληνα στη Χίο, αλλά βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά σε έναν... ζωολογικό κήπο στον οποίο κρατούσε σε καθεστώς αιχμαλωσίας μέσα σε κλουβιά, όχι ένα και δυο, αλλά συνολικά 18 άγρια πτηνά!

Κατά την διάρκεια της έρευνας που έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, βρέθηκε στο σπίτι του δράστη ένα περίστροφο που κατείχε χωρίς τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία, κατασχέθηκε και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση. Όμως, στη συνέχεια κλήθηκε η Δασική υπηρεσία για να εξετάσει τα πουλιά που βρίσκονταν μέσα στα κλουβιά και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για είδη που θα έπρεπε να βρίσκονται ελεύθερα στη φύση.

Έτσι, τα 18 πτηνά κατασχέθηκαν και πρόκειται να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων για τα όπλα και την διατήρηση της άγριας ορνιθοπανίδας, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

*Φωτογραφία αρχείου


Ειδήσεις σήμερα:

Η κατάρα της Θεσσαλονίκης: Οι προσφυγές εκτροχίασαν όλα τα έργα

Ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference - Πάρτι από Τουρκία μέχρι Πασαλιμάνι και η επόμενη αντίπαλος

Ο Τζέιμς Καφετζής εγκατέλειψε τη μονομαχία στον έναν κρίκο και αποχώρησε από το Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης