Στέφανος Μάνος: Προτείνει μείωση μισθών 30% για καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις όσο διαρκούν οι καταλήψεις

Στέφανος Μάνος: Προτείνει μείωση μισθών 30% για καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις όσο διαρκούν οι καταλήψεις

Ο πρώην υπουργός προτείνει και αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες - Στα μεν ΑΕΙ τη διαγραφή των καταληψιών, στα δε Λύκεια την επανάληψη του έτους

stefanos-manos
Μια διαφορετική «ποινή» για τους καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις για όσο διάστημα είναι σε κατάληψη τα σχολεία ή τα ΑΕΙ στα οποία εργάζονται ή διευθύνουν πρότεινε ο πρωήν υπουργός Στέφανος Μάνος.

Όπως περιγράφει σε ανάρτησή του στο Twitter για αυτούς τους δημόσιους λειτουργούς προτείνει μείωση μισθών 30% για όσο διάστημα υπάρχουν καταλήψεις.

«Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον Ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα Λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη» γράφει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μάνος.


Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου

«Δικαίωμα κάθε πολίτη είναι να διαφωνεί με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το κρατικό μονοπώλιο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Να διαφωνήσει όσο θέλει χωρίς όμως να παρεμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης. Χωρίς καταλήψεις δημόσιων χώρων, χωρίς προπηλακισμούς όσων έχουν αντίθετη γνώμη.

Οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών είναι κατά τη γνώμη μου ασυγχώρητες και θα έπρεπε να επισύρουν αυτόματες συνέπειες για τους καταληψίες. Στα μεν ΑΕΙ τη διαγραφή των καταληψιών, στα δε Λύκεια την επανάληψη του έτους.

Ευθύνη για τη μη εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ έχουν και οι Πρυτάνεις, οι Κοσμήτορες και οι διευθυντές των Λυκείων. Θα ήθελα, για όσο διαρκεί η κατάληψη των σχολών, να περικόπτεται κατά 30% η μισθοδοσία τους. Οι κ. καθηγητές, διευθυντές, κοσμήτορες και πρυτάνεις αμείβονται από τον Ελληνικό λαό για να λειτουργούν σωστά τα ΑΕΙ και τα Λύκεια και όχι να τελούν υπό κατάληψη».

Ειδήσεις σήμερα:

«Έδιναν 200 ευρώ στον Hayate για να μας χτυπάει» - Μιλούν θύματα του YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ

Στο εδώλιο ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου για τον βιασμό δύο γυναικών - Σοκάρουν οι περιγραφές στο βούλευμα

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρίγκιπα Χάρι και αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης