Ο νέος χάρτης των πανεπιστημιακών σχολών υπό κατάληψη - Νέο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών την Πέμπτη

Ο νέος χάρτης των πανεπιστημιακών σχολών υπό κατάληψη - Νέο συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών την Πέμπτη

Η ομαλότητα στα Πανεπιστήμια περνά μέσα από τις διαδικτυακές εξετάσεις - Νέος Πρύτανης εκλέγεται σήμερα στο ΑΠΘ

panteio-katalipsi
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, καθώς την ώρα που σήμερα παρουσιάζεται το πολυαναμενόμενο Σχέδιο Νόμου για τα Δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και τα Μη Κερδοσκοπικά Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, συνεχίζονται σε πολλές σχολές οι καταλήψεις με μεγάλο αριθμό αυτών να έχουν υιοθετήσει τη λύση των διαδικτυακών εξετάσεων, ύστερα από τις σχετικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Περίπου 150 είναι οι σχολές που συνεχίζουν έως τις 13/2 τις καταλήψεις και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια ενώ δεν λείπουν και οι φωνές καθηγητών, οι οποίοι αντιδρούν στις τηλε-εξετάσεις ενώ στο ΑΠΘ αναμένεται η εκλογή νέου Πρύτανη.

Το ΑΠΘ

Νέα κατάληψη αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έως τις 13/2. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αποφασιστεί η λήξη της κατάληψης και η σχολή λειτούργησε κανονικά. Ύστερα από τη χθεσινή απόφαση, η Νομική ΑΠΘ κλείνει και πάλι. Στην ψηφοφορία ήταν παρόντες 196 και υπέρ της κατάληψης οι 150. Σήμερα, 7/2, οι καθηγητές αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για το μέλλον της εξεταστικής. Νέα γενική συνέλευση προγραμματίζεται για την ερχόμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, διεκδικώντας την επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα και όχι σε εκείνη με «δόσεις».

Η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής ΑΠΘ, δεν νοούμαστε, σε καμία περίπτωση, να εισάγουμε και με δική μας ευθύνη τους συμφοιτητές μας σε έναν φαύλο κύκλο εβδομαδιαίων οκτάωρων ΓΣ με διακύβευμα το να είναι ανοιχτή η σχολή απλώς για 6 ημέρες και την 7η να συγκαλείται ξανά και ξανά νέα ΓΣ. Ένα διακύβευμα που κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται αν σήμερα ξύπνησε όντως στο 2024 και όντως ως φοιτητής ενός Πανεπιστημίου του σύγχρονου, δυτικού κόσμου. Τα πεπραγμένα τους και η ιστορική τους ασέβεια προς την πιο μαζική απόφαση ΓΣ του Συλλόγου μας (Δευτέρα 29/01 με 666 ψηφίσαντες) καταδεικνύουν, δυστυχώς, την ξεκάθαρη, πλέον, πρόθεσή τους να αγνοήσουν επιδεικτικά οτιδήποτε δεν τους συμφέρει. Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, πως ακόμα κι αν σήμερα καταψηφιζόταν η κατάληψη, θα συγκαλούσαν νέα ΓΣ ένα πενθήμερο μετά. Κοινώς σου λένε «θα ψηφίζετε όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να βγει αυτό που θέλουμε»… Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι η κατάληψη διαρκεί μια εβδομάδα και έπειτα συγκαλείται νέα ΓΣ για την παράτασή της, ενώ το αίτημά μας ήταν η οριστική λήξη των καταλήψεων: ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το αίτημά μας θα ήταν η οριστική λήξη των καταλήψεων και η επιστροφή στην ακαδημαϊκή ομαλότητα. Δεν ζητούμε ακαδημαϊκή ομαλότητα με «δόσεις» και να παλεύουμε βδομάδα προς βδομάδα για το αυτονόητο δικαίωμά μας στη μόρφωση και το δικαίωμα να εξεταστούμε κανονικά σε όλα μας τα μαθήματα. Απαιτήσαμε και εξακολουθούμε να απαιτούμε οριστική λήξη των καταλήψεων, οριστικό τέλος του παραλογισμού».

Να σημειωθεί ότι ο Κοσμήτορας της Νομικής ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης, δήλωσε χθες πως «Η σχολή βρίσκεται μπροστά στη θλιβερή ανακατάληψή της ωσάν να πληρώνει το τίμημα της μαζικής κινητοποίησης των φοιτητών της, που έληξαν την κατάληψη πριν από μία εβδομάδα. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, εάν συνεχίσουν αυτά τα φαινόμενα, θα έχει την τύχη του δημόσιου σχολείου, εφόσον δημιουργηθούν στη χώρα ανταγωνιστικά, ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Κλείσιμο
Τέλος, στο ΑΠΘ, ο αναβρασμός σε ό,τι αφορά την εκλογή Πρύτανη, λήγει σήμερα, καθώς ύστερα και από τη χθεσινή, άκαρπη δεύτερη συνεδρίαση του ενδεκαμελούς Συμβουλίου Διοίκησης, είναι προγραμματισμένη η τρίτη και τελευταία συνεδρίαση, από την οποία θα προκύψει οπωσδήποτε Πρύτανης. Επικρατέστερος υποψήφιος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι ο δρ Χαράλαμπος Φείδας, ο οποίος συγκέντρωσε χθες 6 ψήφους – δεν εξελέγη, επειδή έπρεπε να έχει συγκεντρώσει 7 ψήφους. Για να εκλεγεί σήμερα, η διαδικασία προβλέπει να συγκεντρώσει 6 ψήφους.

Το ΕΚΠΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών μέχρι τις 13/2, με βάση την απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης των φοιτητικών συλλόγων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με τη διεξαγωγή διαδικτυακών εξετάσεων σε ό,τι αφορά την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών ενώ αμφισβητούν και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Όπως υποστηρίζουν, «οι διαθέσιμες τεχνικές επιλογές δεν λαμβάνουν υπόψη τον αξιόλογο αριθμό φοιτητριών και φοιτητών που δεν έχουν κατάλληλη υποδομή για να εξεταστούν διαδικτυακά. Επίσης, βασίζονται σε οικιακές/ιδιωτικές συνδέσεις των μελών ΔΕΠ και όχι σε δημόσιες υποδομές τις οποίες είναι υποχρεωμένο να παρέχει το κάθε πανεπιστήμιο». Παράλληλα, καλούν τους συναδέλφους τους να ‘αναλάβουν την ευθύνη των τμημάτων τους: «Ο κάθε διδάσκων είναι ακαδημαϊκά και νομικά υπεύθυνος για τη διδασκαλία και την εξέταση των μαθημάτων. Αόριστες διαβεβαιώσεις «ελαστικότητας», που δίδονται φυσικά μόνο προφορικά και δεν θα επιβεβαιωθούν από κανέναν, δεν κατοχυρώνουν τους διδάσκοντες απέναντι στον νόμο και δεν τιμούν το αρχαιότερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Ως εκ τούτου καλούμε τους προέδρους των Τμημάτων της Σχολής μας να συγκαλέσουν άμεσα συνελεύσεις τμημάτων, όχι για να ανακοινώσουν ειλημμένες αποφάσεις, αλλά προκειμένου να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα της ακεραιότητας/αδιάβλητου των εξετάσεων και να εκφραστεί η βούληση των μελών τους. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν καθορίζεται από ερμηνευτικές εγκυκλίους του Υπουργείου, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν έχουν ισχύ νόμου, ούτε από αποφάσεις διοικητικών οργάνων που απλά υιοθετούν τις ανωτέρω εγκυκλίους στη λογική του «τί άλλο μπορούμε να κάνουμε… ». Αναρωτιόμαστε, ποιοι πραγματικά επιζητούν τα ανοιχτά, ζωντανά, δημοκρατικά πανεπιστήμια με ακαδημαϊκά εχέγγυα; Σίγουρα, όχι όσοι αμέριμνα υιοθετούν τις εξ αποστάσεως διαδικασίες ως πανάκεια για κάθε περίπτωση και για όσο χρειαστεί», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Με τις καταλήψεις να συνεχίζονται, στο ΕΚΠΑ έχουν ξεκινήσει οι διαδικτυακές εξετάσεις στις περισσότερες σχολές ή έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα της εξεταστικής. Η Νομική και η Ιατρική έχουν ήδη αρχίσει τις εξετάσεις. Πρόγραμμα αναμένεται άμεσα από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, τη Φιλοσοφική, τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών όπως και το ΤΕΑΠΗ του Παιδαγωγικού, με το ΠΤΔΕ να έχει ήδη αναρτήσει το δικό του πρόγραμμα. Από την πλευρά της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΠΟΣΔΕΠ: «Λόγω της απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, οι εξ αποστάσεως εξετάσεις της ημέρας αυτής μεταφέρονται την Τρίτη 27/2/2024 διατηρώντας τις ώρες του αρχικού προγραμματισμού».

Υπενθυμίζεται, ότι στο ΕΚΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει, συγκροτήθηκε Επιτροπή υποστήριξης, η οποία αποτελείται από Αντιπρυτάνεις, Κοσμήτορες και τεχνικούς.

Το Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ)

Ενώ οι καταλήψεις να συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, στο ΕΜΠ δεν θα γίνουν διαδικτυακές εξετάσεις παρά σε ελάχιστα μαθήματα, όπου οι διδάσκοντες κρίνουν ότι μπορεί να διασφαλιστεί το αδιάβλητο, μέσα στην εβδομάδα 5-11/2 εν όψει έναρξης του εαρινού εξαμήνου στις 12/2. Ανακοινώθηκαν προγράμματα εξετάσεων στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, τη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών-Μηχανικών Γεωπληροφορικής, τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) και τη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων κυμαίνεται στο 10-20% του συνόλου των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου. Η Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών δεν ανακοίνωσε πρόγραμμα εξετάσεων αλλά, σύμφωνα με ανακοίνωση του κοσμήτορα της Σχολής, οι διδάσκοντες θα ενημερώσουν με email τους εγγεγραμμένους φοιτητές στα λίγα μαθήματα που θα εξεταστούν. Οι Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα διενεργήσουν διαδικτυακές εξετάσεις.

Πού συνεχίζονται οι καταλήψεις - Πού έληξαν

Υπέρ της συνέχισης της κατάληψης έως τις 13/2 ψήφισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Παντείου Πανεπιστημίου στη γενική συνέλευση. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν 575 και ‘ναι’ ψήφισαν οι 515. Σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει η Σύγκλητος προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη της εξεταστικής. Το ΠΑΠΕΙ και το ΟΠΑ θα τελούν υπό κατάληψη μέχρι την άλλη Δευτέρα 12/02 και Τρίτη 13/02 αντίστοιχα.

Ειδικότερα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) οι διαδικτυακές εξετάσεις όλων των τμημάτων, που τελούν υπό κατάληψη, ξεκινούν σήμερα, 7/2. Τα προγράμματα των τηλε-εξετάσεων για όλα τα μαθήματα έχουν ήδη αναρτηθεί ενώ το ΟΠΑ έχει εκδώσει και αναλυτικό οδηγό για τους φοιτητές, που θα συμμετάσχουν.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι διαδικτυακές εξετάσεις έχουν ξεκινήσει στα τμήματα, που τελούν υπό κατάληψη ενώ σε όσα δεν συμμετέχουν στις καταλήψεις, οι εξετάσεις γίνονται με φυσική παρουσία. Το ίδιο ισχύει και για τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τελούν υπό κατάληψη.

Σε διαδικτυακές εξετάσεις αποφάσισε να προχωρήσει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου δεν είναι εφικτή η δια ζώσης διεξαγωγή τους λόγω καταλήψεων, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα τόσο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όσο και για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας. Συγκροτείται Επιτροπή Υποστήριξης Εξ Αποστάσεως Εξετάσεων και τα Τμήματα θα διαμορφώσουν άμεσα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα εξετάσεων (χωρίς παράταση του εξαμήνου, όπως αυτό ορίζεται στα ήδη εγκεκριμένα ακαδημαϊκά ημερολόγιά τους).

Επίσης, μέχρι τις 13/2 συνεχίζεται η κατάληψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης ενώ έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεδομένης της συνέχισης της κατάληψης σε δύο Τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Σύγκλητος αποφάσισε να προχωρήσει σε διαδικτυακές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστημίου, αφού διαπίστωσε ότι σε δύο Τμήματα του Ιδρύματος διαμορφώνονται έκτακτες συνθήκες με αδυναμία πρόσβασης στις υποδομές τους και δεν είναι εφικτή η διά ζώσης παρουσία των συντελεστών της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων περιόδου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τα εξής: 1. Στις ανωτέρω περιπτώσεις Τμημάτων και μαθημάτων τους, που η προγραμματισμένη βάσει της κείμενης νομοθεσίας διά ζώσης υλοποίηση της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου δεν είναι εφικτή, η διενέργεια εξετάσεων για όσο χρόνο συντρέχουν οι έκτακτες συνθήκες και το πολύ έως την λήξη της εξεταστικής περιόδου, δύναται να πραγματοποιηθεί και με μεθόδους εξ αποστάσεως εξέτασης/αξιολόγησης. 2. Τα ανωτέρω ισχύουν και για όποια άλλα ακαδημαϊκά Τμήματα αντιμετωπίσουν τυχόν αντίστοιχες έκτακτες συνθήκες. Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης εξαιρούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μαθήματα για τα οποία, λόγω της φύσης τους, δεν δύναται να γίνει χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και εμπεριέχουν πρακτική-εργαστηριακή εξάσκηση των φοιτητών, για δε τη διεξαγωγή εξετάσεων απαιτείται η συμμετοχή των φοιτητών και φοιτητριών με φυσική παρουσία.Επιπροσθέτως, η Σύγκλητος όρισε ως ημερομηνία έναρξης της διδασκαλίας των μαθημάτων εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 για όλα τα προγράμματα σπουδών όλων των κύκλων τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, χωρίς περαιτέρω μεταβολή του ακαδημαϊκού ημερολογίου».

Στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης, η κατάληψη έληξε ύστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης. Στην ψηφοφορία, 150 άτομα ψήφισαν κατά της κατάληψης, 142 υπέρ ενώ υπήρχαν και 9 λευκά. Σήμερα, οι φοιτητές της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης επανέρχονται στην κανονικότητα, με τις εξετάσεις να διεξάγονται διά ζώσης.

Η λίστα των σχολών 

Ακολουθεί η λίστα με τις σχολές, που τελούν υπό κατάληψη αλλά και εκείνων, στις οποίες έληξαν. Ανανεώνεται με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, που συνεδριάζουν σε εβδομαδιαία βάση.

Αθήνα

  • Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ – κατάληψη έως 13/2
  • Νομική Σχολή ΕΚΠΑ – αναμονή νέας Γ.Σ.
  • Ιατρική ΕΚΠΑ – κατάληψη έως 13/2
  • Βιολογικό - αναμονή
  • Οικονομικό ΕΚΠΑ – κατάληψη έως 12/2
  • Φυσικό – αναμονή
  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ – αναμονή
  • ΠΤΔΕ – αναμονή
  • Μαθηματικό – αναμονή
  • Χημικό - αναμονή
  • Νοσηλευτική - αναμονή
  • Πολιτικό ΕΚΠΑ – κατάληψη έως 12/2
  • ΤΕΑΠΗ – κατάληψη έως 12/2
  • ΕΜΜΕ - αναμονή
  • ΙΦΕ – αναμονή
  • Γεωλογικό – αναμονή
  • Τουρκικών Σπουδών - αναμονή


ΠΑΔΑ
  • ΣΔΟΚΕ– κατάληψη έως 13/2
  • ΣΕΤΠ – κατάληψη έως 13/2
  • ΣΜΗΧ– αναμονή
  • ΣΕΤ – κατάληψη έως 12/2
  • ΣΕΥΠ – κατάληψη


ΕΜΠ
  • ΣΕΜΦΕ– κατάληψη έως 13/2
  • Μηχανολόγων Μηχανικών – αναμονή
  • Πολιτικών Μηχανικών– αναμονή
  • Τοπογράφων – αναμονή
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – αναμονή
  • Χημικών Μηχανικών– αναμονή
  • ΗΜΜΥ – κατάληψη έως 13/2
  • Ναυπηγών – αναμονή
  • Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών – αναμονή
ΑΣΟΕΕ – κατάληψη έως 13/2

Πάντειο Πανεπιστήμιο – κατάληψη έως 13/2

Πανεπιστήμιο Πειραιά – κατάληψη

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο – αναμονή

Θεσσαλονίκη
  • Νομική –κατάληψη μέχρι 13/2
  • Ιατρικής - ανοιχτή σχολή
  • Αρχιτεκτονική – κατάληψη έως 13/2
  • Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών – αναμονή
  • Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικού – αναμονή
  • Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – αναμονή
  • Γαλλικής φιλολογίας – αναμονή
  • Γερμανικής φιλολογίας – αναμονή
  • Ιταλικό – αναμονή
  • ΤΕΦΑΑ – αναμονή
  • Ιστορικό & Αρχαιολογικό – κατάληψη έως 12/2
  • Πληροφορική - κατάληψη έως 12/2
  • Ψυχολογία – αναμονή
  • Πολιτικών Μηχανικών - αναμονή
  • Χημικό - αναμονή
  • Γεωπονίας – αναμονή
  • Δασολογίας - αναμονή
  • Φαρμακευτικής – κατάληψη
  • ΗΜΜΥ – αναμονή
  • Πολιτικοί Μηχανικοί – αναμονή
  • Τοπογράφων – αναμονή
  • Χημικοί Μηχανικοί – κατάληψη έως 13/2
  • Πολιτικές Επιστήμες – κατάληψη
  • Οικονομικές Επιστήμες - αναμονή
  • Χημικό – αναμονή
  • Βιολογικό – αναμονή
  • Φιλολογίας – κατάληψη έως 13/2
  • Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ - αναμονή
  • Χωροταξίας – αναμονή
  • Γεωλογίας – κατάληψη έως 12/2
  • Κτηνιατρικής - αναμονή
  • ΠΤΔΕ – κατάληψη έως 8/2
  • ΤΕΠΑΕ – αναμονή
  • Εικαστικού – αναμονή
  • Κινηματογράφου – αναμονή
  • Φυσικό – αναμονή
  • Μαθηματικό – κατάληψη


ΠΑΜΑΚ – κατάληψη έως 7/2, αναμονή

ΔΙΠΑΕ
  • ΣΜΗ – κατάληψη
  • ΣΕΥ – αναμονή
Πάτρα
  • Πολιτικών Μηχανικών - αναμονή
  • Φυσικό – κατάληψη έως 13/2
  • Θεατρικών Σπουδών – κατάληψη έως 13/2
  • Χημικών Μηχανικών – αναμονή
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – αναμονή
  • Χημικών – αναμονή
  • Ιστορικό Αρχαιολογικό – αναμονή
  • Ιατρική – αναμονή
  • Πολιτικών Μηχανικών – αναμονή
  • Μηχανολόγων Μηχανικών – αναμονή
  • Βιολογικό – αναμονή
  • Γεωλογικό – κατάληψη έως 13/2
  • ΤΕΠΕΚΕ - αναμονή
  • ΗΜΜΥ – κατάληψη έως 13/2
  • Αρχιτεκτονική – κατάληψη έως 13/2
  • CEID – αναμονή
  • ΤΕΕΑΠΗ – αναμονή
  • Μαθηματικό – αναμονή
  • ΤΕΠΕΚΕ – αναμονή


Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
  • Σχολή Καλών Τεχνών – αναμονή
  • Μηχανικών – αναμονή
  • Ψηφιακών Συστημάτων (Σπάρτη) - αναμονή
Πολυτεχνείο Κρήτης – κατάληψη έως 13/2

Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Ψυχολογία – αναμονή
  • Φιλοσοφική – κατάληψη έως 12/2
  • Μαθηματικό – αναμονή
  • Βιολογικό – Κατάληψη έως 12/2
  • Ιατρική - αναμονή
  • CSD – αναμονή
  • ΣΕΥ – αναμονή
  • Κοινωνιολογία – αναμονή
  • ΠΤΠΕ – αναμονή
  • Φυσικό – αναμονή
  • Γεωπονικό – αναμονή
  • ΠΤΔΕ – αναμονή
  • Φιλοσοφίας – αναμονή
  • Μηχανικών - αναμονή


ΕΛΜΕΠΑ
Μηχανικών - αναμονή

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • ΗΜΜΥ – αναμονή
  • Αρχιτεκτόνων Μηχανικών – αναμονή
  • Μηχανολόγων Μηχανικών – αναμονή
  • Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων – αναμονή
  • Μηχανολόγοι – αναμονή
  • Ιατρικής – κατάληψη έως 11/2
  • Χωροταξίας – αναμονή
  • Γλωσσικών – αναμονή
  • Ηλεκτρολόγων – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • ΙΑΚΑ – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • Γεωπονικό – αναμονή
  • Αρχιτεκτονική – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • Πολιτικοί Μηχανικοί – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • Ειδικής Αγωγής – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • ΠΤΔΕ – κατάληψη έως 7/2, αναμονή
  • Διαιτολογίας και Διατροφολογίας – κατάληψη έως 9/2
Κομοτηνή- Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη

  • Νομική Κομοτηνής – κατάληψη
  • ΤΕΦΑΑ - αναμονή
  • Ιατρική – αναμονή
  • Πολυτεχνείο Ξάνθης – κατάληψη έως 12/2
  • ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης - αναμονή


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ψυχολογίας - αναμονή

Ιωάννινα
  • Ιστορικό & Αρχαιολογικό - αναμονή
  • Νηπιαγωγών - αναμονή
  • ΠΤΔΕ – αναμονή
  • Φιλοσοφίας – αναμονή
  • Αρχιτεκτονική - αναμονή
  • Ιατρικής – κατάληψη έως 13/2
  • Μαθηματικό – αναμονή
  • Φυσικό – αναμονή
  • Χημικό – αναμονή
  • Μηχανικών Επιστήμης Υλικών – αναμονή
  • Καλών Τεχνών – αναμονή


Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων – κατάληψη έως 12/2

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Μουσικών Σπουδών - αναμονή

(Πηγή: Φοιτητικά Νέα)

Ειδήσεις σήμερα:

«Έδιναν 200 ευρώ στον Hayate για να μας χτυπάει» - Μιλούν θύματα του YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ

Αλλάζουν όλα με τις «προκάτ» δηλώσεις ΦΠΑ - Πώς θα ελέγχονται οι διαφορές

Ο βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρίγκιπα Χάρι και αποσύρθηκε στην εξοχική του κατοικία - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης