Δολοφονία καρδιολόγου στην Κρήτη: Εκτός φυλακής η 43χρονη

Δολοφονία καρδιολόγου στην Κρήτη: Εκτός φυλακής η 43χρονη

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο «έσπασε» τα ισόβια στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

siteia_arthrou
Εκτός φυλακής βρίσκεται η 43χρονη σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη η οποία έχει καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε κάθειρξη 15 ετών για συνέργεια στην πράξη της ανθρωποκτονίας του συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2017.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 43χρονη, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της: Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Εντούτοις, τον περασμένο Νοέμβριο, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο). Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό της βουλγαρικής αστυνομίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα: Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη (συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 1.800 ευρώ για παραβάσεις περί όπλων) και θα παραμείνει στη φυλακή.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με τη 43χρονη από τη Βουλγαρία και την έκρινε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβάλλοντάς της τελικά ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του στο neakriti.gr, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 43χρονης, Διονύσης Βέρρας ανέφερε για την εντολέα του ότι «η Δικαιοσύνη υπήρξε μεγαλόψυχη κι επιεικής μαζί της. Ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο παιδί της. Στο χέρι της είναι να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης που της επέδειξε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που την αποφυλάκισε».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα για τα βρεφικά γάλατα και μέτρα για «καθαρές τιμές» στη μάχη κατά της ακρίβειας

Οι εκτελεστές του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο ήταν εισαγόμενοι Βαλκάνιοι, εκτιμά ο Καλλιακμάνης


Θλίψη για την 38χρονη Γεωργία που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφός της, Νίκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης