Θεσσαλονίκη: «Σα να ζούμε μια ταινία θρίλερ χωρίς τέλος» - Την τιμωρία του 27χρονου περιμένουν οι γονείς της Έμμας

Θεσσαλονίκη: «Σα να ζούμε μια ταινία θρίλερ χωρίς τέλος» - Την τιμωρία του 27χρονου περιμένουν οι γονείς της Έμμας

Η δίκη του 27χρονου που χτύπησε με το αυτοκίνητό του και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια πέρσι στη Θεσσαλονίκη διακόπηκε για αύριο - Επιμένει για την ευθύνη και της 20χρονης συνδηγού η οικογένεια της Έμμας

emma_goneis4
«Ένας χρόνος χωρίς την Εμμα είναι εφιάλτης. Είναι σα να ζούμε μια ταινία θρίλερ χωρίς να έχει τέλος», ανέφερε η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο του 2022, όταν ένας 27χρονος την παρέσυρε με το όχημά του και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ξεκίνησε σήμερα και διακόπηκε για αύριο, Τετάρτη, με τον 27χρονο να υποβάλει αίτημα αναβολής λόγω κωλύματος του συνηγόρου του να παραστεί στο δικαστήριο, ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Μετά τον διορισμό νέας συνηγόρου, η δίκη διακόπηκε για αύριο προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία.

Οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίοι μετά το θάνατό της δώρισαν τα όργανά της, έπειτα από τη διακοπή της δίκης τόνισαν ότι περιμένουν από το δικαστήριο την παραδειγματική τιμωρία του 27χρονου κατηγορούμενου.«Από το δικαστήριο περιμένουμε να τιμωρηθεί αυστηρά. Με αυτό που έχει κάνει καμία ποινή δε μπορεί να μας δικαιώσει», ανέφερε η μητέρα της Εμμας. Η ίδια επανέλαβε ότι θα πρέπει να δικαστεί και η 20χρονη συνοδηγός, η οποία συνελήφθη αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και την εγκατάλειψη.

«Εύχομαι να υπάρξει δικαιοσύνη και τιμωρία. Για άλλη μια φορά θα ξαναπώ ότι στο αμάξι δεν ήταν μόνο ένας, ήταν δύο. Ο οδηγός και η ηθική αυτουργός που αυτή τη στιγμή προφυλάσσεται για κάποιους λόγους», είπε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Κλείσιμο
emma_goneis


«Πέρασε ένας χρόνος. Το παιδί μας δε γυρίζει πίσω και κανένα δικαστήριο δε μπορεί να μας το φέρει. Πρέπει όμως να τιμωρηθεί αυτός για το κακό που έχει κάνει και αυστηρά για παραδειγματισμό, για να συμμορφωθούν, γιατί έξω κυκλοφορούν κι άλλοι. Κινδυνεύει και το άλλο παιδί, κινδυνεύουν και τα δικά σας», ανέφερε ο πατέρας της Εμμας.

Ο δικηγόρος Νίκος Ρουσσόπουλος που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης 21χρονης ανέφερε ότι η οικογένεια δεν θα αρκεστεί μόνο στην παραδειγματική τιμωρία του δράστη, αλλά η έρευνα θα συνεχιστεί «για να αποδείξουμε τη συμμετοχή και τρίτου προσώπου».Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε στις 22 Νοεμβρίου του 2022, όταν τα ξημερώματα η φοιτήτρια του ΑΠΘ διέσχιζε την οδό Εγνατία και παρασύρθηκε από το όχημα πού οδηγούσε ο 27χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος στη συνέχεια την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέληξε μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του Παπαγεωργίου.

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη και είναι προσωρινά κρατούμενος από τις 28 Νοεμβρίου του 2022, κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς άδεια. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και την εγκατάλειψη η 20χρονη συνοδηγός του.

emma_goneis_2


Το βούλευμα

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το σκεπτικό του οποίου δημοσίευσε το protothema.gr, ο 27χρονος, αλβανικής καταγωγής, παραπέμφθηκε να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Σημειώνεται ότι το ίδιο βούλευμα απαλλάσσει των ποινικών της ευθυνών την 20χρονη συνοδηγό του οχήματος που κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

emma_goneis__2_
emma_goneis3


Συγκεκριμένα, αξιολογώντας τα πραγματικά περιστατικά, το βούλευμα αναφέρει πως «στοιχειοθετείται πλήρως κατά την αντικειμενική και υποκειμενική του υπόσταση το έγκλημα: α) της επικίνδυνης οδήγησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, β) της εγκατάλειψης του τόπου ατυχήματος συνέπεια οδικού τροχαίου ατυχήματος από το οποίο επήλθε θάνατος και γ) της οδήγησης άνευ άδειας ικανότητας, αφού αυτός εάν και γνώριζε έστω και ως ενδεχόμενο ότι με την πράξη του, ήτοι την επικίνδυνη οδήγηση με τεχνικά ανασφαλές όχημα, χωρίς άδεια ικανότητας οδηγήσεως και υπερβολική ταχύτατα σε οδό που βρίσκεται εντός πυκνοκατοικημένης περιοχής με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων, θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια συγκοινωνίας της οδού επί της οποίας κινείται το όχημά του, καθιστώντας την κίνηση επικίνδυνη και δυσχερή για τους ανθρώπους, αποδέχτηκε τον ως άνω κίνδυνο και η δράση του επέφερε το τελικό αποτέλεσμα, ήτοι το θανάσιμο τραυματισμό της πεζής, ενώ επιπρόσθετα από πρόθεση ενώ είχε υποχρέωση μετά την εμπλοκή του στο παραπάνω τροχαίο ατύχημα να παράσχει βοήθεια και συμπαράσταση και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος, αυτός εγκατέλειψε τον τόπο για να αποφύγει τις συνέπειες».

Με 104 χλμ έτρεχε ο 27χρονος

Στο βούλευμα του Συμβουλίου αναφέρεται ότι από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι το όχημα ήταν τεχνικά ανασφαλές και ιδιαίτερα επικίνδυνο, ενώ στη συνέχεια περιγράφεται η υπερβολική ταχύτητα με την οποία έτρεχε ο 27χρονος, αλλά και πώς το αυτοκίνητο κατέληξε να «σέρνεται».

Ο κατηγορούμενος «ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα που έφτανε τα 104,12 χλμ / ώρα, ήτοι κατά πολύ υπέρτερη της μέγιστης επιτρεπόμενης στο σημείο εκείνο, (50 χ.ω. ως κατοικημένη περιοχή ) και κατά τη χρονική στιγμή που η πεζή Εμμανουέλα Καριωράκη, διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα, με κίνηση από τα δεξιά προς τα αριστερά σε σχέση με την πορεία του οχήματος, έχοντας φτάσει σχεδόν στο μέσο αυτού, επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής, ο κατηγορούμενος συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό τη υπερβολική ταχύτητα και αντιλαμβανόμενος την κίνηση της πεζής, έκανε απότομη χρήση της πέδης, πραγματοποίησε «φρενάρισμα πανικού» όπως συνηθίζεται να λέγεται, με αποτέλεσμα τα φρένα να αρχίσουν να επιβραδύνουν το αυτοκίνητο πλην όμως από κάποιο σημείο και μετά (που εξαρτάται από την ποιότητα του συστήματος πέδησης των ελαστικών, του οδοστρώματος και το «ζύγισμα» της δύναμης που ασκείται από το πόδι του οδηγού στο πεντάλ) η τριβή μεταξύ των υλικών ξεπέρασε την αδράνεια των τροχών και τους ακινητοποίησε (μπλοκάρισμα τροχών), το αυτοκίνητο συνέχισε να «σέρνεται» πάνω στο δρόμο, πλαγιολισθαίνοντας προς τα αριστερά, ήτοι προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με την επιβράδυνση του να συνεχίζεται όχι από τα φρένα, αλλά από την τριβή των τροχών πάνω στο οδόστρωμα που άφησαν τα ίχνη τους επ’ αυτού».

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή μετά από πέντε ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η οικογένειά της αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων της.

Ειδήσεις σήμερα:

Η συμμορία των 155 Pομά που άρπαξε 6 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

Διπλό μήνυμα Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις για Γιαννάκου, Σημίτη - Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης