Λέσβος: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των προβάτων

Λέσβος: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς των προβάτων

Δεν έχουν βρεθεί άλλα ζώα με συμπτώματα - Σε επιτήρηση η περιοχή με το κρούσμα - Απαγορεύεται η μετακίνηση ζώων για ενάμιση μήνα

provato
Κρούσμα ευλογιάς των προβάτων εντοπίστηκε χθες Τρίτη σε εκτροφή στο Σίγρι της δυτικής Λέσβου στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν μετά την ενημέρωση για εστίες της νόσου στις απέναντι από το νησί περιοχές της Σμύρνης και του Τσανακαλέ.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα νωρίς το απόγευμα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Πανάγος Κουφέλος και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατής Τσομπανέλλης επιβεβαίωσαν το γεγονός του κρούσματος της νόσου και σημείωσαν ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εμφάνιση της νόσου σε κοπάδια της Λέσβου του 2017. «Τότε, είπε ο κ. Κουφέλος, παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι κτηνοτρόφοι μας να μην δηλώνουν τα άρρωστα ζώα κι έτσι η ασθένεια εξαπλώθηκε και είχαμε πολλά κρούσματα. Σε ό,τι αφορά εμάς, θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποζημιωθούν όλοι όσοι πληγούν μέχρι το τελευταίο ευρώ».

Ας σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε ήδη λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα στις πύλες εισόδου του νησιού, όπου έχουμε τουρίστες από την Τουρκία, με ειδική διαδικασία απολύμανσης ώστε να μην μεταφερθεί η ασθένεια από την Τουρκία στη Λέσβο.

Ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατής Τσομπανέλλης σημείωσε ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί αυξημένους ελέγχους στα κοπάδια καθώς και ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Επίσης πρόσθετα μέτρα λήφθηκαν στην περιοχή που εντοπίστηκε το άρρωστο ζώο, σε όλες τις εκτροφές που υπάρχουν εκεί σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί άλλα ζώα με συμπτώματα. Τέλος η περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα μπήκε σε επιτήρηση με απαγόρευση μετακίνησης ζώων για ενάμιση μήνα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ σε Ερντογάν: Χαμάς=ISIS, ο πρόεδρος της Τουρκίας υπερασπίζεται μία τρομοκρατική οργάνωση

Χαλκιδική: «Αν δεν είχα γυρίσει το όπλο, τώρα θα ήμουν νεκρή» περιγράφει η 27χρονη που πυροβολήθηκε από τον πρώην της

Συγγνώμη ζήτησε Κύπριος YouTuber για βίντεο όπου ταξίδευε στην Ιαπωνία χωρίς να πληρώνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης