Στη θαλαμηγό που έσωσε τους μετανάστες στην Πύλο είχε αυτοκτονήσει το μοντέλο στην Κεφαλονιά!

Στη θαλαμηγό που έσωσε τους μετανάστες στην Πύλο είχε αυτοκτονήσει το μοντέλο στην Κεφαλονιά!

Πρόκειται για τη θαλαμηγό Mayan Queen IV στην οποία τον Αύγουστο του 2018 είχε βρει μυστηριώδη θάνατο η 20χρονη Σίνεντ Μακναμάρα

thalamigos-montelo-mak
Η είδηση ότι το πλήρωμα της θαλαμηγού Mayan Queen IV αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων, περισυνέλεξε διασωθέντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου, ξύπνησε μνήμες από ένα άλλο τραγικό περιστατικό στο οποίο είχε «πρωταγωνιστήσει» το θηριώδες σκαρί τον Αύγουστο του 2018.

Ήταν ο θάνατος της 20χρονης Σίνεντ Μακναμάρα, ο οποίος αποδόθηκε σε αυτοκτονία. Τότε η θαλαμηγός η οποία ανήκει στη Μεξικανή οικογένεια Μπαϊγέρες είχε αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά. Ήταν βράδυ Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 όταν οι φωνές μελών του πληρώματος της «Mayan Queen IV» γίνονται αντιληπτές από ανυποψίαστους παραθεριστές και κατοίκους του νησιού. Η 20χρονη influencer και μέλος του πληρώματος, Σίνεντ, εντοπίζεται από τον υπεύθυνο ασφαλείας κρεμασμένη στους κάβους της θαλαμηγού. Ο άνθρωπος παγώνει, μαζί και ένα ολόκληρο νησί. Τρέχει να τη σώσει, λύνει το σκοινί, ταρακουνάει το κορμί της. Πρέπει να είναι ακόμη ζωντανή, είναι ακόμη ζωντανή... Το κορίτσι μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, με την αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας να θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της.

Η 20χρονη Σινέιντ

thalamigos-montelo-2
thalamigos-montelo-6
thalamigos-montelo-3
thalamigos-montelo-4


Κλείσιμο
Πράγματι, το επόμενο πρωινό η 20χρονη μεταφέρεται σε κωματώδη κατάσταση σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών. Οι γιατροί κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή, λίγο αργότερα όμως ανακοινώνουν τον θάνατό της.

Ο κ. Ηλίας Μπαγιόκας, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της 20χρονης, μιλώντας τότε στο protothema.gr είχε ξεκαθαρίσει ότι ο θάνατος της νεαρής οφείλεται σε απαγχονισμό, ενώ είχε επισημάνει πως δεν εντοπίστηκαν άλλα σημάδια στο σώμα της. Πέντε χρόνια μετά και οι απαντήσεις στα ερωτήματα που δόθηκαν δεν ήταν πειστικές για την οικογένεια της 20χρονης.

thalamigos-montelo-5


«Ζήσε τη ζωή με πάθος, χωρίς φόβο» ήταν το μότο της γεννημένης το 1998 Σίνεντ Μακναμάρα με καταγωγή από το Πορτ Μακουάρι. Τα τελευταία πέντε χρόνια πριν τον αδόκητο θάνατό της είχε μετακομίσει στο Σίδνεϊ. Μεγάλη της αγάπη ήταν τα ταξίδια, η θάλασσα και η περιπέτεια. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με τους χιλιάδες followers, αναρτούσε συνεχώς φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα ταξίδια της. Εκτός από μέλος πληρώματος σε πολυτελή σκάφη, η Σίνεντ ασχολιόταν και με το μόντελινγκ διαφημίζοντας μαγιό.

Η θαλαμηγός ανήκε στον Μεξικανό κροίσο Αλμπέρτο Μπαϊγέρες του οποίου η περιουσία ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν ιδιοκτήτης του ομίλου Gupo Bal, στον οποίο ανήκαν δεκάδες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης μετάλλων, ενώ ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδήρου στον κόσμο. Τον αποκαλούσαν ο «βασιλιάς» του ασημιού!

Η θαλαμηγός

thalamigos-montelo-1


Η θαλαμηγός Mayan Queen κατασκευάστηκε το 2008 και φέρει σημαία από τα νησιά Κέιμαν. Το μήκος της είναι 94 μ., μπορεί να φιλοξενήσει έως και 16 άτομα -με 24 άτομα πλήρωμα-, ενώ διαθέτει 8 καμπίνες και 5 καταστρώματα, πισίνα, γυμναστήριο, τζακούζι κ.α. Μετά τον θάνατο του Μπαϊγέρες τον Φεβρουάριο του 2022, το σκάφος πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας και συνεχίζει τα ταξίδια στη Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης στην Πύλο μετά από ναυάγιο με μετανάστες - 32 νεκροί, 104 διασωθέντες

Τα 5 αθηναϊκά στέκια του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του

Διασωληνωμένος ο 15χρονος από το σοβαρό τροχαίο με πατίνι - Δείτε τη στιγμή της σύγκρουσής του με αυτοκίνητο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης