Κεφαλονιά: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της 20χρονης καλλονής από την Αυστραλία

Κεφαλονιά: Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την αυτοκτονία της 20χρονης καλλονής από την Αυστραλία

Τα μαύρα φεγγάρια  του έρωτα  στη  θαλαμηγό - Το δημοσίευμα για τις «σέξι σκλάβες» και ο καβγάς με συνάδελφο πριν από το απονενοημένο - Η μητέρα και η αδελφή της έμαθαν τα τραγικά νέα εν πτήσει για την Ελλάδα, όπου θα έκαναν διακοπές με την άτυχη κοπέλα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
girl_arthro
Η πτήση του Αirbus A 320 από την Αθήνα με προορισμό το Αμπου Ντάμπι και από εκεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ήθελε λίγα λεπτά για να απογειωθεί από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι δυο γυναίκες που περίμεναν βουβές στην αίθουσα αναμονής, λίγο πριν ανοίξει η πύλη άφιξης του λεωφορείου που θα τις μετέφερε μαζί με άλλους επιβάτες στο αεροσκάφος, ήταν καταφανώς θλιμμένες. Η Κάιλι και η Λόρεν, μητέρα και αδερφή αντιστοίχως της Σίνεντ Μακναμάρα, ήταν βυθισμένες στον πόνο που τους είχε προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος της αγαπημένης τους.

Ο χρόνος της ζωής της 20χρονης καλλονής από την Αυστραλία είχε σταματήσει ξημερώματα Πέμπτης 30 Αυγούστου στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, όταν εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση να κρέμεται με ένα σχοινί στο πίσω μέρος της 93μετρης θαλαμηγού «Mayan Queen IV». Το μοιραίο superyacht ανήκει σε γνωστό Μεξικανό μεγιστάνα των εξορύξεων, του οποίου η περιουσία αγγίζει, σύμφωνα με το «Forbes», τα 9,6 δισ. δολάρια. Ηδη από το βράδυ της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου, το υπερπολυτελές σκάφος απέπλευσε με άγνωστο προορισμό από το λιμάνι του Αργοστολίου μαζί με το 23μελές πλήρωμά του, χωρίς όμως και τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του Αλμπέρτο Μπαγιέρες, ο οποίος φέρεται ότι δεν επέβαινε σε αυτό όταν έχασε τη ζωή της η Σίνεντ Μακναμάρα.
Η εντυπωσιακής ομορφιάς νεαρή ήταν υπάλληλος του Μεξικανού κροίσου και απολάμβανε τους θερινούς μήνες μια χλιδάτη ζωή, ταξιδεύοντας με το αξίας 190 εκατ. δολαρίων παραμυθένιο σκαρί από νησί σε νησί.



mexico1
mexico2
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού, ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Αλμπέρτο Μπαγιέρες, δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση για το συμβάν


Οι σέξι δούλες

Τίποτα δεν προμήνυε σε αυτό το glamorous περιβάλλον το τραγικό τέλος της νεαρής γυναίκας. Ή μήπως πίσω απ’ ό,τι φάνταζε σαν ένας πλωτός παράδεισος κρύβονταν οι εξουθενωτικές συνθήκες «γαλέρας» σε έναν ζοφερό προθάλαμο της κόλασης των καταχρήσεων; Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλικής «Daily Mail» υπό τον τίτλο «Η σκοτεινή πλευρά όσων συμβαίνουν σε μία θαλαμηγό», «(...)Πίσω από τις glamorous αναρτήσεις στα social media βρίσκεται μια σκοτεινή πραγματικότητα, όπου η χρήση ναρκωτικών αποτελεί καθημερινότητα, οι επαφές με ιερόδουλες υπόθεση ρουτίνας και οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας κανόνα και όχι εξαίρεση!».


Κλείσιμο
Στο ίδιο άρθρο υπάρχουν μαρτυρίες από πρώην hostesses σε megayacht, που εκθέτουν τις κοινές τους εμπειρίες σε διάφορες δουλειές. Κατά κανόνα πρόκειται για καλλίγραμμες νεαρές κοπέλες με διαστάσεις μοντέλων που εργάζονταν καθημερινά 16 ώρες και στριμωχνόταν με τις συναδέλφους τους σε μικροσκοπικές, κλειστοφοβικές καμπίνες. Στα καθήκοντά τους συμπεριλαμβάνονταν οι εξυπηρετήσεις των πλούσιων επιβαινόντων στις θαλαμηγούς, το στρώσιμο των κρεβατιών και το σερβίρισμα ποτών και φαγητών οποιαδήποτε στιγμή τούς το ζητούσαν. Ηταν υποχρεωμένες να ικανοποιούν τα καπρίτσια των φιλοξενούμενων ακόμα και μέσα στη μαύρη νύχτα, να υπομένουν χωρίς την παραμικρή αντίδραση το πολλές φορές χυδαίο φλερτ τους και να κάνουν τα στραβά μάτια όταν ανέβαιναν κρυφά στο σκάφος ιερόδουλες. Την ίδια στάση έπρεπε να τηρούν φυσικά όταν τους αντίκριζαν να κάνουν συχνά χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια τους.

Με δυο λόγια, όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα, το λαμπερό lifestyle της κομψής συνοδού σε πολυτελείς θαλαμηγούς, το οποίο επιδεικνυόταν με αναρτήσεις στα social media, αποτελούσε το αστραφτερό περιτύλιγμα ενός μάλλον δύσοσμου πακέτου. Προφανώς παρόμοιες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες δουλειάς δεν αποτελούσαν γενικό απαράβατο κανόνα, ούτε ίσχυαν απαραίτητα και στην περίπτωση της 20χρονης Αυστραλής που βρέθηκε κρεμασμένη στην αγκυροβολημένη θαλαμηγό του Μεξικανού μεγαλοεπιχειρηματία στο Αργοστόλι.



girl
Μεγάλη αγάπη της 20χρονης καλλονής ήταν τα ταξίδια, η θάλασσα και η περιπέτεια. Στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου είχε 31.000 followers, η Σίνεντ Μακναμάρα αναρτούσε συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από τα ταξίδια της



Η τραγική είδηση

Εν τω μεταξύ η μητέρα και η αδελφή του νεαρού μοντέλου από την Αυστραλία ταξίδευαν ανυποψίαστες προς την Ελλάδα όπου θα συναντούσαν τη Σίνεντ για να κάνουν μαζί διακοπές, όπως η ίδια τους είχε υποσχεθεί. Ξαφνικά οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν από τον γιο της οικογένειας, Τζέικ, τα τραγικά νέα για την άτυχη 20χρονη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή κατά την αεροδιακομιδή της από το νοσοκομείο του νησιού του Ιονίου σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Μητέρα και αδελφή έφτασαν συντετριμμένες στην Ελλάδα για να παραλάβουν τη σορό της και να επιστρέψουν στην Αυστραλία. Μέσα στην οδύνη, στο δράμα και τη σύγχυσή τους οι δύο σοκαρισμένες γυναίκες δεν πρόλαβαν καν να σκεφτούν αν η αιτία θανάτου της λατρεμένης τους κόρης και αδελφής οφειλόταν σε δολοφονία ή αυτοκτονία. Για τις ίδιες και τα δύο σενάρια είναι ανοιχτά, καθώς περιμένουν επίσημες απαντήσεις. Η οικογένεια θεωρεί κρίσιμο να διερευνηθούν διεξοδικά τα πάντα, «ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και οδήγησε την 20χρονη θυγατέρα τους στον θάνατο», δεδομένου ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το μυστικό του απρόσμενου θανάτου της 20χρονης κρύβεται στο εσωτερικό της υπερπολυτελούς θαλαμηγού. Ιδίως στα κρίσιμα λίγα λεπτά προτού η άτυχη Σίνεντ καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας του σκάφους να περπατά γρήγορα προς το πίσω μέρος της θαλαμηγού, να σφίγγει ένα σχοινί στον λαιμό της και να βουτάει στο κενό.

Ετσι, λοιπόν, στην ανακοίνωση-δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας Χαράλαμπου Τριανταφυλλόπουλου επισημαίνεται το γεγονός ότι «η θανούσα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη μητέρα και τον αδελφό της λίγο πριν από το διερευνώμενο δυστυχές συμβάν, κλαίγοντας και αναφερόμενη σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη θαλαμηγό με άλλο μέλος του πληρώματος».




girl1
Εκτός από μέλος πληρώματος σε πολυτελή σκάφη, η Σίνεντ ασχολούνταν και με το μόντελινγκ διαφημίζοντας μαγιό


Αμείλικτα ερωτήματα

Εξ αυτής της επισήμανσης προκύπτουν αρκετά αμείλικτα ερωτήματα. Ποιο ήταν το μέλος του πληρώματος ανάμεσα στο οποίο και την 20χρονη φαίνεται να είχε συμβεί κάτι; Επρόκειτο για κάποια ερωτική σχέση που διακόπηκε άσχημα, ή μήπως ήταν άνθρωπος της ασφάλειας του Μεξικανού κροίσου, με τον οποίο η άτυχη νεαρή συνομίλησε μαζί του επί 15 λεπτά πριν κρεμαστεί, όπως έγραψαν κάποια ξένα Μέσα που παρακολουθούν την υπόθεση; Αυτός ο άνθρωπος ανήκε και στην πενταμελή παρέα που μαζί με την 20χρονη διασκέδαζε λίγη ώρα πριν από το μοιραίο συμβάν σε μπαράκι του Αργοστολίου;

Μαζί με αυτή τη συντροφιά η Σίνεντ έμεινε για δύο ώρες στο μπαρ και έφυγε στις 7.30 το απόγευμα, αλλά επέστρεψε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και, αφού έφαγε ένα κλαμπ σάντουιτς και ήπιε δύο κοκτέιλ με βάση τη βότκα («Dragon’s Breath» και «Mango Mangave») άρχισε χορεύει επάνω σε μια καρέκλα. Μισή ώρα αργότερα έφυγε οριστικά, ενώ κάποιοι από τους φίλους της έμειναν μέχρι που έκλεισε το μπαρ στις 3 το πρωί. Ο υπεύθυνος του μπαρ «Baroque», από το οποίο η Σίνεντ πέρασε πριν πάει στη θαλαμηγό, δήλωσε στην «Daily Mail» ότι έδειχνε «πολύ χαρούμενη».

Οι καταθέσεις και η ιατροδικαστική έρευνα

Οι Αρχές της Κεφαλονιάς έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από όλα τα μέλη της θαλαμηγού, ενώ στη διάθεσή τους βρίσκεται και ολιγόλεπτο βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος του σκάφους. Πιστεύουν μάλιστα ότι οι κάμερες θα έχουν καταγράψει τις τελευταίες κινήσεις της 20χρονης στο πίσω μέρος της θαλαμηγού. Παράλληλα εξετάζεται και το κινητό της τηλέφωνο και τυχόν μηνύματα ή τηλεφωνήματα από τα οποία μπορεί να προκύψει κάποιο σημαντικό στοιχείο. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αλμπέρτο Μπαγιέρες δεν έχει κάνει καμία επίσημη δήλωση για το συμβάν. Ο κ. Ηλίας Μπαγιόκας, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα της 20χρονης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ξεκαθάρισε ότι ο θάνατος της νεαρής οφείλεται σε απαγχονισμό, ενώ επισήμανε πως δεν εντοπίστηκαν άλλα σημάδια στο σώμα της. Ωστόσο διευκρίνισε ότι οι Αρχές αλλά και η οικογένεια περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία θα βγουν περίπου σε έναν μήνα: «Ο θάνατος της κοπέλας προήλθε από απαγχονισμό, αλλά είμαστε σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, δηλαδή των τοξικολογικών και κάποιων ιστολογικών. Από την εξέταση δεν έχουν προκύψει άλλες κακώσεις ούτε κατάγματα, ενώ υπάρχει και το σημάδι από το σχοινί στον λαιμό της. Τώρα αν ήταν καθαρή αυτοκτονία ή αν την έσπρωξαν σε αυτή την πράξη ψυχολογικά ή υπό την επήρεια ουσιών δεν το ξέρουμε, αλλά θα περιμένουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις».
Την ίδια ώρα η οικογένεια της 20χρονης αναζητά τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που σημειώθηκε από την ώρα που τη βρήκαν στη θ
αλαμηγό, όπου ήταν επί πολλές ώρες αναίσθητη και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή της, μέχρι τη μεταφορά της στην Αθήνα. Δηλώνουν πάντως την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές αρχές, ελπίζουν ότι θα λάβουν ως γονείς τις δέουσες απαντήσεις για τον αιφνίδιο και όλως αναπάντεχο θάνατο της κόρης, αδελφής και εγγονής τους.

«Ζήσε τη ζωή με πάθος, χωρίς φόβο» ήταν το μότο της γεννημένης το 1998 Σίνεντ Μακναμάρα με καταγωγή από το Πορτ Μακουάρι. Τα τελευταία 5 χρόνια είχε μετακομίσει στο Σίδνεϊ. Μεγάλη της αγάπη ήταν τα ταξίδια, η θάλασσα και η περιπέτεια. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με τους 31.000 followers, αναρτούσε συνεχώς φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τα ταξίδια της. Εκτός από μέλος πληρώματος σε πολυτελή σκάφη, η Σίνεντ ασχολιόταν και με το μόντελινγκ διαφημίζοντας μαγιό. Από τις φωτογραφίες που αναρτούσε στα social media μπορεί να διακρίνει κανείς ότι η 20χρονη είχε ταξιδέψει από τις αρχές του καλοκαιριού πρώτα στις Βερμούδες προτού βρεθεί στη Μεσόγειο και ειδικότερα στην Ελλάδα. Εμεινε αρκετές ημέρες στη Ρόδο, από εκεί πήγε στη Σύμη και στην Τουρκία, μετά Πύλο, Σαντορίνη, Αντίπαρο και εντέλει κατέληξε στην Κεφαλονιά.

Εκεί όπου η μοίρα έμελε να παίξει το δικό της θανατηφόρο παιχνίδι. Πριν από έναν μήνα είχε ποζάρει με φόντο τη Σύμη και είχε γράψει: «Ζώντας και δουλεύοντας σε ένα σκάφος, βλέπεις όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος. Νομίζω ότι τα πάω μια χαρά».

Ο θάνατος της Σίνεντ έχει γεμίσει θλίψη και πόνο όχι μόνο τους δικούς της ανθρώπους αλλά και τους ακολούθους της στα social media. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατό της περιγράφοντάς την στα μηνύματά τους ως μια νέα γυναίκα που αναζητούσε την περιπέτεια. «Ζούσες τη ζωή χωρίς φόβο και είναι ευλογία που σε γνώρισα», έγραψε ένας φίλος της. Η γιαγιά της σε δηλώσεις της σε Μέσα της Αυστραλίας ανέφερε: «Από τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα social media, είδα πράγματα που δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου». Λίγες ημέρες πριν απόν το θάνατό της, η Σίνεντ δημιούργησε ένα φωτογραφικό άλμπουμ μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της Λόρεν, εξηγώντας πόσο ενθουσιασμένη ένιωθε και πόσο ανυπομονούσε να δει την αδελφή της στην Ελλάδα.

Οι άλλες μαρτυρίες

Πρώην εργαζόμενες σε superyacht μίλησαν για την εμπειρία τους στο επάγγελμα της hostess και περιέγραψαν τους λόγους που τις οδήγησαν να το εγκαταλείψουν. Η Αυστραλή hostess Σάρα ξεκίνησε τα ταξίδια το 2014, όταν το αγόρι της την πρότεινε στην εταιρεία ενοικίασης πολυτελών σκαφών όπου εργαζόταν και ο ίδιος. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στα σκάφη αυτά επικρατούν συνθήκες γαλέρας, με την ίδια να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια και να κοιμάται σε μια καμπίνα που θύμιζε κελί φυλακής. Οπως αποκαλύπτει στην «Daily Mail», ήταν υποχρεωμένη να κρατά πεντακάθαρα τα δωμάτια των πλούσιων επιβατών, που συχνά έφταναν τα 16, καθώς και να τους σερβίρει ποτά και φαγητά οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσαν. «Συνήθως έπιανα δουλειά στις 6 το πρωί και δεν πήγαινα για ύπνο παρά αργά το βράδυ, μετά από 16-18 ώρες. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν μου επιτρεπόταν ούτε να καθίσω σε καρέκλα πάνω από δύο λεπτά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μπέγκμπι. Περιγράφοντας την καμπίνα της υπογραμμίζει ότι το δωμάτιο έμοιαζε με ντουλάπι, δεν είχε χώρο ούτε για να αλλάξει ρούχα. H Μαντλέν Μάιστερ άρχισε να εργάζεται σε superyacht για να μπορεί να κάνει ταξίδια στη Μεσόγειο. Η εργατικότητά της και η αφοσίωσή της την έκαναν να ξεχωρίσει και σύντομα πήρε προαγωγή ως chief stewardess σε μια «πλωτή βίλα» πέντε αστέρων που ενοικιαζόταν για 1 εκατ. δολάρια την εβδομάδα. Μιλώντας η ίδια για τα δύσκολα χρόνια της δουλειάς της ως επικεφαλής των hostess, εξηγεί ότι δεν υπήρχε ίχνος προσωπικού χρόνου. Οι βάρδιές της διαρκούσαν τουλάχιστον 16 ώρες, ενώ τα Σαββατοκύριακα ήταν ακόμα πιο εξαντλητικά.


girl2
H Σίνεντ Μακναμάρα με τον αδελφό της Τζέικ


Κλειστοφοβία

Μια άλλη hostess, η Κέιτι ΜακΓκρέγκορ περιγράφει στην «Daily Telegraph» ότι οι πελάτες της την ξυπνούσαν στις 3 τα ξημερώματα ζητώντας της να τους σερβίρει ποτά, γνωρίζοντας φυσικά ότι θα έπρεπε να σηκωθεί δύο ώρες αργότερα για να τους ετοιμάσει το πλούσιο πρωινό τους. Τις ελάχιστες ώρες που είχε για να κοιμηθεί, στριμωχνόταν με συναδέλφους της σε μια μικροσκοπική καμπίνα, όπου την έπιανε κλειστοφοβία. Μια κοινή εμπειρία που περιγράφουν οι κοπέλες ήταν οι αυστηροί περιορισμοί που τους επιβάλλονταν σχετικά με το βάρος τους. Στην περίπτωση που κάποια από τις κοπέλες έπαιρνε κιλά, απολυόταν με συνοπτικές διαδικασίες, αφού οι εταιρείες ενοικίασης των υπερπολυτελών σκαφών περιμένουν όλες οι υπάλληλοί τους να μοιάζουν με μοντέλα. Μια άλλη οδηγία που δινόταν στις κοπέλες ήταν να υπομένουν χωρίς αντιδράσεις το πολλές φορές χυδαίο φλερτ των πελατών και να κάνουν τα στραβά μάτια όταν ανέβαιναν κρυφά στο σκάφος ιερόδουλες.

Δείτε βίντεο: Κεφαλονιά: Όλη η αλήθεια για την αυτοκτονία της 20χρονης από την Αυστραλία
Κεφαλονιά: Όλη η αλήθεια για την αυτοκτονία της 20χρονης από την Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης